Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,nejlepší je to udělat tak,jak to oba cítíte
hlavně se vykašli na okolí a keci druhých
my máme 5letou,2,5letou a rok se snažíme o třetí.Zajištěni jsme finančně i majetkově,mám bratra o 6let staršího a komunikace mezi námi na prd…holky si spolu hrají,jedna bez druhé je jako tělo bez duše…Pokud mimi oba moc chcete klidně pořidte ![]()
Taky do budoucna uvažujeme o třech dětech. Ale s většími věkovými rozdíly, abychom měli čas každé si hezky vypiplat. ![]()
Mno, vy chcete chlapečka? My čekáme druhého, jestli i třetí bude kluk, tak vyměním ![]()
mame 3kk a deti viz metrik, vekove rozdily neresim, kdyby byl posledni planovany byl by starsi tak o 4 mesice ![]()
Tinuvien píše:
Taky do budoucna uvažujeme o třech dětech. Ale s většími věkovými rozdíly, abychom měli čas každé si hezky vypiplat.
Mno, vy chcete chlapečka? My čekáme druhého, jestli i třetí bude kluk, tak vyměním
oukej..to beru
čenčuju takhle už s více maminama co umí jen kluky.. u nás to vypadá, že umíme jen holky.. maj to kluci asi v rodině..mladýho brácha má tři holky..toho se děsíme ![]()
jizvíková píše:
mame 3kk a deti viz metrik, vekove rozdily neresim, kdyby byl posledni planovany byl by starsi tak o 4 mesice
máte první dvojčátka a druhý po roce?.. Nebo to čtu blbě..to si šílená ne
po dvojčatech tak brzo další?.. Hrdinko ![]()
Mám zhruba stejně staré děti (kluk skoro 4, holka 1r8m) a třetí je v plánu… Já bych nejraději už byla těhotná, ale jaksi se kvůli zdrav. koplikacím nedaří.
za bezva bych považovala zase rozdíl kolem dvou let, ale budu ráda, když to stihnem do třetích narozenin mladší.
Pak už bych se bála, že budou od sebe moc…
záleží na vás, jak se cítíte a jakou máš podporu manžela a rodiny.
Novire píše:
Mám zhruba stejně staré děti (kluk skoro 4, holka 1r8m) a třetí je v plánu… Já bych nejraději už byla těhotná, ale jaksi se kvůli zdrav. koplikacím nedaří.
za bezva bych považovala zase rozdíl kolem dvou let, ale budu ráda, když to stihnem do třetích narozenin mladší.
Pak už bych se bála, že budou od sebe moc…záleží na vás, jak se cítíte a jakou máš podporu manžela a rodiny.
to je boží to se dobře čte.. že má někdo stejný myšlenky jako já..
Manžel je bezmeznou oporou… diskuzi jsem založila po dnešním ránu, co jsme se o tom bavili v posteli..bejt na nem tak uz je zaděláno… ![]()
jizvíková píše:
mame 3kk a deti viz metrik, vekove rozdily neresim, kdyby byl posledni planovany byl by starsi tak o 4 mesice
Ahoj my bydlíme 2+KK a mám 2kluky 9let a 14let a čekáme další kluka
já si myslím,že ideální je mít další když už to starší dítě je samostatné tak ty 4roky ale to je můj názor někomu to vyhovuje…
Mezi holkama je rozdíl 3,5 roku. Mezi mladší a synem jsou 2 roky a byl plánovaný ![]()
Věkový rozdíl záleží jenom na vás jak se cítíte.
maciik píše:
Ahoj my bydlíme 2+KK a mám 2kluky 9let a 14let a čekáme další klukajá si myslím,že ideální je mít další když už to starší dítě je samostatné tak ty 4roky ale to je můj názor někomu to vyhovuje…
to jste už dost našťouchaní v takovém bytě ale ne?.. To si nedokážu představit.. my časem plánujem domek aby mělo do té puberty každé dítko svůj pokoj… dokud jsou malé tak jsou stejně furt s náma ale posléze potřebují svůj prostor.. jak se tam poskládáte?.. Jak máte vůbec nějaké soukromí?
normálně byt má 70m2 děti mají v pokoji patro a my v obýváku taky až bude Luky větší bude spát s Járou na palandě a Jindra bude mít na patře soukromí. Dřív žily naše babičky v jedné místnosti a měli i 10sourozenců a rodina fungovala a držela pohromadě a lidi měli k sobě blíž a dnes by se z toho jeden
prostor neřešíme hlavní je že se máme rádi a kluci jsou zdravý a manžel nás zabezpečí to je důležité,ale jestli máme mít byt 36+1 nebo 2+1 to fakt neřeším
a do budoucna se chceme odstěhovat do baráku když nám to bude malé budu dědit po tátovi
![]()
maciik píše:
normálně byt má 70m2 děti mají v pokoji patro a my v obýváku taky až bude Luky větší bude spát s Járou na palandě a Jindra bude mít na patře soukromí. Dřív žily naše babičky v jedné místnosti a měli i 10sourozenců a rodina fungovala a držela pohromadě a lidi měli k sobě blíž a dnes by se z toho jedenprostor neřešíme hlavní je že se máme rádi a kluci jsou zdravý a manžel nás zabezpečí to je důležité,ale jestli máme mít byt 36+1 nebo 2+1 to fakt neřeším
a do budoucna se chceme odstěhovat do baráku když nám to bude malé budu dědit po tátovi
![]()
Souhlasím s tebou,my teda domek zdědili ale i tak předtím jsme byli ve 2+1 a přesto jsme se swnažili o třetí.No a že o třetí ve 2+1?Nestrádáme a okolí mi může""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s8669.gif:http://www.celysvet.cz/…le/s8669.gif
![]()
Každý věkový rozdíl má své pro a proti. Já teda z vlastní zkušenosti… Mám 3 sourozence. S nejstarším bráchou jsme od sebe 14 měsíců a vyrůstali jsme jako dvojčata, vyhráli jsme si a paráda
Mladší brácha se narodil, když mě bylo 7 a byla jsem z něj tak vyplesklá, že mám doma miminko - brášku… Starala jsem se o něj a ochraňovala ho před světem (to mi zůstalo dodnes - už je mu 18
)… No a poslední si mamča udělala, když mi bylo 19, sestřičku… Už jsme jí odrostli a mamka se chtěla dál o někoho starat - bylo jí 38. No a sestřičku už neberu jako sestřičku, ale ten rozdíl je takovej, že je spíš jak moje dítě
Všechno je to hezký… Na věkovým rozdílu fakt nezáleží… ![]()
Ahoj ženský..chtěla bych znát vaše názory na tři děti.. byt 3+1, finanční zabezpečenost …
Máme dvě dcery 4r. a 18 měs… začínam toužit po dalším dítku.. moc bychom chtěli chlapečka..
když nevyjde samozřejmě se nezblázníme..
Myslíte, že ještě počkat aby ten věkový rozdíl byl větší aby pro nás rodiče to nebylo tak náročné..nebo v zájmu dětí aby byli co nejblíž věkově k sobě.. aby pak to nejmladší nebylo odstrkováno.. jaké máte zkušenosti nebo náhled na věkový rozdíl mezi jednotlivými dětmi?