Nedrží hlavičku miminku

Anonymní
30.4.11 14:51

nedrzi hlavicku miminku

ahoj,omlouvam se za anonym,ale musi to tak byt.Zajimalo by me,co se stane,kdyz se miminku nedrzi hlavicka pri manipulaci.moje pribuzna ma mesicni miminko a hlavicka nehlavicka,oba ho proste vezmou pod loktama a hlavicka samozrejme pada do zadu.co se muze stat?budou nejake nasledky?dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
30.4.11 15:26

nooo správně by se prostě držet měla.. je mi divné, že toto! nevysvětlili v porodnici..
nevím zda může mít následky… ale určitě by se něco našlo.. od špatného vyvíjení páteře.. a co já vím…
když se to stane občas.. přehlédnout se to dá, ale pořád brát a nedržet.. může mít potíže celkově se zádama.. :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
30.4.11 15:37

nemůže si zlomit vaz? Jak se mu zakloní váhou dozadu? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.4.11 15:41

Když jsem byla v porodnici a sestřička si malou vzala třeba pod lampu nebo na vyšetření, tak mi ji pak nesla a já zděšená, že má zakloněnou hlavičku. Hlavička se rozhodně musí držet, je v poměru k tělu velikánská a může to mít opravdu trvalé následky. ?možná i zlomený vaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.11 16:32

bydlime v zahranici a tady v porodnici neukazou nic a jde se hned domu.
Ja se na to nemuzu koukat,jak to maly vezmou a hlavicka pada…me to trha srdce.proto me i napadlo,jestli z toho nemuze mit nejaky zdravotni ujmy. ale dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
33315
30.4.11 17:24

Anonymní - a nejde jí to říct? Nebo podstrčit nějakou knížku o manipulaci s miminem. To je fakt docela mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.4.11 17:45

Ahoj,to je tedy opravdu mazec,tohle by mohlo mít do budoucna trvalé následky :-? Mimi ještě nemá sílu hlavičku udržet,a je to strašná tíha pro to dítě.Dobrá by asi byla knížka Něžná náruč rodičů:
http://knihy.abz.cz/…c-rodicu-dvd
obsahuje to i dvd,kde je vše co se v knížce píše i názorně předvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
30.4.11 17:56
Anonymní píše:
bydlime v zahranici a tady v porodnici neukazou nic a jde se hned domu.
Ja se na to nemuzu koukat,jak to maly vezmou a hlavicka pada…me to trha srdce.proto me i napadlo,jestli z toho nemuze mit nejaky zdravotni ujmy. ale dekuji za odpovedi

prosimte a co je to za zemi jestli se muzu zeptat? trvale nasledky to mit samozrejme muze, tou vahou jak padne ta tezka hlavicka dozadu-nechci ani pomyslet. kamaradka zije v Anglii a tam je to to samy, dite pry ani pri porodu nemeri 8-o dodnes nevi kolik mel malej pri porodu.
ja se starala o mrnata v US a tam zase naopak davali bacha i na nejbanalnejsi veci, beda kdybych malymu nedrzela hlavicku, by me snad zavreli :jazyk:
tohle je ale si myslim docela hazard se zdravim miminka,takhle maly miminko jeste hlavicku opravdu neudrzi.Ptala ses ji na to? Jestli vi co dela a hlavne proc to dela, nechci se nikoho dotknout,ale kazdy maly dite vi, ze miminku se ma drzet hlavicku,pak nechapu mamu od ditete proc to nedela :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14106
30.4.11 19:10

beruško: Ale natahovat nepřirozeně miminka po porodu by se taky nemělo, takže to, že někdo neví, kolik měřilo dítě při porodu, to opravdu není žádná tragédie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
30.4.11 19:15

Hlavička by se držet měla, i kdyby mimino držela v podpaží, tak zezadu prstama lze krásně tu hlavu zachytit :wink:
Dýchací centrum je uloženo v prodloužené míše, takže předpokládám pokud by se hlava hodně zaklonila a došlo k poranění krční páteře, může tedy dojít ke smrti dítěte :nevim:

No a to, že děti po porodu neměří je celkem správně. Není to důležitá informace a zbytečně jim natahují přirozeně pokrčené nožičky :-? Snad to dojde i k nám …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
30.4.11 19:19
Flyingfrog píše:
beruško: Ale natahovat nepřirozeně miminka po porodu by se taky nemělo, takže to, že někdo neví, kolik měřilo dítě při porodu, to opravdu není žádná tragédie.

vzdyt je nikdo neprirozene nenatahuje, jen se trosku natahne nozka, to snad neni takovej problem :nevim: nemusi ho nikdo natahovat jak gumovyho panaka.
a mereni miminka po porodu nemyslim jen delku,ale treba hlavicku atd. je docela duleziteho ze zdravotniho hlediska, kamaradka je takhle na nervy, ze nemuze posoudit jestli mimisek roste, neroste, sleduje akorat vahu a pokud vim,tak vyska je nemene dulezita.
ale ja to tu nedala jako ze to je ohromna tragedie,ale jako priklad, ze v kazde zemi se asi praktikuje neco jineho, ze jim v Anglii taky vse ukazali strucne, ze nic podrobne neukazali, ragovala jsem na prispevek od anonymni ze jim tak nic nazorne neukaze.Tak jsem napsala, ze u me kamaradky to meli taky tak, tot vse, jen priklad :roll:
pro me za me, at si dite nemeri,ale mesicnimu miminku aby nekdo nedrzel hlavicku,too mi pripada docela ujety :-?

• Citovat
  • Upravit
andrejka87
30.4.11 19:47

No to je teda mazec…Už jako malý dítě jsem tohle věděla! Bože no to je děs copak to nevidím jak je to nepřirozený já nechci vidět ty následky miminka pak :cry: …Jinak naše kluky taky neměřili při porodu řekli oba cca 50cm a až za čtyři dny při odchodu z porodky mi řekli 48cm že prý se hned po porodu neměří 8-o -rodila jsem v Olomouci…

• Citovat
  • Upravit
28414
30.4.11 20:05
andrejka87 píše:
No to je teda mazec…Už jako malý dítě jsem tohle věděla! Bože no to je děs copak to nevidím jak je to nepřirozený já nechci vidět ty následky miminka pak :cry: …Jinak naše kluky taky neměřili při porodu řekli oba cca 50cm a až za čtyři dny při odchodu z porodky mi řekli 48cm že prý se hned po porodu neměří 8-o -rodila jsem v Olomouci…

někde už to tak je, že hned neměří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4221
30.4.11 20:42

U nás se taky měří až při odchodu z porodnice. Celkem to chápu a vrásky mi to nedělá :roll:

Anonymní - normálně bych jí to řekla. Ne nějak zle, třeba i říct, že v českých porodnicích to říkají :roll: a odkázat na literaturu a co to má za následky. Asi bych to udělala i za cenu toho, že by se na mě naštvala. Normálně toto nedělám :oops: , ale tady jde o to malé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.4.11 20:59
AramisDeMar píše:
nemůže si zlomit vaz? Jak se mu zakloní váhou dozadu? 8-o

Ano, může. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek