Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, na pokoji v porodnici se mnou ležela holčina (asi 27 let) a ta měla děti 14 měsíců po sobě, obě SC. Doktor se sice zlobil a mě pak upozorňoval na to, že takhle teda nee, abysme s druhým počkali (byla jsem taky po SC).
Nicméně všechno je to individuální, záleží na věku, na stavu dělohy a jizvy… Raději si zajdi na gyne, doktor ti poradí asi nejlíp.
Moc jsem ti nepomohla, koukám…
Ahoj, odpovím jenom na část, se zbytkem nemám zkušenosti - mám 2 děti 1,5 roku od sebe a vůbec mi nepřipadá, že bych té starší vzala to nejhezčí z dětství, naopak si teď 2,5 roku a 13 měsíců spolu docela vyhrajou.
Co se týká náročnosti, mně to děti usnadnily v tom, že mi vpodstatě od narození spí celou noc. Žárlivost jako takovou jsme nepoznali, protože starší dcera byla ještě malá a neuvědomila si důsledky toho, že bude doma mimino. Jediný problém bylo kojení - to mi lezla doslova po zádech, chtěla pozornost, nějak vytušila, že je to moje chvilka s miminem…
Je tu diskuze Skoro-dvojčata, tak tam mrkni, je docela rozjetá a holky ti rády poradí.
Tak já mám dvojčata (8m) a za chvíli by se mi mělo narodit další mimnko.K tomu mám ještě Vanessu (8),Tobiase (4) a Nikolase (2).a myslím že se to dá v pohodě zvládnout =o).Držim palce
Christel
Ahoj, my máme děti od sebe 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců. Zvládnout se to dá, ty dvě takhle od sebe jsou brnkačka
Ze začátku je to sice náročnější, než se to všechno sladí do hormady, ale dá se to, později je to pohodička
Žárlivost jsme nikdy neřešili, v tomhle byly děti fakt v pohodě ![]()
Těhotenství nemusí být rozhodně stejné, jako předešlé (myslím to krvácení a pupečník kolem krčku). S císařem neporadním, měla bys to konzultovats MUDr…
Teď zpětně mám pocit, že by bylo bývalo nejlepší, kdyby byl věkový rozdíl mých holek právě cca rok a půl. Ze začátku by to sice byla makačka (ale to mám i teď - rozdíl 2 a 3/4, žádná školka nebo hlídání), ale děti by se brzo „sjely“ dohromady a dělaly by se věci najednou. Navíc to mladší by určitě bralo příchod sourozence jinak než třeba o ten rok později.
Ahojte všechny maminky.Mám na Vás prosbičku.Našemu děťátku je 8 a půl měsíce,jsem po akutnm císaři a jelikož mám teď 14 dní zpoždění,mám tucha,že jsem opět v tom

Doma jsme o této možnosti mluvili,na potrat bych asi jít nedokázala,ale zajímalo by mě jestli je tu některá maminka,která otěhotněla taky tak brzo po císaři a jestli se věkový rozdíl 1,5 roku dá zvládnout,popř.jak starší dítko v takovém věku přijme to druhé a nevezmu tím prvnímu dítku to nejlepší z dětství?
A ještě jedna otázka,když jsem v prvním těhotenství krvácela a první mimi mělo pupečník kolem krku,je to větší pravděpodobnost,že budu mít stejné komplikace i podruhé?