Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Poradíte někdo, z čeho může mít dvouměsíční dítě krupičku po těle? Nemá ji všude, hodně na hrudníčku a předtím měl potničky, asi jsme ho hodně oblékli a teď tj taková krupička, drsná kůže. Používáme mandlový a měsíčkový olej Saloos. Děkuji za případnou pomoc.
ahoj,jestli to není červené,ale jen obyč.krupička,tak to nic být nemusí,mám pocit,že jsme ji měli taky,chce to hodně mazat a ona časem zmizí.. ![]()
u nás to mrňous měl, když se nevypral z trička všechen prášek a on se zpotil.
zrovna to samé řeším u dvouleté dcery…má to asi pátý den, vyloženě bezbarvá drobná, ale hodně hustá krupička na celém trupu…záda i bříško a hrudníček…ruce a nohy má čisté. Má chudinka takovou úplně drsnou kůži ![]()
Přesně tak - drsná kůže ale bez barvy, není červená. Takže to nemusí nic být? Snad to zmizí. Nebo že by to měl podrážděné z mléka, jak se mu dostane za overal? Má to totiž většinou ve „výstřihu“.
Tak malej to měl taky, asi 14dní, mazala jsem vazelínou a je to fuč. Tak nevím jestli to bylo tou vazelínoa a nebo to zmizelo prostě samo.
Ahojte, my to meli take a nam hodne pomohla modra indulona. Pa ![]()
My to měli také,především přes zimu a pomohla až stará dobrá modrá indulona ![]()
Ahoj my to máme na čunince a dávqm nq to infadolan, a je to lepší nejspíš to nic neni, vždycky to zmizí, jenže mi to máme ze slintání. myslim, že by tvuj prcek moch mít tu krupičku z mlíčka, jak se mu dostane až na hrudníčrk a je v mokru.
ona to má po celém těle zepředu i na celých zádech až k plence, takže to určitě nebude ze slintání apod…jedině mě napadá z pocení nebo tak něco…nebo to může být třeba i alergická reakce na nějaké jídlo?
jinak malá je lehký atopik už od 4 měsíce, teď tedy ekzém zrovna nemá, ale zase vylezlo tohle…a vzhledem k toum, že mám doma dvoutýdenní miminko, nechce se mi s ní lítat ke kožařce ![]()
madamecrazy píše:
ona to má po celém těle zepředu i na celých zádech až k plence, takže to určitě nebude ze slintání apod…jedině mě napadá z pocení nebo tak něco…nebo to může být třeba i alergická reakce na nějaké jídlo?
jinak malá je lehký atopik už od 4 měsíce, teď tedy ekzém zrovna nemá, ale zase vylezlo tohle…a vzhledem k toum, že mám doma dvoutýdenní miminko, nechce se mi s ní lítat ke kožařce
Ahoj, my teď byly u kožařky…teda lítáme k ní od malička. Teď je malé 7,5M a měla krupičku a červené flíčky na celém bříšku a zádíček a šlo jí to na ručičky…tak máme kapičky a namíchané masti,ale my jsme atopici,takže asi jiný problém. Pokud nemáte v rodině alergii,tak je asi vše v poho…
M+M+S píše:madamecrazy píše:Ahoj, my teď byly u kožařky…teda lítáme k ní od malička. Teď je malé 7,5M a měla krupičku a červené flíčky na celém bříšku a zádíček a šlo jí to na ručičky…tak máme kapičky a namíchané masti,ale my jsme atopici,takže asi jiný problém. Pokud nemáte v rodině alergii,tak je asi vše v poho…
jinak malá je lehký atopik už od 4 měsíce, teď tedy ekzém zrovna nemá, ale zase vylezlo tohle…a vzhledem k toum, že mám doma dvoutýdenní miminko, nechce se mi s ní lítat ke kožařce
promiň,čtu tvůj příspěvek až teď…malá mi tu stoupe na židli,tak jsem na půl u PC a na půl u ní ![]()
ona je take atopik, od 3 mesicu, ale jak rikam, ted ma ekzem v klidne fazi a je cista, ale zase ji vylezla tahle krupicka…
Ahoj, mala ma uz tyden krupicku na brise jakoby se stran, trosku na stehnech a na jedne pazi. Mazu niveou, ale zatim to nepomaha. Nic jineho ji neni, ani ji to nesvedi. K dr ji moc brat nechci, aby tam neco nechytla. Nevite, ze ceho by to mohlo byt, pripadne co s tim?
Pokud kojis a jis hodně čokolády tak je to tím. Já to mela u male když jsem kojila. Takže vyměnit mléčnou čokoládu třeba za bílou a je to ![]()