Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím moc o radu. Před chvílí jsem změnila naší malé účes na pěšinku uprostřed a nahmátla jsem jí přitom hrbol jakoby hned nad čelem uprostřed hlavičky. Je vlasatá a nikdy jsem si toho nevšimla. Myslím, že boule od bouchnutí to není. Malé je rok a pět měsíců. Vypadá to spíš jak šev na lebce, ale nejsem si jistá, jestli v těch místech nějaký je. Tak jsem se vyděsila, aby jí něco nerostlo v hlavě
Nemají to tam také vaše děti podobného věku? Díky moc !!!
Cus, tak moje mala to ma taky, jestli teda myslime obe to same
taky ma takovou malou boulicku nad celickem, presne jak zacinaji vlasy, uprostred.
holce jsou 3, zjistila jsem to taky az kolem toho pul roku, mozna jeste pozdeji, ze to bylo vetsi a pak kolem roku uz se to nezvetsovalo. Dr. mi rekla, ze je to od toho jak ji srustaly prave ty lebecni svy, ja ji davala hodne na bok, na stranu, nikdy nechtela lezet na zadech,tak pry to ma od toho. nema to az tak kulate jako spis do spicky ![]()
ukaz to dr. ale myslim si, ze to opravdu bude srustanim lebky, preci jenom nikdo nema hlavicku uplne hladouckou a rovnou. mne to tedy taky vydesilo,ale ted uz to neresim, dokonce holce delali RTG hlavy kdyz mi jako pulrocni spadla,tak jsem se jich rovnou ptala jestli nevidi neco abnormalniho a pry ze ne ![]()
Berusko, díky ti moc, má to přesně, jak popisuješ, a taky spí vždy na boku. Tak moc děkuju, že ses ozvala. Tuším, že to nic nebude, ale nejdřív jsem se dost lekla. Ukazovala jsem to teď mamce a té se to zdálo úplně normální, tak snad to tak je. Ještě jednou díky a měj se!
mariy píše:
Berusko, díky ti moc, má to přesně, jak popisuješ, a taky spí vždy na boku. Tak moc děkuju, že ses ozvala. Tuším, že to nic nebude, ale nejdřív jsem se dost lekla. Ukazovala jsem to teď mamce a té se to zdálo úplně normální, tak snad to tak je. Ještě jednou díky a měj se!
v pohode, ja si toho taky prvnich par mesicu nevsimla,az prave pri kontrole u mudry, protoze mela ve vlaskach zlute stroupky, tak jsem ji tu boulicku ukazala, ona to zmackla a rekla-lebecni svy a hotovo.
nezdalo se mi to,ale jak jsem jim to rekla na tom rentgenu,tak rikali, ze kosti ma dobry ![]()
ma to spis jako opravdu spicku jako meli ve Star Treku
ale jinak ok.delali ji dokonce ultrazvuk hlavicky po porodu, mela kefalhematom a v pohode.to bude dbry,ale pro jistotu to dr. ukaz,ale myslim si, ze ma to samy co mame my, kor jestli ji davas hodne na bok.
byvaly spal jako mimco na zadech a ma vzadu placku ![]()
dcerce budou čtyři a taky to má.Doktorka to nijak nekomentovala.Dnes sem si prstem přejela nad čelem a mám to také a to je mi podstatně více.Ani manža není vyjímka taky má hrbolek tak je to asi normální.
mamina44 píše:
dcerce budou čtyři a taky to má.Doktorka to nijak nekomentovala.Dnes sem si prstem přejela nad čelem a mám to také a to je mi podstatně více.Ani manža není vyjímka taky má hrbolek tak je to asi normální.
holky,ale ja to tam treba nemam,tak jsem nenormalni asi ja
ale ptala jsem se holek a kontrolovala jejich mimisum hlavicky a taky to nemaji, maji krasne rovnou ![]()
Náš malý má na hlavičce taky hrbol.. když jsem to zjistila, úplně jsem se vydědila, že je něco špatně.. Ale naše dětská dr. říkala, že prý je to normální.. všichni nemají hlavičku hladkou..
já jsem taky dost vyděšená .. moje malá má taky takový hrbol, teď jí je 16 měsíců, už nějakou dobu ho má, asi od roku. Taky se bojím, aby jí tam nic nerostlo. Jak se učila chodit, dost padala, i teď letí jak splašená, děti
jednou to byla fakt šlupa - kontrolvala jsem jí a byla v poho. Ale stejně mám strach. Má ho takový podlouhlý od čelíčka skoro až k fontanele (ještě jí nemá zarostlou).
Ahoj, malá to má přesně, jak popisuješ. Ptala jsem se na to tehdy doktorky a řekla, že je to naprosto normální a od té doby jsem v klidu. Malé budou v listopadu dva roky a zdá se mně, že asi poslední měsíc se ta hlavička vyrovnává a hrbol zaniká. Tak je to určitě normální.
Tak to jsem uklidněnější, taky mám od mala na hlavě takový hrbol. Normálně to vidět není, ale když si ho nahmátnu tak to cítím. Ptal jsem se na to doktorky i primáře na neurologii a oba řekli, že je to normální. Tak to je asi nějaká moje sugesce. ![]()