Vyvýšená postýlka

2891
28.4.11 06:04

Vyvýšená postýlka

holky chci se zeptat......malej mi v noci chrochtá, začali jsme dávat kapičky a v noci otvírám větračku, aby nebyl tak suchej vzduch. Vyvýšila jsem mu i postýlku, ale zatím nám to nějak nepomohlo. O kolik jste na té jedné straně vyvýšily postel? Dala jsem tam fotoalbum a je to nějakých 5 cm, ale přijde mi, žeje to málo. Ale zase se na druhou stranu bojím, aby mi pak třeba nesklouzl pod deku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19692
28.4.11 06:48

Ahoj,Tygr mel vyvysenou postylku po prodelane bronchityde od svych 15 mesicu az do prestupu na velkou postela tu mel taky vyvysenou.Dali jsme mu tam urezane drevo a na to jeste slozenou detskou deku.A dela to tak cca 8cm.Tedka ma vetsi polstra a pod nim jeste jeden malicky a uz je docela tak chytry,ze jak semu spatne dych da si pod hlavu jeste jeden malicky s krteckem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
28.4.11 08:07

Já ji ještě vyvýšenou nemám, ale přemýšlím už o tom! U prvního mi to doporučila mudra, kvůli lepšímu dýchání! Chrochtáme taky-občas :mrgreen:
Holt rýma je rýma :zed:
:mavam:
Vyvýšit stačí opravdu malinko, ten sklon je sotva znatelný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
28.4.11 14:16

ahoj,

my ji měli vyvýšenou cca o 40cm. Doktor nám tenkrát řekl - min. o 45°.
To bylo úplně na začátku, když malá chrochtala a vracelo se jí mlíčko do nosu zpátky. ted chrochtala taky, kvůli suchému vzduchu a zvednutá postýlka nám nepomohla. Ani mokrý ručník u postýlky. Až kapky Libenar pro kojence, kdy jsem malé dávala přes den a večer jí kápla a vysála nosík. I když vypadalo, že ho měla čistý a rýmu neměla, tak jsme vysáli a v noci byl klid. jestli se jí tam přes den usazoval prach :nevim:
Takhle jsme vysávali cca 2-3× za sebou před spinkáním a když se mi zdálo, že polochrochtá, kápla jsem ten libenar přes den. A chrochtání je pryč.
ted když mín topíme a máme třeba otevřené dveře na zahradu, když je teplo, tak malá vůbec nechrochtá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
29.4.11 18:16
petratavali píše:
ahoj,my ji měli vyvýšenou cca o 40cm. Doktor nám tenkrát řekl - min. o 45°.
To bylo úplně na začátku, když malá chrochtala a vracelo se jí mlíčko do nosu zpátky. ted chrochtala taky, kvůli suchému vzduchu a zvednutá postýlka nám nepomohla. Ani mokrý ručník u postýlky. Až kapky Libenar pro kojence, kdy jsem malé dávala přes den a večer jí kápla a vysála nosík. I když vypadalo, že ho měla čistý a rýmu neměla, tak jsme vysáli a v noci byl klid. jestli se jí tam přes den usazoval prach :nevim:
Takhle jsme vysávali cca 2-3× za sebou před spinkáním a když se mi zdálo, že polochrochtá, kápla jsem ten libenar přes den. A chrochtání je pryč.
ted když mín topíme a máme třeba otevřené dveře na zahradu, když je teplo, tak malá vůbec nechrochtá.

o 40 cm? a jak jste udělali to, aby vám neskoluzávalal dolů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
29.4.11 19:46
Pájinka25 píše:
petratavali píše:
ahoj,my ji měli vyvýšenou cca o 40cm. Doktor nám tenkrát řekl - min. o 45°.
o 40 cm? a jak jste udělali to, aby vám neskoluzávalal dolů?

předem říkám, že to bylo úplně na začátku, kdy se malé vracelo mlíčko do nosohltanu, chrochtala a špatně se jí tak dýchalo. Vývýšení kvůli suchému vzduchu nám nepomohlo, až ten Libenar a odsávačka.
Jinak když jsme ji měli takto hodně vyvýšenou (prý jinak to nemá moc smysl, abychom miminku ulevili), tak prostě dole postýlce jsem měla ještě jednu peřinu složenou a malá se tak dolu nesesouvala. Doktor říkal, že když takhle zvedáme, tak položit mimi rovnou dolu do postýlky tak, aby nožičky končily společně se spodní stěnou postýlky. My ji tak ale nedávali a jak jsem psala, pod malou jsem složila normální peřinu a zastrkala ještě mezi tyčky, aby byla na pevno. Malá se stejně trochu sesunula a nožičky měla o pěřinu trochu skrčené :nevim:
Ale ty uvádíš, že miminko vám chrochtá ze suchéh vzduchu? Zkus kapat ten Libenar, opravdu se mu borddel a soplíci v nosíku změkčí a vysaj to odsávačkou. Malá vždycky hned dýchala nádherně a rýmu taky neměla. Bylo to ze suchého vzduchu. JInak dodnes máme postýlku zvedlou, cca o 10 cm.
Náš doktor tenkrát říkál, že pokud chceme miminku ulevit, postýlka by se měla zvednout min. o 45 st.. O nějakých 5 cm to nemá smysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
29.4.11 20:26

mě dali v lékárně Sterimar pro kojence a je fakt, že včera jsem mu to stříkla, vysála a do rána už mi nechrochtal. Jsou to prý kapky s mořskou vodou, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
29.4.11 20:30

já mu ji vždycky podložim když má kašel a rýmu a ještě mu tam přes žbrnliny mokrou plínu. No a jinak mu to vypodložim dvěma knížkama cca 8cm pod každou nožku postýlky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
14.1.12 21:33

Vyvýšili jsme postýlku hned po příjezdu z porodnice a chci se zeptat do kdy by měla být vyvýšená? Jestli není pro mimi lepší spát na rovném. Je nám 7 týdnů. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.1.12 22:44

My jsme to nedělali vůbec,ani mi nikdo neříkal, že bych měla.Malá spala na rovném hned od příchodu z porodnice.Jen teda jednou jak měla rýmu.Jinak ne.

• Citovat
  • Upravit
9066
15.1.12 13:17

My ji meli lehce vyvysenou (ale fakt jen cca 10-15cm vyvyseni, coz je sklon minimalni) asi do 5-6 mesicu, kdy mala zacala cestovat po postylce kolem dokola a vyvyseni ztratilo smysl - pulku noci by spala s hlavou dolu ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
15.1.12 13:48

Já ji měla u prvního syna vyvyýšenou na doporučení mudry, ale už nevím proč! Ted' je Nám 10 měsíců a soplíme, ale jak cestujeme, tak je pro Nás vyvýšení na pendrek! Dala jsem mu na jednu stranu polštář a na druhé má složenou peřinu, tak si může vybrat stranu a bude mít hlavu tak i tak výš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí