Kde spí miminko přes den?

9079
28.4.11 11:35

Kde spím přes den

Ahoj mamči
Chtěla by jsem se zeptat kde spí vaše mimi přes den a jak uspáváte. Hlavně maminky se 7 měsíčním mimi.
Mi usínáme na hrací dece a je to s příšerným řevem. Postýlka je u nás katastrofa. Nejde jí usnout i když je příšerně utahaná, takže klidně prořve hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
28.4.11 11:41

já malého přes den uspávala v kočárku, vždycky ho to udrncalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
28.4.11 11:41

Ahojda, mi máme tedy 8M, ale můj syn nikdy nebyl spáč. do třech měsíců vůbec nespal přes den, nyní je to tak že dám odpoledne příkrm a poté kojení a malého dám do postýlky a rovnou spinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
28.4.11 11:42

JInak teda spinká v postýlce ve svém pokojíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
28.4.11 11:49

já dávám holky do postýlek, jakmile začnou bejt protivný a pobrekávají, tak je tam dám, dám dudlu, pohladím a odcházím…někdy chvilku popláčou, ale většinou do 5-10minut usnou…v kočáru na prochajde usnou v podstatě hned…

jo a je jim 6,5 měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
28.4.11 11:54

U nás v naší posteli se mnou :oops:
Nebyla jiná šance - ze svojí postýlky (kde tedy v noci v klidu a spokojeně spával) měl za bílýho dne panickou hrůzu a jen jsem ho tam ukládala, tak hysterák na celej barák.
Taky byl schopnej plakat klidně i hodinu a půl bez úspěchu.

Nechtěla jsem ho nechávat ležet na zemi nebo v lehátku, jídelní židličce apod. - prostě naležato a ne na zemi, takže prostě jsme si lehli, pak jsem ho obložila našema peřinama, aby se jen tak přepřekulil moc ke kraji a vedle v místnosti jsem potichoučku hltala emimino s nastraženýma ušima, až se začne budit, abych ho zastavila před skoky z postele. Někdo tu radil dát na kraj postele nebo na tu „záchrannou“ peřinu nějakou chrastící hračku (ideálně s rolničku), že to tě upozorní, že už se tam něco hejbe.

Záviděla jsem šíleně a ještě i teď občas závidím maminkám, který jednoduše položí dítě do postýlky a ono usne (dokonce i samo v místnosti) - to se u nás NIKDY nekonalo a moc jsme se o to snažili. Prostě dítě nespavec, závislák na společnosti a z vytrvalej kňoural.

Dneska, v 15m, spinká už jen 1× denně (teď :pankac: ) a praktikujeme to tak, že jde do svojí postýlky (u nás v ložnici) a já si lehnu na naší postel a čtu si nebo vyprávim pohádku - sice to trvá dýl a musím ho asi tak 50× položit a důrazně připomenout, že „HAJÍ!“, ale nakonec usne i v tej postýlce a já pak potichu odejdu (nesmí mě vidět odcházet, jinak hysterák a neusne už vůbec).

Doufám, že další dítě mi tohleto vynahradí a bude fakt vzorně usínat samo v postýlce … takový maminky se fakt maj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
28.4.11 11:56

První kluk do roka a půl výhradně v jezdícím kočáru za každého počasí a nedejbože aby člověk zastavil :roll: :roll: Potom když začal chodit spát jen jednou,tak začal spinkat v postýlce.Druhý prcek spí kam ho položím,ale musí být fakt unavený.Ted je hezky,tak ho dávám na balkon do kočárku a hlavně nemusím s ním jezdit :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465
28.4.11 12:00
Rampepurna píše:

Záviděla jsem šíleně a ještě i teď občas závidím maminkám, který jednoduše položí dítě do postýlky a ono usne (dokonce i samo v místnosti) - to se u nás NIKDY nekonalo a moc jsme se o to snažili. Prostě dítě nespavec, závislák na společnosti a z vytrvalej kňoural.

tak u nás k tomu došlo v podstatě nechtěným „nasílím“ mám dvojčata a obě chovat najednou nešlo a když jim byly 2 měsíce, tak se mi blokly záda a k tomu rozbolely všechny klouby a šlachy na rukách, že jsem musela minimalizovat veškerej pohyb a námahu a když jsi doma sama a bolí Tě ruce tak, že nejsi schopná ani zapnout cvočky na bodýčku, tak chca nechca jsem musela nechat chuderky v postýlkách usnout…a od tý doby tak usínají v pohodě…někdy jsem uspávala houpáním v autosedačkách…dneska už fakt v postýlce samy v klidu za zavřenýma dveřma… :nevim: jsem to ale macecha… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
28.4.11 12:09

V hlubokým kočárku na balkoně, i 3× denně. Vyvézt, podrndat až usne a odejít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
28.4.11 12:25

Ahooooj Bertíku :mavam: !
Tak já mám taky 7m holčičku a přes den spí tak, že jí dám do postýlky, když je unavená (každý den přibližně stejný čas, od prvního probuzení vydrží vzhůru tak 2 - 2,5h), pustím její ukolíbavku a odejdu a většinou je hned jako špalek a chrní. Když je přetažená a nejde jí usnout, tak jí pustím vysavač :oops: (je na něj zvyklá od malinka, ale poslední dobou ho už naštěstí moc nemusíme používat) a usne taky do pár minut.
V postýlce spí takhle delší dobu dopoledne, odpoledne jdeme ven a spí na procházce v kočárku. Nebo, když z nějakého důvodu nejdeme ven, nebo je unavená i později, po procházce a dalším hraní, tak stejný postup.
Je naučená usínat i večer tak, že jí položíme do postýlky, pohladíme, řekneme „dobrou noc“ a přitulí si žmouláčka a sama usíná. Naše přítomnost jí tam ruší.
Tak ať hezky spinkáte :hug: …u nás Emma nikdy třeba na dece ještě neusnula, ale to je taky dobrý, když to dítě samo odhadne…malá potřebuje svůj rituál a pak chrníííí :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
28.4.11 12:26

Do roku spaly holky každé denní spaní v kočáru. Když byl mráz, měla jsem je v předsíni. Usnuly skoro hned. Malej taky spával v kočárku, ten byl teda jako první dítě i chován, takže jsem pochovala v zavinovačce (cca 10 min), usnul, a dala jsem ho do postýlky, od 9 měs. jsem nechovala, usnul sám, jen jsem podržela za ruku.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
28.4.11 12:39

V tomhle věku jenom v kočárku, v postýlce nebo jinde ani omylem. Ale nepotřebovala jsem drncání, položila jsem, zahoupala a šla pryč. Spával venku, ale horší bylo, když byl nemocnej, to jsme museli pracně kočár stěhovat do ložnice :roll:

• Citovat
  • Upravit
22163
28.4.11 13:04

tak když byl maličký tak v obýváku.. v postýlce.. a asi od půl roku začal spávat v postýlce v ložnici.. naučil se, prostě položit do postýlky dát dudlíka.. svýho mucánka.. a usnul sám!
jen teď máme potíže.. ve dvou letech má zlozvyk pořád chtít v noci 1× mlíko… musím ho to odnaučit.. :think: :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
28.4.11 13:17

Ahoj,v té době mi malej spal jen v kočárku venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
28.4.11 13:24

Střídám kočár, co mám doma s postýlkou. A v postýlce přes den usne bez řečí a už dvakrát mi tam vytuhla na dvě hodiny. Zato večer už postýlka není tak super. V kočáře uspávám houpáním, v postýlce jsem ještě uspat nestačila, usnula sama. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí