Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,maminky,obracím se k vám zase s takovým banálním dotazem,ale volat dr.se mě kvuli tomu nechce
od začátku malé moc nejede mlíčko,do 3m kojená,ale taky moc nechtěla pít,teď na Um a taky nic moc,krmena ve spánku
,značkou to není prostě je takové nemléčné dítko,před asi 14 dny začla bojkotovat polední jídlo.najedla se v 8-9 ráno a pak až ve 3-4 odpoledne,je jí 4,5m ,byla jsem už pomalu zoufalá protože celou dobu křičela hlady,ale mlíko prostě ne!.tak jsem se rozhodla zkusit mrkvičku a ejhle to je bašta!
dnes jí měla po čtvrté,vím ,že ze začátku se dává jen pár lžiček,první den dostala dvě ,druhý tři,včera si vymohla 60ml no a dnes po 60ml začla strašně vyvádět,ale strašně tak jsem jí ještě přidělala a spapala mě 120ml příkrmu,je teď strašně spokojená ,jen občas nějakej ten prdík nejde ven,ale stačí jen trochu pocvičit nožkama,to ale má snad od narození a neřekla bych ,že je to mrkvičkou,kakání jde kupodivu take samo.ťuk ťuk
nemuže jí tokové množství příkrmu tak brzo nějak ublížit?jo a ještě jak sme začli mrkvičku začla i ukázkově papat mléko z čehož jsem navětvi ![]()
Každé dítě je jiné ať tabulky říkají co chtějí. Taky jsem obě děti musela začít přikrmovat takhle brzy, přestože byly kojené. Teď podle nových poznatků pry se to dokonce doporučuje. Před 6 lety se začínalo takhle přesně mrkvičkou. Teď zase tvrdí, že nejlepší je bezlepková (rýžová) kaše. Tak klidně zkoušejte a ničeho se nebojte. Naše malá slupla napoprvé celou výživu (1. lžičku) jaký měla hlad a pak byla spokojená
. Dávala bych pozor pokud jste vy rodiče alergici, ale jinak se až tak bát nemusíte.
Důležité je, aby dítě prospívalo, přibývalo a bylo spokojené.
Souhlasím… jen tu kaši bych raději ještě odložila, my jsme taky takové lemry a u kaše mi dr. zdůrazňovala, ať vyčkám aspoň do 5,5 měsíce…
My s kaší taky nezačínali, ale paní doktorka mi říkala, že se teď radí prvně kašička a pak teprve zelenina a pak ovoce atd. Před 20 lety se muselo začínat přikrmovat v 6ti týdnech
… mi říkala kamarádka.
ahojky my s kaší začali ve 4 měsících,ale měl neskutečný bolesti , tak sme odložili na pozdějš a měl jí zhruba kolem 6 měsíce a už pak bylo všechno v pohodě. k dotazu. pokud nejste v rodině alergici , mrkvička je vyzkoušená určo ji neublížíš naopak, vidíš , že je spokojená. muj prcek , taky nechtěl od malinka mlíko, musela sem to nej cpát, po dodání přikrmu se to upravilo a mlíko baště pořád a rád, tak taky nevim co se stalo:-)))já dala první dva dny pulku malý skleničky od hami tu prní lžičku, páč jak dostal první lžičku a viděl , že tam ještě je, nebylo síli mu to nedat, prostě mu to tak zachutnalo a já se jen bála aby nebyl alergik, i když u nás alergiku je fakt málo my rodičové a prarodičové vubec. co se týká mnoštví od těch 6 měsícu do ted jí tak těch 120-150ml příkrmu víc nechce.
děkuju holky,no s kaší počkáme do těch 6m ,měla problém se vykakat tak to nebudu pokoušet,na koliky trpíme ještě teď
alergici nejsme ani o nikom z rodiny nevím,tak to snad bude v pořádku
já jen měla strach ,aby toho množství na ní tak ze začátku nebylo moc
,ale teda musím říct ,že malá je teď jak vyměněná,brouká si,vydrží si dlouho hrát i spát i do pohybu se jí víc chce,dokonce si začla žužlat i palce u nožičky a hrát si s kolínkma což před tím nedělala ![]()