Dědičné kojení

12681
1.5.11 17:58

dědičné kojení

ahoj, moje máma měla 3 děti, nikdy nekojila, ikdyž se snažila,…mrzelo jí to, ale prostě se jí nespustilo mlíko
já by jsem ráda kojila a čekám první miminko, myslíte, že je to marný, že budu po mámě nebo že můžu být pravý opak? jak to bylo u vás
děkuji za povzbuzení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10975
1.5.11 18:04

Vůbec se toho neboj. Moje mamka nekojila ani mě ani bráchu, protože neměla mlíčko. A já kojila první dítko do 8 měsíců (pak se odstavil sám, dobrovolně :lol: ) a teď kojím druhé už půl roku a zase v pohodě. Takže v žádném případě nepropadej panice :wink: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Přeju zdravé a spokojené mimi a užívej si každou chvilku. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.5.11 18:05

Moje maminky ani jedno z dětí(jsme tři ) nekojila.Nešlo to.Stejně tak teta,babička,..
Já mám malá prsa každej mě strašil a kojila sem d tří let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
1.5.11 18:19

já jsem právě hodně po mamce, i ty prsa mám stejný :roll: momentálně mám D, za těhotenství se mě zvětšili už o dvě čísla 8-o od 23.tt se mě spustilo mlezivo a v 28.tt to ustalo, tak nevím :think:
přece jen kojení, je kojení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
1.5.11 18:41

to mlezivo nevím jestli něco znamená, ale mě teče už od 24tt doteď a že teď to jsou obrovitánský koláče… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.5.11 18:44

mě třeba mlezivo neteklo vubec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.5.11 18:49

Myslím, že určité genetické dispozice existují a kojení je dar. Buď je to ženě dáno nebo ne.Ale nevnímám to absolutně. Byla jiná doba, ta kojení nepodporovala. Myslím si, že spoustu žen, které v minulosti „nemohly kojit“, by dnes v pohodě a klidu kojilo.

Já jsem kojila v těhotenství, tandemově, každé z dětí přes 2 roky, celkově 4 a půl roku. Přestože nejsem úplně zdravá, nemusela jsem pro kojení dělat vůbec nic, nijak mě to nevyčerpalo.
Moje mamka s námi byla dlouho doma, kojila taky tandemově.

V určitém smyslu bych nesrovnávala schopnost kojení našich matek a nás. Ještě před 20 lety se kojení v porodnici tolik nepodporovalo, většina dětí byla od matek oddělena, byly dokrmovány, matky nebyly v kojení podporovány, např. při zánětech, při prvních problémech kojení vzdaly.

Já jsem kojila i přesto, že jsem měla děti v nemocnici a nemohly být kojeny, malé bylo deset dní, když jsme se vracely do nemocnice s těžkou nov.žloutenkou, nemohla jsem kojit, ale odsávat a převařovat a můžu říct, že kdybych nebyla zběhlá a neměla zkušenosti s prvním dítětem a nevěřila si, že to zvládnu, chci a můžu kojit, tak bych možná nekojila, nezvládla to. Ještě dnes nemají na dětském oddělení odsávačku, měla jsem svoji, od novorozenců mi ji nemohly půjčit :zed: Sestra se musela starat o nemocné děti bez rodičů, nemohla mi pomoct, když jsem třeba odsávala apod.
V 80.letech už byla dvouletá mateřská, ale ne každý ji využil. Stále bylo spoustu dětí v jeslích, matky musely jít do práce dřív, tak jaképak kojené :mrgreen:
Navíc pořád ještě kolovaly mýty o řídkém mléku, kojit jen po 3 hodinách a kdesi cosi..

Chtěla jsem tím říct, ano, věřím, že určité genetické dispozice existují, ale pokud někdo z rodiny „nemohl“ kojit, vůbec bych si s tím nelámala hlavu. Bůhví, jak to tenkrát bylo.
Jedna moje teta nekojila, prý přišla o mléko, druhá teta v 70.letech kojila chvíli své 2 děti - každé zvlášť, taky si ještě při miminku dodělávala školu a o 20 let později měla 3.dítě, kojila rok a něco - potom ukončila ze svého přesvědčení, byla doma 3 roky.
Babička nevím, ale to byla doba, kdy musely děti ve 3 měsících do jeslí. Už tu není, aby řekla, jak to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251

Moje mamča nás(tři)kojila asi 6týdnů dřív se ani kojit nechtělo si myslím :roll: všichni jsme byly na Sunaru že???Já kojila kluky nejdéle 8měs. a to jsem sama přestala možná bych kojila déle…mlezivo mi neteklo a mlíka jsem měla dostatek :palec: teď to doufám bude taky o.k. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476

Mamka kojila jenom tři měsíce a moje dítko je zatím (5M a 1T) plněno plně a nevypadá to, že bych měla o mlíko v nejbližší době přijít. A takových znám případů víc. Mlezivo jsem v těhotenství neměla vůbec. Nezoufej, pokud nebudeš moct kojit, myslím si, že to s dědičností moc společného pravděpodobně mít nebude a bude to prostě smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8325
1.5.11 18:57

Moje mamka byla kdysi jedna z mála, která nás kojila. Oba zhruba 8 měsíců - to byla skoro za exota. A říkala, že se to prostě nepodporovalo a většina ženských řekla, že kojit nemohou/nemají mlíko/apod. A problém mělo opravdu malé procento.
Takže se určitě neboj, nic to neznamená. :wink: přeji, ať ti kojení jde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
1.5.11 19:02

Ahoj,tak moje mama ani babicky kojili minimum,snad necely mesic,pak se jim vytratilo mleko,ja kojim skoro uz 3roky,tak mas velkou sanci kojit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
1.5.11 19:18
goldenka píše:
ahoj, moje máma měla 3 děti, nikdy nekojila, ikdyž se snažila,…mrzelo jí to, ale prostě se jí nespustilo mlíko
já by jsem ráda kojila a čekám první miminko, myslíte, že je to marný, že budu po mámě nebo že můžu být pravý opak? jak to bylo u vás
děkuji za povzbuzení :lol:

ahojky.. moje mamina kojila prvního brášku rok, mě 2 roky a nejmladšího 3,5 roku.. mlíka měla vždy na rozdávání..stejně jako já, mlíko se mi spustilo už první den po porodu a hned mi prsa bolestivě natekli.. dítka jsme obě kojila po roce.. dýl mi nepříjde podstatný, nějak mi nesedí aby za mnou dítko běhalo a žádalo si moje prsa.. takže s prvníma krůčkama nekompromisně odstavuju…
no a babička, extrémistka odkojila 7 dětí ;)
ale jinak nevim, na dědičnost tohoto bych nespoléhala..znám uplně vylučující se případy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
1.5.11 19:21

Moje mamka mě kojila 3 měsíce a oba bráchy 6 týdnů. Já prvního syna 16 měsíců a druhý má 3 měsíce a mlékárny fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
1.5.11 19:28
Monny89 píše:
to mlezivo nevím jestli něco znamená, ale mě teče už od 24tt doteď a že teď to jsou obrovitánský koláče… :mrgreen: :mrgreen:

já to měla taky tak, vždy uplně naškrobený tričko.. byla to otrava jak prase :mrgreen: taky nějak od 20 týdne.. hrůza.. už nikdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
1.5.11 19:38

Moje mamka kojila 3 měsíce, já starší děti taky a až u malé se mi to daří a kojím na noc ještě teď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí