Prvorození v příbuzenstvu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.10.22 12:27

Prvorození v příbuzenstvu

Chtěla bych se zeptat, jaký postoj byste zaujali k otci, matce, bratrovi a jeho přítelkyni a její dceři (neteři)?… Ti všichni jsou prvorození podle rodinných konstelací. Jen si člověk připadá sám a odstrčený (jsem holka).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20859
5.10.22 12:34

Nechápu souvislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
5.10.22 12:35

Taky tomu nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
5.10.22 12:43

Cože

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35607
5.10.22 12:44
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat, jaký postoj byste zaujali k otci, matce, bratrovi a jeho přítelkyni a její dceři (neteři)?… Ti všichni jsou prvorození podle rodinných konstelací. Jen si člověk připadá sám a odstrčený (jsem holka).

Co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
5.10.22 12:45

A tobě nějak dávají najevo že jsi nějak jiná když ses narodila jako druhá?
Já jsem ze sedmi děti narozená poslední a nikdy jsem nad tímhle neuvažovala. A už vůbec ne v jakém pořadí se rodina rozrůstala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
5.10.22 12:46

Zaujala bych takový postoj, jako oni ke mně. Jinak o rodinných konstelacích nic nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
5.10.22 12:48

Co má prvorozenectví společnýho s chováním? Pokud nejste z královské rodiny nebo na vás nepadla kletba, tak asi nic ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65030
5.10.22 12:54
@Atisia píše:
Co má prvorozenectví společnýho s chováním? Pokud nejste z královské rodiny nebo na vás nepadla kletba, tak asi nic ne?

Kletbu radeji moc nezminovat, nebo tu vleti pani inzinyrka a bude sypat sve perly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.10.22 12:55

Ále no ták, nejsme ve středověku. Je úplně jedno, jestli se člověk narodil první nebo desátej……

• Citovat
  • Upravit
2200
5.10.22 13:05

Nechápu… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
5.10.22 13:06
@Anonymní píše:

A to ste nějaká královská rodina nebo co, že by záleželo na pořadí narození? 8o nechápu proč by měl být problém to, že je někdo prvorozený a někdo ne. Jestli jsi odstrčená, tak to nebude poradím narození, ale spíš tím, že třeba nemáte tolik společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
5.10.22 13:20
@vokishka píše:
Kletbu radeji moc nezminovat, nebo tu vleti pani inzinyrka a bude sypat sve perly

To je kdo? 8o babu jagu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
5.10.22 13:32

Co? Jako že oni jsou první a dávají to nějak okatě najevo. Nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
5.10.22 13:38

Rodinné konstelace je pojem z psychologie, o pořadí narození a jeho vlivu na život mluví sourozenecké konstelace. Jako upřímně jsem při přednáškách z psychologie zas tak pozor nedávala, pamatuju si to jen zhruba, takže radši kopíruju co tvrdí wiki:

Prvorozený – Osobnost prvorozeného je zaměřená na cíl, nicméně je pro ni důležité, co si myslí ostatní a nechce nikoho urazit. Také se cítí nadřazená, ale chce působit skromně a pouze sní o tom, čeho chce dosáhnout.

Druhý v pořadí – To, co charakterizuje druhorozené, je dokonalost, smysl pro detail, zároveň ale pocit, že ostatní dělají věci lépe, jsou umělecky založení a usilují o smír. Prvorozený usiluje o to, aby předčil druhorozeného, což může u druhorozeného způsobit pocit méněcennosti.

Moc nechápu dotaz zakladatelky, chovala bych se normálně. Na naši rodinu to třeba vůbec nesedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin