Nevím jestli mít třetí dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.8.22 16:20

Nevím jestli mít třetí dítě

Dobrý den, třeba se zde najde někdo s podobným příběhem. Máme děti po sobě rok. Momentálně 1,5roku a 2,5roku. Děti jsou celkem hodný, jsme mladý rodiče. Druhé dítko nebylo vůbec plánované. S manželem jsme před půl rokem měli hodně velkou krizi kterou jsme zdolali. Momentalne nás čeká menší rekonstrukce, plus vyřešení mých zdravotních potíží (zuby). Manžel po krizi přišel s tím jestli si neporidime ještě jedno dítě, že ho přeci chci… A já nevím. Najednou stranu strašně moc, nechci mít velký věkový rozdíl mezi dětmi. Na druhou stranu zvládneme tři?(nemoce, peníze atd..) Manžel je nervák, ale pomůže. Moje máma pomáhá.. ale co finančně? Malé děti nic moc nestojí, za to ty větší jo. Je fakt že my s manželem jsme rádi doma na zahradě, máme vlastní dům za pár korun, maličkou půjčku kde bude co nevidět splacena (cca 3 roky). Starší dítě půjde v září do školky. Třetí bysme si nejdříve pořídili až se vyřídí rekonstrukce, ale pořád ve mě hlodá myšlenka zda se to dá zvládnout? Přejde po třetím dítěti takový ten pocit neúplnosti? Že nejste kompletní? Pořád mám pocit že něco chybí. Barák máme opravdu obrovský, dřív dvougeneracni. Děti máme obě holky, tak mi trošku chybí ten kluk,.i když počítám z další holčičkou… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14670
21.8.22 16:27

Za sebe muzu rict, ze ani s tretim ditetem nepresel pocit neuplnosti. Presel az se ctvrtym. Mame 4 holky (18 mesicu, 4 a 3/4 roku, 6 a 8 let). Ohledne financi si musite sami ujasnit, jak to zvladnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
21.8.22 16:28

Na tohle si fakt musíte odpovědět sami…

Já osobně bych v dnešní době s takto maličkými dětmi do dalšího úvazku x let rodičáku nešla, ne úplně kvůli kariéře, ale představuju si svůj život jinak než lítat deset let kolem tří pr-delek… :oops:
každá ženská ti řekne něco jiného, jsou tu ženy, co třetí dítě vřele doporučují a jsou tak velmi šťastné..
za mne už jen logisticky (cestování, dovolené, kroužky), oba práce - je to prostě daleko komplikovanější, než se 2… kdysi jsem četla - mám přece jen dvě ruce ;) za mne jsou dvě děti přesně akorát… navíc jsi zrovna vydechla z plínek a kojení a chceš to znovu??

navíc vztah úplně stabilní nemáte… peněz na vyhazování taky ne…
vzala bych rozum do hrsti ;)

se staršími dětmi teprve uvidíš, jak prachy lítají ve škole, za kroužky, boty, zdravé jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
21.8.22 16:31

Ahoj, myslela bych hlavně na děti. Promysli, jestli budeš moct třeba zajistit v životě stejný komfort jako dvoum. Všechny peníze pro dvě děti bys dělila třema, školní aktivity, koníčky, oblečení, jídlo, dovolená…prostě všechno. Pokud s penězi nemáte problém, tak bych to neřešila. Já osobně bych tři nechtěla právě z toho důvodu, že bych jim toho mohla poskytnout míň než dvoum. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.8.22 16:38

Nemít. Ještě nedávno hodně velká krize, manžel je nervák a hned další miminko - za mne blbost.

• Citovat
  • Upravit
3912
21.8.22 16:40

Pokud tam nemáš jednoznačné ano, chci třetí dítě, tak bych do toho nešla.
Krizi jste zvládli, ale další už zvládnout nemusíte. :nevim: Navíc ta rekonstrukce bude nářez. Zrovna jednu dělám a nervy mi tečou proudem. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.22 16:42
@K2 8611 píše:
Pokud tam nemáš jednoznačné ano, chci třetí dítě, tak bych do toho nešla.
Krizi jste zvládli, ale další už zvládnout nemusíte. :nevim: Navíc ta rekonstrukce bude nářez. Zrovna jednu dělám a nervy mi tečou proudem. :?

Rekonstrukce už probíhá. Samozřejmě při opravovani další ne. To už píšu v úvodním příspěvku. Sama si musím vyřešit svoje problémy. :)

• Citovat
  • Upravit
3745
21.8.22 16:47

A nechybí Tu třeba pes, kočka či nějaké zvíře?
Osobně bych počkala, zda je váš vztah skutečně stabilizován

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
21.8.22 16:49

Myslím, ze ten pocit neúplnosti přejde každého s jiným počtem děti, někdo je úplně spokojený s jedním, někdo má pocit kompletní rodiny se třemi, jiný má pořad pocit, ze by chtěl jeste jedno. Já vidím ve větší rodine výhody pro děti a jejich budoucnost, budou už navždy mít sebe navzájem, nekomu přijde důležitější materiální komfort. Důležité je jestli jste s manželem schopni vytvořit stabilní zázemí a dítě nemá byt ze strany ani jednoho z vas hlavně důkazem, ze krize je pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
21.8.22 16:51

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
21.8.22 16:52
@Anonymní píše:
Rekonstrukce už probíhá. Samozřejmě při opravovani další ne. To už píšu v úvodním příspěvku. Sama si musím vyřešit svoje problémy. :)

Tak uvidíš, jak se k tomu postavíš, až budeš mít všechny záležitosti vyřešeny. Takže máš čas. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12149
21.8.22 17:39

Na vasem miste bych do dalsiho nesla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15102
21.8.22 18:06

Ne, máš dvě malé děti, rekonstrukci baráku a nedávno velkou krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
21.8.22 18:14

Já bych chtěla třetí dítě, ale být mladší jako vy, nechala bych si větší odstup. My už nejmladší nejsme, tak to zkusíme v jednom zátahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
21.8.22 18:31

Soucítím, taky se v tom babrám.
Na jedné straně mi srdce (a děloha) šeptá, že „další, další další!“
Na druhé straně mi mozek říká „Ty hormonální huso, další už ne! Už ne! Máme pro to milion důvodů, tak na ně pamatuj!“
Takže jsem zaťala zuby na straně rozumu a odmítám se podvolit hormonům. Protože s třetím dítětem je to prostě mnohem, mnohem náročnější než se dvěma.
Pomohlo mi si pokecat se dvěma bývalýma kolegyněma, které mají tři děti a ty mě upřímně varovaly před malým věkovým rozestupem: první dítě je masakr, druhé dítě je víceméně pohoda, třetí dítě je ultramasakr. Tím, že děti rodiče početně převyšují už je to prostě o něčem úplně jiném ve všech ohledech. Říkala jsem si, že možná tak ještě pár let počkat, ale manžel už je teď o dost starší a nechci aby byl úplně starý fotr. Takže jsem skončila. Jenom o tom přesvědčit hormony… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin