Druhé dítě? Jsem dobrá máma?

Anonymní
4.2.20 22:04

Druhé dítě? Jsem dobrá máma?

Pěkný večer všem, chtěla bych jen znát názor ostatních, ne jen můj či přítele.
S přítelem jsme celkem 8 let, bydlíme spolu, máme rok a půl starého syna a já přemýšlím nad dalším dítětem. Oba chceme parťáka pro našeho syna. Ale já se bojím, že nejsem dost dobrá matka. Že už teď se synovi nevěnuji naplno jako ostatní matky, že při dalším dítěti už vůbec nebudu mít na něj nějaký čas…

Abych to upřesnila, syn si rád hraje sám. Ale nehraje si jako ostatní děti, třeba jen chodí, sem tam kouká co je v tv, vezme si knížky, prohlíží si je, nebo si hraje s autíčkama, nebo prostě vymýšlí blbosti, všude ze zvědavosti hrabe atd… v noci pořád nespí, budí se co hodinu. Když se snažím si s ním hrát tak nejeví zájem. Ani se nesnaží po mě opakovat slova. Není to tak že bych ho do toho nutila, ale naše doktorka nám řekla že by to měl umět, a chce nás příští měsíc poslat k psychologovi. Že se mu asi moc nevěnuju.. Kvůli tomu se cítím jako špatná máma. Že na něj celý dny nemluvim jako ostatní maminky, že nechodíme do herniček, že ho neberu na x kroužků mezi děti…
Proto pochybuju o tom jestli mám mít vůbec další dítě.. když už nejsem dost dobrá pro to jedno.

Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
4.2.20 22:09

To se dr boji nejaky vrozeny poruchy u ditete…a to vychovou fakt neovlivnis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 22:10

Prosím anonym kvůli zdravotnímu stavu.
Ahoj, hele proč bys byla špatná máma? Když si syn hraje sam, proč ne? Knížky si můžete prohlížet spolu a ukazovat a říkat si co je co za věci, zvířátka atd. A hernicky? Mám syna, který kvůli tomu aby neco nechytil, nemůže do tehlech kolektivních aktivit, a 100% může žít spokojene i bez toho :) Chodime ven na vzduch, to je stejne lepší, než hernicka, kde jednu hračku opatlalo už 50 dětí před vámi :) Jediné co, tak bych zrušila tu televizi pres den, a tipla bych, ze se synovi zlepší to spaní.

• Citovat
  • Upravit
9148

Kouka do oci? Slysi na jmeno? Rozumi? Snasi zmeny? Reaguje na lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2329

Tak netvrdím, že je potřeba 24 hodin dělat dítěti full servis, ale podle popisu sedíš doma u telky a dítě sem tam proběhne okolo, tím se mu asi moc rozvíjejících podnětů nedostává, což? :nevim: Podle mě byt máma neznamená jen navléknout do oblečení a sem tam podstrčit misku s jídlem. Ale je to tvoje volba. :nevim: Zase to, že dítě v roce a půl neříká slova nic neznamená, to skoro žádné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27623

Opravdu mu je rok a půl? vyměnit mudr a hned
a jinak jak ví že nechodíte do herniček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
4.2.20 22:11

Predne vymen pediatra. Kazde dite ma sve tempo a posilat 1,5rocni k psychologovi, ze neopakuke slova mi prijde jako silenost 8o

A rict mamince, ze se diteti nevenuje je nehorazna opovazlivost 8o

Ne vsechny mamy jsou poprdene ze svych deri a 24/7 se jim venuji. Prijde mi, ze dnes se to uz prehani. Kamaradcina 3leta chodi na 5 krouzku tydne plus povinne cviceni a ted jeli ceka prvni lyzarsky vycvik..

Pokud to tak nemas, neznamena to, ze jsi min mama a sve dite nemilujes :hug:

Az se to druhe narodi, zapadne do vasi rodiny jako by tam bylo vzdy a najdete spolecnou cestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
4.2.20 22:12

A to ti jako řekla doktorka, že se mu málo věnuješ a proto nemluví? 8o hrozná blbost. Já se našemu malému věnuju maximálně a taky vůbec nemluví. Může mít nějakou poruchu a to fakt neovlivníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 22:13

@Tarjei Ano, to vše dělá. Autismus se vyloučil… Ví kdo je táta, kdo je máma, jak se jmenuje. Slyší na jméno, hraje si s náma rád na schovku. On je spíš po mě takový stydlín

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 22:15

@ka2ka Ano, synovi je rok a půl. Dr to ví protože se mě ptala, jestli chodíme mezi děti, že by měl. Jenže když jsme tam byli jednou, hned na druhý den měl od nějakého dítěte hnisavou angínu a poprvé antibiotika, tak jsem radši někde na hřišti. I když teď se to moc nedá když je pořád mokro

