Poradna duly
Jana Čurdová
Jo jo to vstávání znám, nebo z polosedu, pololehu na gauci
, taky si připadám jak vorvaň. A nejvíc nadlidský výkon je oholit se tam dole, to si připadám jak blázen a někdo vidět ty moje polohy, co při tom dělám, tak si asi klepe na čelo, jestli jsem vůbec normální
. Jo taky se mi tam hodně točí a některý kopance jsou hodně nepříjemným hlavně ty co jdou jakoby dovnitř do břicha, to mi vystřelí až dolu do…:-). A co ti řekla dr, na to tvrdnutí břicha? Máš mít klid, nebo jen užívat to magnesko?
@pucinka1 Mno,tak ja jsem se naposled holila v nedeli vsude a uz to vzdavam, nevim, jak to dole dopadlo, pac to bylo poslepu
Takze od ted me bude holit manzel, ja si tam proste uz nevidim, dela mi problem si vubec navliknout ponozky
Mno, dr mi rekl klidovy rezim, hodne odpocivat a nic tezkyho netahat, hezky se to rika, ale syna z postylky rano vytahnout musim a po obede ho dat a zase vyndat a to uz ma nejakych 13kg, takze zadny pirko, ale neda se nic delat
Vecer ho dava manzel, ale rano a dopolko musim ja, to je v praci…Dnes jsem delala kasi a file, pritom mi asistoval i syn, jsem uplne hotova, strasne me boli zada a uz se tesim az se na chvilku natahnu.Mno,me malej kope hodne do zeber a pak ma stavy, kdy to vypada, te chce bricho prokopnout, protoze mam paticky u pupiku a kopou a kopou a dost to boli, jak se vzpira…
Tak já se holim před zrcátkem na vaně, ale žádná sláva
, ale co se dá dělat
. Ta já chodim do práce, ale tvrdne mi spíš když někam jdu, když sedím, tak je to celkem v poho, dělám v kanclu, takže celou dobu sedím. A doma musim fungovat, protože manžel je doma jen o víkendech. Ale prý tak těch 15-20 ztvrdnutí za den je normální, že to je jak se děloha připravuje na porod. Ale snažím se abych netahala nic těžkýho, takže vytírání je teď na manželovi
. Jo někdy to jsou rány šílený, až to zatřese polovinou těla
. Jsem zvědavá jaký bude počasí, až pojedeme z porodnice, vůbec nevím co sebou sbalit. Objednala jsem jednu takovou tu medvídkovsou kombinézku, kdyby byla zima a kdyzž bude hodně zima, tak ještě pořádně zachumlat do deky
.
@pucinka1 Mno,me prave bricho tvrdne ikdyz sedim a jsem v klidu, predevcirem jsem sedela na gauci vecer a behem 10min 4× ztvrdlo a uz to tvrdnuti zacina docela bolet, takze hned zvysit davku magnezka, snad to doklepem zdarne do konce…Ja si na spani poridila kojici polstar a fakt super, hodne mi to ulevi od bolavych zad a aspon neco naspim, kdyz zrovna nelitam na wc ![]()
Ja ted beru jeden sacek magnosolv za den, co beres ty? To jo, taky si to rikam, at jeste vydrzi, ze ma jeste cas. V jakym ted jsi presne tydnu? ja zitra zacinam 28
, ale do to 38-40 si rikam ze je jeste hodne daleko
. Kojici polstar nemam, ale zatim spim v pohode, ani na zachod moc nelitam.
Marťásek - no snad to překvapení nebude, jednou říkali, že to bude holka, pak kluk, pak zase holka, tak snad to u té holky zůstalo ![]()
Já jsem tedy doma na nemocenský
a i v tom prvním jsem byla na nemocenský, a to jsem si to druhé těhotenství chtěla užít, dělala jsem si plané naděje, že nebudu zvracet a budu chodit hezky do práce, tak nic no.. Doufám, že se mi zase porodem hned uleví…
@pucinka1 Dnes jsem 29+0tt zitra zacinam 30tt, dnes jsem byla s manzelem a synkem nakupovat, uz nemam poradne zadny tricko, nic nepretahnu pres pupik a nebo mi pupik kouka, tak mam ted zasobu a doufam, ze mi to uz do porodu vydrzi a nebudu uz muset kupovat
Jo, beru taky magnezko v sacku Magnosolv, chutna, jak sumak
Beru rano a vecer a bricho tvrdne i tak, ale ne tak agresivne, dle dr jsem zavrena, takze se tim moc nestresuju a moc nad tim nepremyslim…
A jak to mate holky, jak dlouho se snazite o druhy? Povedlo se hned?
@pucinka1 take pocituji ze druhe tehu je slozitejsi, brisko hned venku a tvrdne mi uz od 14tt, ted me boli kycel no same neduhy, na zacatku jsme cekali dvojcata dvojvajecna (zadne v rodine nename ani jeden) ovulovala jsem 2× a to vim na 100% delala jsem celý měsíc ovu testy, pak se to male o tyden starsi prestalo vyvyjet a samo se vstrebalo.My si taky prali holcicku a jsem stasna ze se tak stalo a i kdyby ne tak hlavne at jsou mimca zdrava ![]()
@Zandi píše:
@pucinka1 take pocituji ze druhe tehu je slozitejsi, brisko hned venku a tvrdne mi uz od 14tt, ted me boli kycel no same neduhy, na zacatku jsme cekali dvojcata dvojvajecna (zadne v rodine nename ani jeden) ovulovala jsem 2× a to vim na 100% delala jsem celý měsíc ovu testy, pak se to male o tyden starsi prestalo vyvyjet a samo se vstrebalo.My si taky prali holcicku a jsem stasna ze se tak stalo a i kdyby ne tak hlavne at jsou mimca zdrava
Ahoj Zandi, to mě moc mrzí s tím dvojčákem, hlavně ať to druhé je v pořádku
. A už máte jméno vybrané?
Oni to říkají všichni, že u druhého jde pupek hrozně rychle ven a pak se to ustálí
. A břicho ti pořád tvrdne?
@Marťásek 007 píše:
@pucinka1 Dnes jsem 29+0tt zitra zacinam 30tt, dnes jsem byla s manzelem a synkem nakupovat, uz nemam poradne zadny tricko, nic nepretahnu pres pupik a nebo mi pupik kouka, tak mam ted zasobu a doufam, ze mi to uz do porodu vydrzi a nebudu uz muset kupovatJo, beru taky magnezko v sacku Magnosolv, chutna, jak sumak
Beru rano a vecer a bricho tvrdne i tak, ale ne tak agresivne, dle dr jsem zavrena, takze se tim moc nestresuju a moc nad tim nepremyslim…
A jak to mate holky, jak dlouho se snazite o druhy? Povedlo se hned?
Já si zase nakoupila tři svetry slouhý, který krásně bříško schovají a neleze mi zadek ven, nosím jen legíny, jsou krásně přes celý břicho a nikde to netlačí
. Tak já zatím jen jeden sáček za den a na další kontrole se zeptám dr. Já dne začínám 28 týden
.
My jsem se o druhý snažili asi měsíc a šup bylo to, ani jeden jsme nečekali, že to půjde tak rychle a podařilo se v Chorvatsku, tak jsme si přivezli malýho chorvaťáčka
Brala jsem předtím prášky, tak jsem myslela že to bude trvat mnohem dýl a ono tak rychle, moře hold dělá divy
![]()
@pucinka1 Mno,to je taky reseni ty leginy, jenze ja se v tom moc necitim, vis
Takze ted mam nakoupeny dve tricka s kratkym rukavem, jedno 3/4 a dve s dlouhym rukavem a jeste dvoje teplaky na doma, tak snad uz vydrzim
Jinak mam tri svetry a tri halenky, kdyz nekam jdu, do toho se zatim jeste vlezu
Na dnesek to byl mazec, vubec jsem nemohla usnout a ani spat, des, furt na wc, samy prevalovani a ted me boli trochu hlava, asi z nevyspani, na pytel ![]()
Nam se zadarilo treti mesic, takze celkem rychle, prvni syn trval 3roky, tak proto se zaclo z druhym driv, kdyby nahodou a ejhle a za chvili se jde pomalu rodit ![]()
Ty leginy jsou fakt fajn a ted delaj i zatepleny, k tomu kozajdy a svetr akorat ta bunda nevim jestli mi vydrzi celou zimu
, ale kupovat si novou kvuli chvilce se mi nechce. Doma taky nosim teplaky a tilka, co jsou delsi. Tak ja ted spim jak zabita, jak vstavame rano v pul 6 do prace a do skolky, tak jsem vecer uplne hin a usinam s malym cca kolem 8 nebo pul 9. Nam u prvniho to trvalo asi tri mesice.
Mno, to ja mam bundu novou cca 2mesice a jsem spokojena a doufam, ze uz vydrzi, zatim tam jeste trochu mista mam a bunda se mi opravdu libi, byl to super kup ![]()
No nám se zadařilo za 7 měsíců, 2 měsíce předtím jsem samovolně potratila. Taky jsem čekala, že to bude trvat delší dobu po vysazení antikoncepce a první dítko si dalo na čas, asi rok a půl.
Doma většinou nosím tričko a k tomu těhotenské lacláče. Když jdu ven, tak buď těhotenské kalhoty pod pupík nebo legíny, taky pod pupík (nesnesu to přetažené přes něj) a k tomu těhu tričko/košile. Těhotenskou bundu ani nic podobného jsem nepořizovala. Mám kabát a do něj se zatím bříško vejde a doufám, že se do něj vejde až dokonce těhu, jinak ho budu nosit rozepnutý, nemá cenu kvůli pár měsícům pořizovat nový…
Holky taky vám tak padají vlasy? Já při posledním mytí jsem se divila, že na tý hlavě ještě vůbc něco mám
. A do toho neustálá rýma, která se mi rozjela v zelenou, stejně jako před Vánocema a po 5 dnech z toho byl zánět dutin a ATB
. Bojim se, abych se mi ty rýmy neopakovaly před porodem, když mám jít císařem a na každou operaci by měl být člověk zdraví, nevím jak se to pak řeší
. Chjoooo už aby tohle počasí skončilo a bylo léto
.