Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím… které máte zkušenosti - moje malá má 7,5M a už třetí den hrozně málo papá a UM za celých 24h vypije max 300ml. Furt spinká,ale teploty nebo nachlazení nic. Přemýšlím,že by to mohli být zuby,ale nevím
už máme 6zubů a nateklou dáseň nemá,tak nevím
Nemáte s tím maminky zkušenosti?
Že nejí, to bych ani tolik neřešila, ale pokud má přísun tekutin za celý den jen 300ml, tak to by mohl být problém. To bych asi nutila i za cenu mírného násilí. Vím, že to není jednoduché, ale bez tekutin dlouho být nemůže. Zkoušej to po lžičkách - vodu, ředěnou šťávu, vývary..
Ahojky já bych radši šla k doktorce, jestli, že už to jsou tři dny, není třeba po nějakým očkování?
nee po očkování není
čaj ji nutím i stříkačkou ale ona to nespolkne
já bych taky raději zašla k doktorce. Prcek má opravdu málo tekutin a to neni moc dobrý.
rozmary píše:
Potom písni jak jste dopadly,držím palce ať jste v poho
ok,děkuji ![]()
Klidně může mít nějaké bolesti, zánět, dehydratace.
Já bych ji naložila a fofrem jela k doktorce. Dehydratace se projevuje únavou, nechutenstvím, apatií. Uvidíte. Pak dej vědět.
Laaja píše:
Klidně může mít nějaké bolesti, zánět, dehydratace.
Já bych ji naložila a fofrem jela k doktorce. Dehydratace se projevuje únavou, nechutenstvím, apatií. Uvidíte. Pak dej vědět.
malá mi moc nepije, vypije normálně UM za den 500ml a nic víc do sebe nedá (myslím tekutin)
Ahoj, možná jí zkus mrknout do krku, jestli to tam třeba nemá červený. Může jí bolet polykání, někde jsem četla, že u angíny nemusí být teploty… ![]()
já bych na nic nečekala a jela k doktorce - pak písni jak jste dopadli!
Přeju ať je to ok.
Nebo třeba taky spálovej bacil,přitom taky bolí v krku a je toho všude plno ![]()
holky, počkám na 13h - od té doby ordinuje mudr a pak vyrážím. Jinak malá už je vzhůru a narvala jsem do ní už 300ml UM od rána a možná to jsou zuby,protože má načervenalou dáseň ve spod. Ona moc toho nevypije za celý den,ale prospívá pěkně-sama se postaví,už leze po čtyřech,sedí sama-energie má dost až na tyto 3 dny. Normálně vypije za celý den okolo 500ml UM a příkrmy + kaše 150ml. Ale čaj,džus,nic takového do ní nedám. Mudr mi na to nic neříkala,tak doufám,že příjem tekutin do teď má dobrý, my máme droboučkou holčičku. Stejně radši zajedu k mudr. a ujistím se.
M+M+S píše:
holky, počkám na 13h - od té doby ordinuje mudr a pak vyrážím. Jinak malá už je vzhůru a narvala jsem do ní už 300ml UM od rána a možná to jsou zuby,protože má načervenalou dáseň ve spod. Ona moc toho nevypije za celý den,ale prospívá pěkně-sama se postaví,už leze po čtyřech,sedí sama-energie má dost až na tyto 3 dny. Normálně vypije za celý den okolo 500ml UM a příkrmy + kaše 150ml. Ale čaj,džus,nic takového do ní nedám. Mudr mi na to nic neříkala,tak doufám,že příjem tekutin do teď má dobrý, my máme droboučkou holčičku. Stejně radši zajedu k mudr. a ujistím se.
Pro jistotu bych také lékaři zajela.. pro ten klid. Ať jste v pořádku
Takže holky hlásím…moje malá beruška nic podle mudry nemá,jen před 10dni se ji prořezaly přední zoubky vrchní 2 zaráz,tak ji bolí ta dáseň z toho,jak ty zoubky rostou. Proto nechce ani vzít láhev, protože ji to při pití bolí. To spaní-pravděpodobně unavená z bolesti. Ale radši mám zítra ráno přinést její moč ať udělají vyšetření jestli se mudra nemýlí. ![]()