Druhé stoličky

25
20.9.15 20:41

druhé stoličky

Dobrý den, chtěla bych se poradit. Mám dceru 5let. Když jí byli 3 roky měla všechny spodní stoličky zkažené, protože se obrovsky bála zubaře, tak nám do poručili Motol a nechat je všechny vytrhnout pod analgetiky. Tak jsme to podstoupili a ted dva roky nato jsme si všimli že jí začínají růst druhé stoličky. Stěžovala si pořád že jí bolí v pusince a já myslela že má třeba afty, ale pak jsem si všimla že se jí na obou stranách prořezávají stoličky. Je mi divné že by druhé rostli už v 5letech. K zubaři jsme objednaní až za 14 dní. Nějak výrazně jí to nebolí, vzpomene si jen večer tak ji na to dám dětský ibalgin baby a to jí pomůže na celou noc. Ale nemůžu uvěřit že už jí rostou. všude na internetu píšou že druhé stoličky rostou až po desátým roce. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
20.9.15 20:45

Nejsou to šestky? Dcera ještě nemá 7 a už má všechny šestky venku, takže v pěti letech by na nějaké první klubání nebylo až tak brzo.
Po desátém roce vyrostou nové pětky a čtyřky (i když to nejsou stoličky) místo mléčných.

Mléčné jedničky už jí třeba vypadly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.9.15 20:52

Zatím ji vypadly jenom přední 2 zuby dole. Moc se v číslování zubů nevyznám, ale řekla bych že to stolička bude. je to hodně vzadu co jí to začalo růst ne u zoubků vpředu. I je to poměrně velký zoubek takže asi fakt stolička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
20.9.15 20:53

To jsou šestky. Obvykle rostou stejne, jako druhé jedničky. Dceři bude 5 teď v říjnu a má už druhe dolní jedničky, horní jedničky pryč a vylezle všechny čtyři šestky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.9.15 21:01

Tak to je fajn, lekla jsem se, protože když jí v Motole vytrhli ty stoličky, tak chtěli na celé místo udělat protézu, než jí prý kolem desátého roku začnou na tom místě růst stoličky. tak mě to ted udivilo jakto že jí na tam něco roste :) no nicméně za 14 dní budeme chytřejší po návštěvě zubaře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.9.15 21:13

No tu protézku tam chtěli dát, aby se teď ty šestky neposunuly moc dopředu a zbylo tam na ty čtyřky a pětky (nebo co jí to vytrhali) místo - právě proto, že vyrostou později, než ty zadní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
20.9.15 21:25

Ještě že tahle diskuse existuje, hned se mi bude líp spát :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
20.9.15 21:28

Synovi je šest a taky mu teď rostou šestky ale u nás se to focela prožívá má prujem a je strašně protivnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
20.9.15 21:42

@patapuf - můj syn je v úplně stejné situace. Na jaře mu vytrhli 3 stoličky a říkali, že nové můžou narůst až třeba v 10 letech. A teď už je má všechny venku.
Asi začínají růst hned, když původní uvolní místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
27.7.24 20:10

Ahoj, jdu si pro radu. Dcera ani ne 6,5 roku - kýve se jí stolička čtverka.
První zub ji vypadl ve čtyřech letech. Teď má nové jedničky a dvojky dole. Jedničky nahoře a vypadené horní dvojky. Asi jí zuby padají dost brzy a dlouho trvá, než narostou stálé (klidně vi rok). Ale kývající se stolička v šesti letech mě vcelku děsí. Měl někdo podobnou zkušnost? Moc díky za příspěvek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
27.7.24 23:02
@Tajeka píše: Více

Našemu synkovi se první čtverka také začala kývat zhruba kolem 6,5 roku. Takže možné to určitě je. A má už dcerka prořezané první stálé stoličky - šestky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
28.7.24 07:07

@karlabroth moc děkuji - jsem ráda, za zprávu, že to může být OK :) Prima víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.