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.20 22:16

@kyticka86 To je moc hezky napsané. Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4622
4.2.20 22:17
@Anonymní píše:
@Tarjei Ano, to vše dělá. Autismus se vyloučil… Ví kdo je táta, kdo je máma, jak se jmenuje. Slyší na jméno, hraje si s náma rád na schovku. On je spíš po mě takový stydlín

A co vic by mel delat? Pripada mi normalni. Mam taky 18 mes.dite, cely dny jeci a lita po dome, tatovi rika mamo, je to moje trdlo. Ale kdyz se podivam na starsi, rikam si ze to urcite dozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
@prejeta_zaba píše:
Tak netvrdím, že je potřeba 24 hodin dělat dítěti full servis, ale podle popisu sedíš doma u telky a dítě sem tam proběhne okolo, tím se mu asi moc rozvíjejících podnětů nedostává, což? :nevim: Podle mě byt máma neznamená jen navléknout do oblečení a sem tam podstrčit misku s jídlem. Ale je to tvoje volba. :nevim: Zase to, že dítě v roce a půl neříká slova nic neznamená, to skoro žádné. :nevim:

Ja myslim, ze hodne lidi ma TV doma pustenou jako kulisu.. Sice to neni muj styl, ale neodsuzuju.

A treba moje mama mela obri hospodarstvi se spoustou poli a zvirat. Do toho chosil otec do prace a o zvirata se starala sama.

Takze o nejakem rozvijeni me osoby nemohla byt rec.. Nebyl cas. Mamka rikala, ze me strcila do ohradky a zabav se. Casto odskakovala ven i na 15min a ja byla doma sama.. Pravidelne mi davala najist :P

Dneska nam to pripada silene. Ja bych sce deti doma nenechala samotne. Nejdelsi pauza je cca pul minuta, kdyz zvoni postak.

No a presto jsem vyrostla, jsem podle me pracovne uspesna, mam muze a 3deti a nemam pocit, ze by mi neco chybelo :nevim:

Příspěvek upraven 04.02.20 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376

Nejsi špatná máma. Já jsem toho názoru, že v tomhle věku si dítě o pozornost a společnost, když ji potřebuje, samo řekne. Syn byl od svých 6 měsíců až téměř do dvou let naprostý samorost. Nepotřeboval mě vůbec k ničemu. Těsně před druhými narozeninami se mu narodila ségra a od té doby je to katastrofa. Neustále na sebe stahuje pozornost, samozřejmě ne tím správným způsobem :roll: je chytrý a šikovný, ale prostě malý závislák. Jakmile vidí, že se chci věnovat malé, okamžitě začne prudit. A já tady tak včera večer přemýšlela, že za celý den se malé věnují opravdu jen pár minut času navíc. Kvůli němu prostě nestíhám a ona je z těch miminek(7 měsíců), které to nějak extra nevyžaduje. V roce a půl by měl opakovat slova? Náš začal před pár týdny a od té doby jede jako kafemlejnek. Na nočník jsme teď bez úspěchu zkoušeli, dopadlo to po třech dnech hysterickou scénou, že si na něj nesedne. No, má znovu pleny, holt je ještě brzy. Na druhou stranu se naučil mluvit během pár chvil, pamatuje si všechny základní barvy. V noci se budí pravidelně nejméně 2×. Rok a půl pro mě bylo snad nejhorší období. Člověk neví, jestli a jak dalece mu člověk rozumí, odevšad zdrhá, všechno chce objevovat. Pohybově už je,, plný", ale v mozku toho ještě dost chybí. :) V herně mu člověk musí stát neustále za zadkem, držet jazyk za zuby, když prudí cizí děti. Neřekla bych, že ho o něco ochuzuješ. A dětské kroužky v tomhle věku mi spíš přijdou jako rozptýlení pro maminky, děti z toho fakt nic moc nemají. Chápu, že přemýšlíš nad tím, zda mit další dítě. Sama ti neporadím, co je dobré. Někdy jsem moc ráda, že je mezi nimi tak malý rozdíl, ale když přijde krizovka a nebo syna nachytám, jak malé stojí na bříšku a hopsá :zed:, zalituji, že jsem ještě trochu nepočkala. Na druhou stranu, když ji obejme, hraje si s ní, ukazuje auta a říká jí, jaké mají barvy, je to tak sladké… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
4.2.20 22:18
@Anonymní píše:
@ka2ka Ano, synovi je rok a půl. Dr to ví protože se mě ptala, jestli chodíme mezi děti, že by měl. Jenže když jsme tam byli jednou, hned na druhý den měl od nějakého dítěte hnisavou angínu a poprvé antibiotika, tak jsem radši někde na hřišti. I když teď se to moc nedá když je pořád mokro

Vyprdni se na doktorku. Myslím to v tom smyslu, aby sis nenechavala podryvat sebevědomí ohledně Tvého mateřství. Ví o Tobě prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí