Druhé dítě - divný důvod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2164
15.4.23 19:28

Přijdeš mi jako případ pro psychologa. Naprosto chápu, žes chtěla císaře, fakt jo. Kdybys to druhé dítě opravdu chtěla, tak ti řeknu, ať zahraješ, že tě děsně bolí jizva.
Ale to, co tady píšeš, je nehorázná degradace druhého dítěte na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
15.4.23 19:30

V tvém případě bych do toho nešla. Já jsem rodila tvým vysněným plánovaným císařem, ke konci mi nějak přestala fungovat anestezie a šup, dostala jsem celkovou a bylo. Nikdo ti nezaručí průběh podle tvých predstav. A i kdyby ano, nemusí se dostavit ten příval lásky - jsou tu diskuse, kdy se tak nestalo ani po bezproblémovém přirozeném porodu. Spis bych na tvém místě vyhledala nějakou terapii.

• Citovat
  • Upravit
pet p
15.4.23 19:41

Myslím, že by bylo rozumné vyhledat toho psychologa a docházet na terapii, podle mě by ti to mohlo pomoct.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
15.4.23 19:47

Asi zkus nějakou tu terapii, protože dělat si druhé dítě jen proto, aby sis prožila svůj vysněný porod (který nikdy nebude podle tvých představ), je naprostá šílenost. Až nedopadne podle představ druhý porod, tak půjdeš do dalšího?

• Citovat
  • Upravit
2200
15.4.23 19:51

Těhotenství a porod se nedá naplánovat :nevim: Můžete rodit sekci, ale i tak nemusí dojít k bondingu. A co pak? Budete na to dítě naštvaná ještě víc nebo co bude?
Neměla jsem ani jednou bonding. Ani jeden porod nebyl dle moji představy. :nevim:
A to jsem si neplanovala nic extra (například vanu, hudbu, olejicky a já nevím co ještě).
Prostě těhotenství a porod se nedá naplánovat. Takže za mě. Buďte rádi, že máte jedno dítě a do dalšího nechoďte. Ne z důvodu o kterém píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.23 12:52

Všem děkuju, dost mi to pomohlo. Ten císař, jak se tady někdo ptal, tak byl. Ale začalo se rodit přirozeně, všechno se nachystalo na bonding po přirozeném porodu, protože doktoři byli toho názoru, že to půjde, že to dám, no nešlo to. Po několika hodinách trápení tam přišel doktor a po minutě rozhodl. Pak řekli, že to bylo třeba, přes ty úzké porodní cesty v životě neprošel..pak to uznali..je mi jasné, že i v tom druhém případě, o kdyby se císařský řez nakrásně naplánoval, tak to vyjít nemusí. Je to holt operace a z ní plynou rizika. Třetí dítě bychom ale určitě nechtěli, maximálně dvě a dost, když už. Ale asi zůstaneme u toho jednoho, jen mi to bylo a je líto. Kdyby tam více doktorů umělo naslouchat a nejet si pořád to své. Já jsem v prubehu rození už i začínala věřit, že přece jen to možná dám, ale otevřela jsem se jen na 7 cm, porodní asistentka nedokázala pochopit, proč se neotevíram, proč se to najednou zastavilo, řekla mi ať tlačím i tak se zadrzi dechu, já jsem astmaticka, kde já mohla zadržovat dech, to nebrala v potaz, zkoušeli tam kde co možné nemožné, nakonec to stejně skončilo tak, jak jsem se obávala. Akutní cisar.

• Citovat
  • Upravit
Klokanice17
17.4.23 10:34

Proboha porod přece nejde naplánovat! Ani pocity po něm… Co když to proběhne tak jak si maluješ, budeš mít bonding a ten pocit krásy a euforie nepřijde? A ty budeš mít dvě děti a stejný pocit křivdy… Já mám za sebou dva přirozené porody a obě děti měly hned po narození horší ozvy, omotaný pupecnik kolem krku a já byla ráda že je všechno za mnou. Žádná euforie, jen úleva. Obě dostal manžel v zavinovacce, bonding se nekonal. A mám k oběma krásné pouto, miluju je od prvního pochování, obě kojené… Těch prvních 5 minut opravdu neurciji celý život co s dítětem prožiješ, to by pulka děti skončila v babyboxu kdyby to tak bylo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin