Poraněný krk u miminka

6
2.5.11 22:10

Poraneny krk u miminka

Chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s poraneným krkom u miminka pri porode. Dcérka si pri porode poranila levý kývač a mala vnutorné krvácanie do krčného svalu, vytvorila sa jej tam malá boule. Chodíme na rehabilitáciu = cvičíme Vojtovu metodu už 7. mesiac, ale dcerka drží hlavičku stále asymetricky a zozadu ju ma zlahlu, trosku zdeformovanu. Na rehabilitácii som žiadnu rozsiahlu informáciu od fyzioterapeuta nedostala a je dosť neochotný. Stalo sa niečo také aj vašemu miminku a keď áno, ako ste mu pomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
beruska7908
2.5.11 23:00

Ahoj, s timhle zkusenost nemam, i kdyz moje dcerka taky mela hlavicku spadlou na jednu stranu, cvicily jsme spolu Vojtovku na rehabilitaci skoro rok a pul a zlepsilo se to.
spis bych resila to, ze jestli je fyzioterapeut neochotny ti cokoliv vysvetlit tak bych premyslela o zmene.
drzim palecky at je mala co nejdrive fit :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6
6.5.11 16:55

Diky za podporu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.5.11 21:35

ahojky,my řešili něco podobného,nevím teda přesně co se stalo při porodu, ale doktorka na malém poznala hned, že to bylo následkem porodu.Od porodu,kdykkoliv jsem mu sáhla na zátylek tak šíleně plakal.začali jsme teda cvičit v 6ti měsících Vojtovu metodu.měla jsem velké štěstí na Paní Doktorku Havlovou, která byla opravdu báječná a po čtyřech měsících jsme měli vše v pořádku.určitě bych změnila doktora resp.fyzioterapeuta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
6.5.11 21:41

já sama mám od porodu poraněný krk a problémy s krční páteří od dětství a sakra jsem se bála, aby mi nešroubovali dítě za krk, jako to udělali kdysi mě…

Když jsem pak koukala na porodní videa a viděla, jak se dětem do těch hlav opírají celou vahou, tak na mě šly mrákoty.
zaplaťbůh, už jiný dítě snad mít nebudu, tak si tenhle horor ušetřím. Nedivím se, že tenkrát utrhli dítěti hlavu, matka diabetičkanediabetička, jak se porodníci často chovaj, je prasečina.

Přeju brzkou nápravu a žádné následky do budoucna, je to fakt nepříjemný a život na h… když na to přijde. Neustálé bolesti hlavy i páteře…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.9.22 16:50

Oživuji s trochu jiným dotazem, ať nemusím zakládat nové téma.

Synovi 8,5 dnes jiný kluk hodil na hlavu takový velký těžký kulatý sedací pytel. Syn seděl a polštář jakoby mi tu hlavou zaklonil tíhou. Normálně nebrečí, ale teď se rozplakal, že ho to bolí a že mu,,křuplo,, v krku - prý kolem dokola. Je to cca 45min.

Po chvilce už ho to nebolelo, neví o tom, hlavu předkloní, zakloní, dá na obě strany.

Nemohlo se mu něco poranit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky