Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chci se zeptat vás co používáte monitory dechu, jak řešíte situace bez něj, třeba když mimčo spí venku v kočárku, nebo třeba usne v lehátku a tak. Já jsem teda slyšela, že co se týče SIDS, tak to je spíše noční příhoda a kdyby mimčo ublinklo, tak přes den to člověk taky pohlídá, ale nemáte třeba strach? Já totiž v noci bez monitoru nemůžu fungovat, ale když mi malej spí v kočárku, tak mi to ani nepřijde
a berete monitor i do cestovní postýlky, když třeba někam jedete?
monitor jsem měla u obou dětí půjčený z porodnice do půl roku. u klárky jsem ho vracela v jejích 4 měsících, protože jsem ho při vyndavání klárky z postýlky permanentně zapomínala vypínat a pořád to houkalo
u vikiho jsme ho vraceli v půl roce. v kočárku jsem ho neměla a i v té postýlce jsem ho občas zapomněla po nočním kojení zase zapnout. já myslím, že pokud bylo dítko narozeno v termínu a bez komplikací, tak je monitor spíš bonus pro klid matky. na cesty jsme ho taky nebrali a nechyběl mi… ale myslím, že se ti ozvou maminky, které měly druhý monitor i v kočárku ![]()
Ahojda, když někam cestujeme tak monitor bereme sebou… mě v kočáru spí jen když jedu takže na něj vidím, kdyby jsme zastavili tak je vzhůru
My jsme to doma vyřešili ještě monitorem dechu a pohybu co se dá připnout na plínku.A ten sebou bereme i na cesty.
kathystar píše:
My jsme to doma vyřešili ještě monitorem dechu a pohybu co se dá připnout na plínku.A ten sebou bereme i na cesty.
My ho měly taky a pro druhé už ho mám koupený zase. Skvělá věcička. Zezačátku jsme ho používali non-stop, později už třeba jen na noc. S ním jsem byla aspoň o trochu klidnější. ![]()
Na noc jsem vozila sebou cca do 9ti m, už si nepamatuji. Přes den jsem téměř nikdy nepoužívala. Kluk mi spal doma naposledy v šestinedělí, pak už jen v kočárku na balkoně. desky jsem tam dávala vyjímečně - po úraze, očkování…
maxak píše:kathystar píše:My ho měly taky a pro druhé už ho mám koupený zase. Skvělá věcička. Zezačátku jsme ho používali non-stop, později už třeba jen na noc. S ním jsem byla aspoň o trochu klidnější.
Můžu se holky zeptat, jako značku? A jak fungoval, bylo hodně falešných poplachů? Já totiž za celý rok s deskovým neměla ani jeden falešný poplach, ráda bych něco mobilního, aby to mohlo mít dítě i kdyby s námi spalo v posteli, ale bojím se, aby to furt nehoukalo.
Pájinka25 píše:
Ahoj holky chci se zeptat vás co používáte monitory dechu, jak řešíte situace bez něj, třeba když mimčo spí venku v kočárku, nebo třeba usne v lehátku a tak. Já jsem teda slyšela, že co se týče SIDS, tak to je spíše noční příhoda a kdyby mimčo ublinklo, tak přes den to člověk taky pohlídá, ale nemáte třeba strach? Já totiž v noci bez monitoru nemůžu fungovat, ale když mi malej spí v kočárku, tak mi to ani nepřijdea berete monitor i do cestovní postýlky, když třeba někam jedete?
AHOJ tak já už mam prcka vetšího a stejně jao ty v noci nejsem klidná pokud neni monitor zapnutej, v kočárku sem to nikdy nijak neřešila a na cestach kde sme přespali sme byli zatim všeho všudy dvakrát, nu řikala sem , že vemem monitor sebou a nakonec sem vždyckyy zapoměla, nu noci to byli hrozný, já mam ráda když je prcek ohlídanej. spousta známích mi řeklo, že už to mít nemusíme,ale já sem tak klidnější
jajinka veverka píše:Pájinka25 píše:AHOJ tak já už mam prcka vetšího a stejně jao ty v noci nejsem klidná pokud neni monitor zapnutej, v kočárku sem to nikdy nijak neřešila a na cestach kde sme přespali sme byli zatim všeho všudy dvakrát, nu řikala sem , že vemem monitor sebou a nakonec sem vždyckyy zapoměla, nu noci to byli hrozný, já mam ráda když je prcek ohlídanej. spousta známích mi řeklo, že už to mít nemusíme,ale já sem tak klidnější
Ahoj holky chci se zeptat vás co používáte monitory dechu, jak řešíte situace bez něj, třeba když mimčo spí venku v kočárku, nebo třeba usne v lehátku a tak. Já jsem teda slyšela, že co se týče SIDS, tak to je spíše noční příhoda a kdyby mimčo ublinklo, tak přes den to člověk taky pohlídá, ale nemáte třeba strach? Já totiž v noci bez monitoru nemůžu fungovat, ale když mi malej spí v kočárku, tak mi to ani nepřijdea berete monitor i do cestovní postýlky, když třeba někam jedete?
a kolik je tvýmu prckovi? já mám sice ještě čas ale bojím se že to nedokážu odbourat snad ani po roce
![]()
Gladys píše:maxak píše:Můžu se holky zeptat, jako značku? A jak fungoval, bylo hodně falešných poplachů? Já totiž za celý rok s deskovým neměla ani jeden falešný poplach, ráda bych něco mobilního, aby to mohlo mít dítě i kdyby s námi spalo v posteli, ale bojím se, aby to furt nehoukalo.kathystar píše:My ho měly taky a pro druhé už ho mám koupený zase. Skvělá věcička. Zezačátku jsme ho používali non-stop, později už třeba jen na noc. S ním jsem byla aspoň o trochu klidnější.
Ahoj, my máme taky ten co se připíná na plínku. Je to Respisense. Je fakt bezvadnej
. Pár planých poplachů bylo, když malá měla prdíky, tak asi jak tlačila a napínala bříško a kroutila se, tak to blbě snímalo a začlo to houkat ( infarktové stavy v noci!!!!
). Ale jinak v pohodě. Používali jsme asi do 3 měsíců ![]()
Monitor nemáme vůbec, protože jsem přesvědčena, že je z toho člověk potom akorát hysterickej..
werryjane píše:
Monitor nemáme vůbec, protože jsem přesvědčena, že je z toho člověk potom akorát hysterickej..
Já teda byla hysterická bez monitoru!! ![]()
Gladys píše:maxak píše:Můžu se holky zeptat, jako značku? A jak fungoval, bylo hodně falešných poplachů? Já totiž za celý rok s deskovým neměla ani jeden falešný poplach, ráda bych něco mobilního, aby to mohlo mít dítě i kdyby s námi spalo v posteli, ale bojím se, aby to furt nehoukalo.kathystar píše:My ho měly taky a pro druhé už ho mám koupený zase. Skvělá věcička. Zezačátku jsme ho používali non-stop, později už třeba jen na noc. S ním jsem byla aspoň o trochu klidnější.
Měli jsme a máme zase Respisence. Houkal jen jednou, ale těžko říct, jestli to byl falešnej poplach nebo se fakt něco dělo, dcera dýchala a byla v pořádku. Když totiž přestane mimčo dýchat, monitor začne vibrovat a stimuluje ho tak k nádechu, když se dítě nadechne, tak jen bliká oranžově - to se nám stalo několikrát, a když se nenadechne, tak spustí alarm.
werryjane píše:
ja si myslim to same, pokud neni dite narozene predcasne, neni duvod ho mit.
lucie.t píše:werryjane píše:ja si myslim to same, pokud neni dite narozene predcasne, neni duvod ho mit.
Já myslím,že důvod je vždycky.Já kdybych ho neměla,tak tu dneska můj syn pravděpodobně není.A rozhodně nebyl nedonošený nebo nějak rizikový.Když přestal dýchat,bylo mu „už“ půl roku.Já bych bez monitoru nemohla „normálně“ fungovat.Proto buďte rády za to,že to byly „zbytečně vyhozené peníze“ a alarm vám nikdy nehoukal
Je pravdou,že tech dětiček je „málo“ co umřou na SIDS,ale nikdy nevíte,jestli to nemůže potkat třeba i to vaše.A myslím,že to zas nestojí tolik
A člověk to pak může ještě prodat ![]()