Druhé dítě? Jsem dobrá máma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.2.20 22:19

@prejeta_zaba Já u tv nesedím, ani na to pořádně nekoukám, nebaví mě to. Mám to zaplé jen jako kulisu, přes den vařím, se synem si hraju, chodíme ven když Zrovna neleje. Snažím se ho učit novým věcem, ale problém je ten že u ničeho nevydrží dýl jak 5 minut. Pořád někam běhá

• Citovat
  • Upravit
2015
4.2.20 22:21
@Anonymní píše:
@kyticka86 To je moc hezky napsané. Děkuji :srdce:

Podle me to delate dobre :hug:

Ja mam 16mesicni dceru a taky nechce ukazovat v knizkach a zvuky zviratek ji nezajimaji.. Jeji setry byly oravy opak. Nehroutim se z toho, ba i ji zas jine veci.

Jinak my do hernicek temer nechodime. Jen z donuceni. Nemam to rada a mam strach, ze tam holky neco chytnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.20 22:25

Mojí švagrovou taky doktorka obvinila, že zanedbává výchovu, když neteř popisovala obrázek a místo pařez řekla uříznutý strom.

Dle mě jsi normální máma. Pokd má syn dost stimulů - mluvítě na něj (u jídla, koupání, oblékání, čtení), má hračky, knížky, chodíte ven, tak je vše v pořádku, každé dítě má své tempo.

• Citovat
  • Upravit
6499
4.2.20 22:28
@kyticka86 píše:

Ja mam 16mesicni dceru a taky nechce ukazovat v knizkach a zvuky zviratek ji nezajimaji.. Jeji setry byly oravy opak. Nehroutim se z toho, ba i ji zas jine veci.

Já jsem se jednou nechala zblbnout, když mi kamarádka vyprávěla, jak její stejně starý syn už pozná to a tamhleto. Tak jsem doma vyndala pět hraček na koberec a dokola jí říkala, co to je a pak se ptala, ať mi ukáže to a to. Dneska dcera vysvětluje mně, co je TicToc a SnapChat :lol: Doporučuju to moc neprožívat, pokud dítě nežije s vlky, měl by z něj vyrůst normální člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695
4.2.20 22:30
@Anonymní píše:
@ka2ka Ano, synovi je rok a půl. Dr to ví protože se mě ptala, jestli chodíme mezi děti, že by měl. Jenže když jsme tam byli jednou, hned na druhý den měl od nějakého dítěte hnisavou angínu a poprvé antibiotika, tak jsem radši někde na hřišti. I když teď se to moc nedá když je pořád mokro

holka zlatá, tak pokud víš že mudr je úchylná na herničky a podobné ptákovinky tak odpověd zní ano chodíme samozřejmě, jinak po takhle malém dítěti chtít opakovat a posílat ho psychologovi je fakt extrém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
4.2.20 22:31

Jinak zakladatelko neco pro zasmati.

Snazime se 16mesicni dceru „trosku nutit“, aby ukazovsla v knizkach. Naprosta ignorace (ukazovat umi, ale nezajimaji ji knizky). Knizku nam skube z ruky, seda si na ni, trha listy, okusuje :mrgreen:

A vcera byly holky (dvojcata 3,5 roku a 16mesisni dcera) spolu v pokoji a bylo ticho. To je vzdy podezrele, tak jsem tam sla a jedno z dvojcat melo otevrene obrazkove leporelo, ma 16mesicni ukazovala na obrazky a ta starsi ji rikala co tam je 8o. Takze se ukazalo, ze s mamou si ukazovat nechce, ale se segrou ano :mrgreen:

Tedy smele do dalsiho ditka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
4.2.20 22:32
@Karleon píše:
Já jsem se jednou nechala zblbnout, když mi kamarádka vyprávěla, jak její stejně starý syn už pozná to a tamhleto. Tak jsem doma vyndala pět hraček na koberec a dokola jí říkala, co to je a pak se ptala, ať mi ukáže to a to. Dneska dcera vysvětluje mně, co je TicToc a SnapChat :lol: Doporučuju to moc neprožívat, pokud dítě nežije s vlky, měl by z něj vyrůst normální člověk.

