Přikrmování miminka

Andulinečka
30.4.11 17:00

Přikrmování miminka

Ahojte holky.Máme skoro půlroční holčičku a začala jsem ji přikrmovat.Zatím jí pořád chutná ještě ,mlíčko-sunar.Tak ten ji dám ráno jak se vzbudí protože spinká celou noc potom o půl jedenácté ji dám tu první lžičku-polívčičku každý den dáváme jinou polívčičku,pak o půl druhé spapá zase mlíčko a když ji chci dát tak ve čtyři třeba babánek nebo mléčnou kašičku tak nechce a papá až zase večer mlíčko než jde spinkat.jak přikrmujete vy?Myslela jsem,že mi malá bude i svačit ale asi ji to stačí,že nechce nic na svačinku. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13749
30.4.11 17:17

Andulinečko, příkrmy se zavádí postupně - nejprve dáš v poledne zeleninu a pěkně jí navykneš, aby se naučila hezky jíst a polykat. Pokud jí chutná, tak už jí pak ani nedokrmuješ UM. Jinak celý den pije UM.
Cca za 14dní - měsíc zavedeš další příkrm, třeba večerní kaši… a takhle dál, ovoce, masíčko… Nedávej jí všechno najednou, nech jí zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
30.4.11 17:24

Aha tajk to dělám správně jen ji ještě teda nechám déle zvyknout na tu polívku.No já už jsem tu polévku dávala tak před 3.týdny asi týden ale pak nám malá onemocněla,tak jsem to musela vysadit a dávat ji jen mlíko a tedˇ teda dávám tak týden polívku na oběd.Tak mám teda za týden zkusit dát na večer kaši?nebo začít za týden se svačinkou,že bych ji nedávala odpoledne mlíko ale tu svačinku-třeba kaši?Mám strach,že když ji dám na večer kaši tak ji nebude chutnat,papá mlíčko a spí celou noc.

• Citovat
  • Upravit
andulacka
30.4.11 17:28

Jéé, dyt příkrmy se musí zavádět postupně!!!! Ty jsi nic nečetla? to jsi v tom udělala pěkný mišmaš, dut si jí najednou vzala spoustu mlíčka. já mám 9-ti měsíční a teprv jsme zavedli 3.chod- večerní kaši před kojením. Skoro měsíce měla jen oběd-zeleninu, pak dopolední svačinu-ovoce a ted tu kaši. Jinak kojení. Musíš postupně, střeva a žaludek si musí zvyknout!!! :think:

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
30.4.11 17:36

Jaký mišmaš?na co je diskuze,jen jsem se ptala jestli můžu přidat nějakou svačinku?Vždytˇ jsem nenapsala,že bych ji vzala spoustu mléka!!!dávám ji na oběd polívčičku první lžičku a jinak mléko!oběd ji budu dávat než si zvykne.Taky vypije celou flašku denně čajíčka.Třeba známá dává malému polívčičky-první lžičku a hned i večer kaši,mléko ji nepije ani čaj.

• Citovat
  • Upravit
3513
30.4.11 17:37

no, já jsem to možná špatně přečetla, ale nemá toho jídla málo? Myslím tím frekvence jídla. My jíme co 3 hodiny, takže 6× - 7× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
30.4.11 17:46

malá od cca 3.měsíce si vezme za den tak 4-5krát i paní doktorka říkala,že neví proč ale když je celý den veselá a směje se a nemá hlad,tak jí to stačí.taky jsem s toho byla neštˇastná ale co se dá dělat,zase vypije toho mléka 240ml a hodně čaje.papá nám co 4hodiny ale v noci spí až do rána nebudí se,tak asi hlad nemá a stačí jí to.

• Citovat
  • Upravit
3513
30.4.11 17:48

a nebude to tím čajem? Mě doktorka řekla, že tekutiny zavádět velmi pozvolna, protože když je hodně čaje, tak je to na úkor jídla.
Ale mlíka tedy vypije naráz dost, to by se mi mohlo o tom jenom zdát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.4.11 17:51

ještě k těm příkrmům, dobře je to popsané na kojeni.net.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
30.4.11 17:54
bertík28 píše:
MMartina1 píše:
a nebude to tím čajem? Mě doktorka řekla, že tekutiny zavádět velmi pozvolna, protože když je hodně čaje, tak je to na úkor jídla.
Ale mlíka tedy vypije naráz dost, to by se mi mohlo o tom jenom zdát :-)
Já jsem dávala hodně tekutin a snížil se nám příjem příkrmů.

já tekutiny nedávám a stejně máme příjem příkrmů nízký :lol: :lol: :lol: . Prostě žádné potěšení v tom to moje dítě nespatřuje. Proto vzpomínám na časy, kdy jsme mohli být jenom na mlíku, jaká to byla pohoda a když čtu příspěvky maminek, jak se těší na příkrmy, tak se vždycky pousměju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
30.4.11 18:42

No já ji dávám čajíček fenyklový-větrníček od cca 6.týdnů-měla bolení prdíky pak pomohly probiotické kapky,no a ona si na ten čajiček zvykla ale ze začátku jsem jí dala jen trošku zapít sunar aby si ovlažila v pusince jen dva tři hltíky.A tedˇ ho začala pít víc,chudinka cucá si rtíky a mlaská jak má žizenˇ,má ho ráda i večer když vypije mlíko tak ho ještě trošičku zapije čajíčkem-už je tak zvyklá,vždycky po něm tak lapne.No a navíc nás zlobí zoubky,tak vypije toho čajíčka víc,dělá ji to asi na ty zoubky dobře.Taky mě mrzelo,že z ničeho nic si vezme toho jídla méněkrát denně než před tím,dřív do těch 3.měsíců papala taky každý tři hodiny a pak začala papat méně,byly jsme i na klinice kvůli tomu,že si vezme málo ale taky řekly,že je zdravá a prospívá ale zase vypije hodně,asi ji to stačí,jinak je strašně spokojená a usměvavá.Příbírá taky krásně už máme 7 a půl kila,prý krásně prospívá,a to bude mít až za 17 dní půl roku.

• Citovat
  • Upravit
Andulinečka
30.4.11 18:46

ještě jedna fotečka

• Citovat
  • Upravit
3513
30.4.11 18:55

je to krásná prďolinka :kytka: . :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulinečka
30.4.11 19:01

Děkujiiii:-)

• Citovat
  • Upravit
17013
30.4.11 19:36

Teda je nááádherná, krásnej malej smíšek… Já si myslím, že si vážně vezme kolik potřebuje a pokud přibírá je to OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí