Druhé dítě a RP

901
23.10.13 09:35

Druhé dítě a RP

Ahoj holky :)

jsem z toho celá zmatená. Kamarádka čeká druhé dítě je hlášená na ÚP a má první dceru 3,5roku a bere na ní 3.800kč. Termín porodu druhé dcery má 6.1.2014.Teď se chci zeptat jestli má nárok na doplacení RP na stávající dceru do toho ledna či ne??Ať nepříjde o celých 220.000kč, protože teď pokud to dobře chápeme, nastoupí rovnou na RP s druhou dcerou v lednu.Na nic jiného nemá asi nárok, že??RP si tedy přepíše na přítele MD nemůže aby mohl přítel vykonávat práci. Já jsem z toho teda celá zmetaná už :( Dále jestli příspěvek na dítě (500kč)bude moct pobírat na obě holky nebo jen na tu mladší??Pokud s tímto některá z vás má kušenosti prosím poraďte nám jednoduše :) mě už se z toho hlava točí kolem a na úřadech nejsou zrovna sdílné :roll:

Děkuju moc za každou radu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
23.10.13 10:04

@aneta.ji moc nerozumím - nemůže být hlášená na ÚP a brát rodičák, ne? Pokud bere rodičák, tak max. si může (pokud by měl otec dítěte dostatečně vysoký plat), zvednout výplatu rodičáku na max. tj. 11500,–Kč. Jinak ji ten rodičák propadne, co nevybere. A dost nechápu, proč se ti z toho točí oči, když se jedná o kamarádku, ať si to zjistí sama - aneb pomáháme vocamcaď, pocamcaď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
23.10.13 10:18

Pokud manžel pracuje tak RD na nynější dceru si může zvednout aby do porodu druhé vybrala maximum. Od porodu druhé přejít na další RD, délku buď zvolit může nebo ne to záleží na manželovi jaké má zaměstnání.. příspěvek na dítě, tak pokud bude mít dvě děti může zažádat o příspěvek na obě což je 2× 500kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
23.10.13 10:24

Tak na první dceru jí rodičák nedoplatí. Prostě se to zastaví a začne pobírat rodičák jen na druhé dítě. Mohla by si to jen zvýšit přes manžela na maximální částku, ale na to musí dostatečné výdělky. Příspěvek na dítě bude brát na obě. Tam to omezené není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
23.10.13 10:27

Děkuji vám moc holky :) takže o příspěvku na dítě to mám vyřešené. Jinak ona má první dceru s někým jiným, ale je bez otce v RL, takže nedostává nic. Takže o to chudinka příjde?? :( To je blbý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
23.10.13 10:29

@aneta.ji jestli nemá otce v RL a ona neměla dost vysoké výdělky na to, aby si RP zvýšila, tak ano, přijde o zbytek peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
23.10.13 10:30

@mejdylko

děkuju moc :) Tak to je škoda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.10.13 10:30
@aneta.ji píše:
Děkuji vám moc holky :) takže o příspěvku na dítě to mám vyřešené. Jinak ona má první dceru s někým jiným, ale je bez otce v RL, takže nedostává nic. Takže o to chudinka příjde?? :( To je blbý :roll:

tak jestli je jí teĎ 3,5 roku, tak v lednu ji bude ještě o 3m víc, tak přijde o něco málo přes 10000, to není zas moc :nevim: a proč proboha chudinka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
23.10.13 10:32

@aneta.ji není za co. Bohužel to tak v zákoně je, že RP se může brát pouze na nejmladší dítě. Na 2 zároveň to nejde. Maminky s vícerčátky taky berou peníze, jako by měli jen jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
23.10.13 10:54

@mejdylko to já chápu, že maminky s vícerčatama to mají těžké :( jinak ti děkuju mooc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat