Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky chci se zeptat, co používáte za krémy na miminko. Můj malej má hrozně suchou pokožku a doktorka mi řekla, že ho mám 3× denně mazat. Teď mám dětský krém Astrid, ale přijde mi, že po něm je ještě sušší. Nevíte o nějakém krému nebo olejíčku, kterej nevysušuje?
Kamarádka měla podobný problém s malou a hodně jí pomohla modrá Indulona. A do koupele přidávala Linolu - koupíš v lékárně.
My mažeme Leniens mastí z lékárny a je super. Používala jsem ji u dcery, ostatní mléka, krémy i olejíčky ji kůži vysušovaly. Teď ji mažu Excipial lipolotio (je na suchou kůži) a spokojenost.
mooncaa píše:
My mažeme Leniens mastí z lékárny a je super. Používala jsem ji u dcery, ostatní mléka, krémy i olejíčky ji kůži vysušovaly. Teď ji mažu Excipial lipolotio (je na suchou kůži) a spokojenost.
No vidíš to, Excipial jsem kdysi měla i já a byla jsem spokojená. Ale měla jsem ho na předpis. Prodávají ho i bez něj?
já malou mažu po koupání konopným tělovým mlékem pro miminka Cutis help mimi, je to super a není po tom mastná pokožka, naše dr. mi doporučila spíš lehké tělové mléko, než olejíčky, které jsou pro kůži příliš těžké… http://www.lekarna.cz/shop.php?…
Kromě lékárny (nepoužívala jsem, nemusela…) Sebamed (extra jemný dětský krém nebo jak je přesně název, velká tuba), byl fakt dobrý, troufla bych si napsat že i lepší než ta modrá indulona - tu jsem taky občas používala.
já mažu mandlovým Excipialem a je prodejný i bez předpisu a do koupele olej Linola
Příspěvek upraven 01.05.11 v 16:47
používám mléko hipp, na velmi suchá místa střídám bambucké máslo, dětský krém Manufactur nebo A-derma krém. jinak na excipial pozor. jak je v něm urea, tak se nesmí používat dlouhodobě. ale málokdo to ví. mě to říkala dětská kožařka…
Také jsme používali Excipial.
Ale je pravdou, že lékařka říkala, že to s ním nemáme přehánět…Hodně nám však pomohl. A ještě do koupele pomáhá dávat Balneum, které tělíčko pěkně promastí…
Příspěvek upraven 01.05.11 v 17:10
já už od porodnice používám Leniens, seženeš jen v lékárně. Prckovi je 13 měsíců a mažu ho s ním pořád. V porodnici i dětská doktorka říkala, že to je pro dětskou pokožku to nejlepší ![]()
Lenka512 píše:
Kamarádka měla podobný problém s malou a hodně jí pomohla modrá Indulona. A do koupele přidávala Linolu - koupíš v lékárně.
Linola je také dobrá. Měli jsme i krém na obličej, který pomáhal proti exému. Malému se dělal, když ho ofoukl vítr nebo mráz.
Na doporučení MUDr. používáme Excipial mast s mandlovým olejem
I SOS NIvea (kulatá bílá krabička) je super ![]()