Druhé mimi po roce a půl?

Anonymní
3.5.11 15:53

Druhé mimi ?

Ahojte všechny maminky.Mám na Vás prosbičku.Našemu děťátku je 8 a půl měsíce,jsem po akutnm císaři a jelikož mám teď 14 dní zpoždění,mám tucha,že jsem opět v tom :roll: :oops:
Doma jsme o této možnosti mluvili,na potrat bych asi jít nedokázala,ale zajímalo by mě jestli je tu některá maminka,která otěhotněla taky tak brzo po císaři a jestli se věkový rozdíl 1,5 roku dá zvládnout,popř.jak starší dítko v takovém věku přijme to druhé a nevezmu tím prvnímu dítku to nejlepší z dětství?
A ještě jedna otázka,když jsem v prvním těhotenství krvácela a první mimi mělo pupečník kolem krku,je to větší pravděpodobnost,že budu mít stejné komplikace i podruhé?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
443
3.5.11 16:01

Ahoj, na pokoji v porodnici se mnou ležela holčina (asi 27 let) a ta měla děti 14 měsíců po sobě, obě SC. Doktor se sice zlobil a mě pak upozorňoval na to, že takhle teda nee, abysme s druhým počkali (byla jsem taky po SC).
Nicméně všechno je to individuální, záleží na věku, na stavu dělohy a jizvy… Raději si zajdi na gyne, doktor ti poradí asi nejlíp.
Moc jsem ti nepomohla, koukám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
3.5.11 16:02

Ahoj, odpovím jenom na část, se zbytkem nemám zkušenosti - mám 2 děti 1,5 roku od sebe a vůbec mi nepřipadá, že bych té starší vzala to nejhezčí z dětství, naopak si teď 2,5 roku a 13 měsíců spolu docela vyhrajou.
Co se týká náročnosti, mně to děti usnadnily v tom, že mi vpodstatě od narození spí celou noc. Žárlivost jako takovou jsme nepoznali, protože starší dcera byla ještě malá a neuvědomila si důsledky toho, že bude doma mimino. Jediný problém bylo kojení - to mi lezla doslova po zádech, chtěla pozornost, nějak vytušila, že je to moje chvilka s miminem…
Je tu diskuze Skoro-dvojčata, tak tam mrkni, je docela rozjetá a holky ti rády poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Christel
3.5.11 16:15

Tak já mám dvojčata (8m) a za chvíli by se mi mělo narodit další mimnko.K tomu mám ještě Vanessu (8),Tobiase (4) a Nikolase (2).a myslím že se to dá v pohodě zvládnout =o).Držim palce
Christel

• Citovat
  • Upravit
24837
3.5.11 16:21

Ahoj, my máme děti od sebe 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců. Zvládnout se to dá, ty dvě takhle od sebe jsou brnkačka :wink: Ze začátku je to sice náročnější, než se to všechno sladí do hormady, ale dá se to, později je to pohodička :wink: Žárlivost jsme nikdy neřešili, v tomhle byly děti fakt v pohodě 8-)

Těhotenství nemusí být rozhodně stejné, jako předešlé (myslím to krvácení a pupečník kolem krčku). S císařem neporadním, měla bys to konzultovats MUDr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
3.5.11 17:27

Teď zpětně mám pocit, že by bylo bývalo nejlepší, kdyby byl věkový rozdíl mých holek právě cca rok a půl. Ze začátku by to sice byla makačka (ale to mám i teď - rozdíl 2 a 3/4, žádná školka nebo hlídání), ale děti by se brzo „sjely“ dohromady a dělaly by se věci najednou. Navíc to mladší by určitě bralo příchod sourozence jinak než třeba o ten rok později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
3.5.11 17:36

ahooj my budeme mat rozdiel 15 mesiacov :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie