Laktobacily, jak dlouho je dáváte?

rozmary
2.5.11 10:29

Laktobacily,jak dlouho je dáváte?

Ahoj,malé bylo 7 měsíců a pořád bere laktobacílky,bez nich má bolení a hodně špatně kaká,vysadila jsem je v půl roce,ale jak začaly příkrmy bylo to špatný a doktor mi řekl pokračovat v laktobacilech.Do kolika měsíců je dáváte?Mám strach že když to bude pořád brát nenaučí se normálně kadit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
beruska7908
2.5.11 10:42
rozmary píše:
Ahoj,malé bylo 7 měsíců a pořád bere laktobacílky,bez nich má bolení a hodně špatně kaká,vysadila jsem je v půl roce,ale jak začaly příkrmy bylo to špatný a doktor mi řekl pokračovat v laktobacilech.Do kolika měsíců je dáváte?Mám strach že když to bude pořád brát nenaučí se normálně kadit. :nevim:

Ahoj, my davame laktobacilky uz od narozeni, teda prtedtim probiotika Dophillus a od roka laktobacilky a jsou ji 3 roky. taky je pouzivame denne a dlouhodobe, dcera trpi na zacpy. dite je muze brat porad, upravuji strevi mikrofloru, proc bys je mela prestat dcerce davat? davej je porad, ja je budu davat teda furt, jim je i ja, nejsou navykove.
a dcera se postupne nauci kadit, nase mala teda ma problemy velke, ale to tu nechci rozepisovat,ale davame na zmekceni stolice lactulosu,tak to zkus spolu s tema laktobacilkama, to ji neublizi, kor jestli se nemuze pak vykadit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
2.5.11 10:51

Ono po těch laktobacilech to jde,ale bez nich nee,všichni okolo na mě koukaj jak na blázna,že v 7 měsících už by si s tím měla umět poradit,kor když baští přesnídávky,tak by to mělo jít samo.Proto se ptám jestli je to běžný

• Citovat
  • Upravit
21675
2.5.11 10:58

já dávám laktobacilky vikimu od narození a klárce jsem začala dávat teď před zimou a hodlám v tom pokračovat dlouhodobě. nemají vliv jen na úpravu střev, ale celkově posilují imunitu. prostě pokud vám dělají dobře, tak je dávej.
u vikiho jsem dávala do půl roku bio gaiu a teď mu sypu laktobacilky baby Swiss do příkrmů. klárka má taky swiss, ale ve formě bombonků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
2.5.11 10:59

tak u nas to bezny je a nejsem sama, mrkni sem na diskusi zacpa,tam se dozvis veci 8-o moje mala neumi taky sama kadit a jsou ji 3 roky, narodila se se zuzenym konecnikem a chodili jsme dva roky na chirurgii a proktologii,musi bastit prave laktobacilky a davam ji na zmekceni stolice lactulosu, to smej i maly miminka, pomaha ji to , sice jde jednou za 3 dny,ale breci u toho, je to o nervy.
na ostatni se vykasli, klidne je davej dal, souhlasim s doktorem, probiotika jsou dulezity a casem se to nauci i bez nich,at pije hodne vody a zadnou cokoladu, banan, to stavi.a v 7 mesicich je jeste mimco, to se jeste muze upravit :palec:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
2.5.11 11:09

Já ještě kojím,takže vypije přes den jen minimum čajíku,jinak odemě.Možná se jí to tam měle ještě s tím mlíkem,hrozně málo teď jím,max. za pochodu zbodnu jogurta,jinak nestíhám,jsem na holky celej den sama tak je toho dost,říkám si jestli je to kojení ještě vůbec k něčemu dobrý,když ze mě ani nemá co vytáhnout,mlíko teče,ale asi úplně bez nějakých hodnot :zed:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
2.5.11 11:14
rozmary píše:
Já ještě kojím,takže vypije přes den jen minimum čajíku,jinak odemě.Možná se jí to tam měle ještě s tím mlíkem,hrozně málo teď jím,max. za pochodu zbodnu jogurta,jinak nestíhám,jsem na holky celej den sama tak je toho dost,říkám si jestli je to kojení ještě vůbec k něčemu dobrý,když ze mě ani nemá co vytáhnout,mlíko teče,ale asi úplně bez nějakých hodnot :zed:

to ne, kojeni je dobry,ale i kdyz je to tezky(jsem s malou sama bez partnera), tak si musis najit cas aspon za pochodu na nejakou zeleninu, maso, proste jen z jogurtu byt ziva nemuzes 8-o
tak ji zkus i davat ten cajik fenyklovy, je dobry na prdiky na ktere ti mala trpi, to pomuze.a nebo bude lepsi nez ji cpat tolik cajem, abys ho pila ty sama, pokud jeste kojis

• Citovat
  • Upravit
rozmary
2.5.11 11:21

Fenikl jí nedělal dobře,měla po něm ještě větší bolení,tak kupuju heřmánkovej,že prý je trochu proti zácpě.Teď mám chvilku tak do sebe půjdu něco nasoukat,už jsem tak naučená,že nemám vůbec hlad a láduju se až kolem desátý večer když šotkové usnou,taky se ztrácím před očima :zed:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
2.5.11 11:25
rozmary píše:
Fenikl jí nedělal dobře,měla po něm ještě větší bolení,tak kupuju heřmánkovej,že prý je trochu proti zácpě.Teď mám chvilku tak do sebe půjdu něco nasoukat,už jsem tak naučená,že nemám vůbec hlad a láduju se až kolem desátý večer když šotkové usnou,taky se ztrácím před očima :zed:

no to ne, musis jist, treba i tady u emimina neco zobej,ale vyzivnyho, ne jeden jogurt denne 8-o
zkus zeleninu, ovoce…

• Citovat
  • Upravit
8petule8
3.5.11 08:57

Ahojte mamči!
Nečetla jsem celou diskuzi, za což se omlouvám :oops:

Ale já bych zkusila nějaké dětské jogurtíky, nebo mlíčka s probiotiky, nějak nahradit laktobacily pokud je chceš omezit. Ale nevidím v tom důvod, je to přirozený. Podle mě se zažívání upraví ve chvíli kdy začne mít dostatek vlastních bacilů :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure