Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo a z lékárny za 340 Kc cca je výborná Exomega od A dermy- je dražší, ale je výborná a vydrží dlouho.
I na naše obličeje je super- fakt vyživí
Ahoj, používáme Sebamed a spokojenost maximální. malá se hlavně opupínkovala snad po třech kosmetikách, tak máme toto, je i na velmi citlivou pokožku. Používám tělový krém, krém na zadeček a gel do koupele ![]()
nozu píše:
používám mléko hipp, na velmi suchá místa střídám bambucké máslo, dětský krém Manufactur nebo A-derma krém. jinak na excipial pozor. jak je v něm urea, tak se nesmí používat dlouhodobě. ale málokdo to ví. mě to říkala dětská kožařka…
fakt jo
ale ve složení ta urea psaná není ![]()
jéé díky moc holky, napsaly jste toho tolik, že teď nebudu vědět, co si vybrat
![]()
dzarunka píše:nozu píše:fakt jo
používám mléko hipp, na velmi suchá místa střídám bambucké máslo, dětský krém Manufactur nebo A-derma krém. jinak na excipial pozor. jak je v něm urea, tak se nesmí používat dlouhodobě. ale málokdo to ví. mě to říkala dětská kožařka…ale ve složení ta urea psaná není
V masti s mandl. olejem urea není, urea je v Excipialu Lipolotio.
fragola píše:dzarunka píše:V masti s mandl. olejem urea není, je v Ecipialu Lipolotio.nozu píše:fakt jo
používám mléko hipp, na velmi suchá místa střídám bambucké máslo, dětský krém Manufactur nebo A-derma krém. jinak na excipial pozor. jak je v něm urea, tak se nesmí používat dlouhodobě. ale málokdo to ví. mě to říkala dětská kožařka…ale ve složení ta urea psaná není
tak to jo,jsem si říkala,protože našemu malýmu urea vadí,používala jsem menalind derm a ihned po namazání řval,stejně tak u sebamedu ![]()
ještě malýho mažu konopnou mastí ale tu taky prý někteří nesnesou a když má někde suchý flíček tak máznu gelem z rakytníku a za 2 dny je pryč
ale někdo mi říkal,že se zas mínil po tom rakytníku udrbat jak to svědilo a štípalo......hold se musí zkoušet a zkoušet,která vám sedne nejlíp
ahoj,
prosím pěkně můžeš mi napsat, co přesně urea může způsobit?
já ho používám přes deset let každý den, kožařka mi nikdy nic neřekla.
to jste mě trochu vylekaly ![]()
pardom, mluvím o excipialu.
Pájinka25 píše:
Ahojky chci se zeptat, co používáte za krémy na miminko. Můj malej má hrozně suchou pokožku a doktorka mi řekla, že ho mám 3× denně mazat. Teď mám dětský krém Astrid, ale přijde mi, že po něm je ještě sušší. Nevíte o nějakém krému nebo olejíčku, kterej nevysušuje?
nečetla jsem celou diskuzi,ale my dávaly taky různy olejíčky a masti a to vysušovalo ještě více… Pomohla nám mast Linola Fett - koupíš v lékárně - mají mastný film,který ta pokožka potřebuje. A nebo modrá indulona. Nepoužívat žádné mýdla a gely při koupání…prostě omýt čistou vodou třeba s trochou olejíčku do vody - Linola.
M+M+S píše:Pájinka25 píše:nečetla jsem celou diskuzi,ale my dávaly taky různy olejíčky a masti a to vysušovalo ještě více… Pomohla nám mast Linola Fett - koupíš v lékárně - mají mastný film,který ta pokožka potřebuje. A nebo modrá indulona. Nepoužívat žádné mýdla a gely při koupání…prostě omýt čistou vodou třeba s trochou olejíčku do vody - Linola.
Ahojky chci se zeptat, co používáte za krémy na miminko. Můj malej má hrozně suchou pokožku a doktorka mi řekla, že ho mám 3× denně mazat. Teď mám dětský krém Astrid, ale přijde mi, že po něm je ještě sušší. Nevíte o nějakém krému nebo olejíčku, kterej nevysušuje?
Jo a ten krém Linolla fett koupíš v lékárně za 100kč,na recept 70kč. Olejíček už nevím,ale vyplatí se taky na recept.
Tak nám nesedla ani leniens (měl ještě sušší pokožku) ani excipial (osypal se). Začala jsem používat modrou indulonu a za dva dny měl nádherně heboučkou pokožku ![]()
Tak at ti doktorka předepíše excipial lipolotio, mně ho píše taky…Když je vysušený, tak ti má taky dobře poradit
, a at ti ho napíše, vyplatí se to.My máme sklony k exemum a mažu furt