Naprosto souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.20 22:37

Myslím, že jsi úplně v pohodě. můj syn začal mluvit až ve dvou letech, to je u dětí normální. do té doby jsme praktikovali řeč prstů - znakování. ale je fakt, že jsme chodili na plavání a do heren, a on byl strašně šťastný. pořád chtěl chodit na návštěvy, nebo někdo k nám. druhé dítě jsem moc chtěla. každý syn je jiný. dej na vlastní pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
4.2.20 22:38

@Karleon J8nak ja si tim obdobim, ze nejmladsi nic neumi prosla taky.. Ani jsem nepottebovala kamadku s ditetem :zed:

Moje dvojcata byly neskutecne. Byly jako houby. V roce prvni slova (to, tam, dej, este..), v roce a pul kratke vety a ve dvou nekolikaslokove basne. Cele dny jsme travily nad knihami. Ja jim vypravela, zpivala, ukazovala, hrala divadlo.. Uz v roce rozumely slozitym prikazum..

Pak prisla treti dcera. Knizky nezajem :mrgreen:. Divadlo nezajem :mrgreen: Nejradsi mi davala „hlavicku“, kousala me, skrabala a mela z toho srandu :mrgreen:

Ale pak jsem si uvedomila, ze ji zas babi jine veci, co dcery nebavily. A nikdy je nevyzadovaly. Takze jsme pak hosne skladaly, delaly vkladacky, prirazovaly tvary, cmaraly v sesite. To ji bavilo hodne. Ona je proste nejradsi v pohybu a sedeni uknih ji nudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695
4.2.20 22:54

@kyticka86 přesně první dítě povídalo ve dvou a půl letech celé souvětí, skládalo, tvořilo spolupracovalo, druhé mluvit nechce a neustále ho sundáváme ze nějaké výšky a tvořit nebo skládat ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22562
4.2.20 23:34
@Anonymní píše:
@prejeta_zaba Já u tv nesedím, ani na to pořádně nekoukám, nebaví mě to. Mám to zaplé jen jako kulisu, přes den vařím, se synem si hraju, chodíme ven když Zrovna neleje. Snažím se ho učit novým věcem, ale problém je ten že u ničeho nevydrží dýl jak 5 minut. Pořád někam běhá

Tech 5 minut soustredeni je uplne normalni. Nemyslim, ze jste spatna mama. Nenechte se deptat doktorkou. Ja myslim, ze je dobre si druhe dite poridit driv nez clovek z toho kolotoce vypadne a zpohodlni. Tu televizi bych nezapinala jako kulisu, protoze to dite rozptyluje a tak to podporuje nepozornost. Krouzky a hernicky me prilis neberou. Asi do 2,5 let zkoncila kazda navsteva herny scenou. Na cviceni rodicu s detmi vysel na klice a koukal kudy zdrhnout. Na plavani ho nejvic zajimala sprcha :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.20 10:21

Nedá mi to nereagovat, někdy mi připadají doktoři jako šílené tabulky. Známé (185 cm, 110 kg, partner 200 cm, 100 kg) se překvapivě narodilo velké dítě. Okamžitě mrtě vyšetření, pak ho poslali za neuroložkou, která mu v půl roce poručila, aby se převrátil. Překvapivě to na pokyn neudělal, ona z toho udělala aféru, z kluka pomalu retarda a z matky blbku. Klučina je samozřejmě naprosto v pohodě, asi bude valibuk, tak nespěchá s pohybem… Doktorka, která tě vidí jednou za čtvrt roku a dělá takové závěry mi připadá poněkud divná. A každá matka je taková, jaká je, snaží se o to nejlepší pro své dítě a každá to vidí jinak. Neplaš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.2.20 10:41

S těma hernickama u ročního… Všude píšou, že sociální interakce je až kolem 3 let. Když si můj syn „hraje“ s o rok starším bratrancem jednou týdně stejně se 99 procent nevnímají a každý si jdou po svým. Nehledě na ty nemoci :roll: u nás doktorka lístek na dveřích, ať tam ani s chřipkou nechodíme a léčíme doma rovnou. Hlavně jedny první atb a už se to veze- zničeny i dobrý bakterie a chytá kde co :nevim: zažila jsem asi dvakrát „koutek“, stejně si každá maminka běhá za svým a o žádným družební nemůže být řeč. To chce kamarádku, někoho z rodiny… Do mě to furt valí ségra, že jsem špatná, že ho neberu do mateřského centra a proto ještě nedělá to a to. Holt to vyšlo blbě, je chřipková sezóna. A když tu holky píšou, jak jim malinký děti zvrací, dusí se a mají vysoké horečky… A těch diskuzi tady „má angínu, ale atb už zabrala a doma se nudíme“je tu taky dost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí