Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminy,
zakládám téma pro všechny mamči, co čekaj druhé mimčo s termínem březen-duben.
Já mám termín na Apríla a děcka od sebe budou o 2 a čtvrt roku, jak jste na tom vy a jak vše zvládáte? Jak rostou pupíky, jak nabíráte, jak se cítíte apod, pojďte pokecat ![]()
Ahoj, tak já mám termín porodu 8.4.2015, ale pudu na císaře, takže termín ještě cca o týden až 14 dní dříve
. A čekáš chlapečka nebo holčičku? My čekáme druhého kluka
a už se na něj hrozně těšíme, hlavně jeho bráška, ten by nejradši, abych porodila už teď
. Budou od sebe 4 a půl roku.
@pucinka1 Jé,no my čekáme taky druhýho lumpíka
A císaře budeš mít proč, jestli se můžu zeptat?
Měla jsem i u prvního, kvůli úzké pánvy. No jsem docela radši za toho císaře
, mám z porodu panickou hrůzu, i když vím, jaká bolest mě po operaci čeká
. Ale hlavně aby malej byl v pořádku. A co výbavička, máš po prvním, nebo nakupuješ něco nového?
Taky ti teď u druhého vyrostlo břicho tak rychle? ![]()
Mno, tak já rodila prvního syna přirozeně, sice jsem měla křížový bolesti a chvilkama bych bolestí lezla po zdi, tak po příjezdu do porodnice byla malej za 3,5h venku a to bez nástřihu a bez epiduralu, tak doufám, že druhej synek půjde taky rychle
Výbavičku mám po synovi, ale dokupuju to, co první zlikvidoval
Takže bodýčka, pár dupaček, zavinovačky, bavlněné plínky apod.Syn měl nedávno druhé narozky, spí ještě v postýlce, takže jsme museli pořídit ještě postýlku, matraci, prostěradla, peřinku a povlečení. Já už pomalu kupuju věci do tašky, přeci jen, člověk nikdy neví, kdy to přijde a já nerada nechávám vše na poslední chvíli, takže už pomalu odškrtávám. Teď momentálně hledám na netu kojící podprsenky, ale budu to muset zabalit, páč se mivzbudil syn ![]()
Jinak s pupíkem to mám stejně
U prvního syna jsem nosila svoje džíny do 5 měs a druhého nosím těhu kalhoty pomalu od začátku a bříško mám veliké, jako u prvního na konci, tak jsem zvědavá, jak ještě povyroste
Mám nahoře 10,5kg, uvidíme na jakým čísle se váha zastaví
Zatím to nijak neřeším ![]()
Taky uý si dávám stranou věci do porodnice
, jsem na tom stejně, nerada nechávám vše na poslední chvíli. Včera mi konečně dorazil kočárek, ještě čekám až se tady u nás v bazárku objeví nějaká postýlka s matrací. Jinak dokupuju taky nějaká bodýčka, tepláčky. Od známé dostanu věci tak do půl roka po její dceři, že má hodně věcí neutrálních, tak se to zužitkuje. A pak už najdu něco po malým, co se neprodalo
.
Taky mám pupek jak před porodme prvního, jsem zvedává o kolik ještě povyroste. Já mám nahoře cca 8 kilo, ale jsem ráda za každý z nich, normálně vážím tak 43 kg, tak tohle je pro mě slast, i když jsem teď tak strašne neohrabaná při určitých výkonech
jako vztát z pololehu z gauče, nebo z postele je občas nadliský výkon
. U prvního jsem přibrala 15 kg a z porodnice jsem se vrátila se 4 kg a ty šli snad během měsíce hned dolu ![]()
Těhu podprdu si ani pořizovat nebudu, používala jsem jí u prvního jen chvíli a pak jsem stejně nosila klasickou. Když teklo mlíčko, dávala jsem si taky do ní vložky a kojit s ní šlo taky dobře, takže teď to udělám stejně. Koupím nějakou u vietnamců za pár korun a je vyřešeno
.
Ahoj, tak me letos bude 28, termin mam 12. dubna, mela by to byt holcicka-Adelka. Pribrala jsem doted 13 kilo-strasny. U Matyska jsem s 10 kily navrch sla rodit. Ted podruhe mam ale snad vsechno horsi jako tehu. Taky uz pomalu sbiram veci, nastesti jsem nic ze predtim neprodala, tak toho nemusim tolik kupovat, jen drogerku a lekarnu. Jinak jak jsem psala ten termin 12. dubna, tak 18. dubna ma hned narozky nas prvni Matyasek-6 let. Takze nevim jak to vsechno zvladnu.
Ahoj holky, cekame druhe dite holcicku Evelin, termin mame okolo 20.dubna. synovi budee 21 mesicu az se mala narodi takze ocekavam poradny zaprach, navic ma ted obdobi vzdoru, jednoduse zkousi co si muze dovolit a i valeni v obchode uz probehlo hruzaaaaa. Ted marodim mam teploty, jsem zeslabla boli me kycel a celkove je mi mizerne zachvilku mi prijede tchyne aby mi byla oporou manžel musi odjet pryc tak abych to nejak zvladla. A vaha ted 59, 5 pred tehu 52, 5 u synanjsem celkove pribrala 13kg
Vitam holky ![]()
Mno, koukam, ze mam termin asi nejdriv z vas
Uvidime, jak se bude malymu chtet. Prvni syn sel o tyden driv, tak uvidime, jak se bude chtet druhymu. Jmenovat se bude Šťepán a uz se nanej moc tesime, ikdyz ja si rikam, jen at si tam jeste je, pak to bude mazec. Prvni syn je totiz strasny cislo, obdobi vzdoru si uzivam taky a ano, uz se i po zemi valel, ale proste se s nim neprdim, kdyz jo zlobi a slova nepomuzou, dostane na zadek, necham jo trucovat a pak sam prijde a zacne pusinkovat
Je to strasnej mazel, ale taky umi hodne zlobit a tak potrebuje tvrdou ruku, aby nezvlcel…
Tak to bych se taky mohla přidat. Termín porodu mám 7.4.2015, nejspíš asi holka.
Prvnímu dítku bude letos 10. let, jmenuje se Martínek.
Taky bych řekla, že bříško mám větší než u prvního těhotenství, i když váhově tomu tak není. Moje normál váha je kolem 54 kg, ale jak u prvního, tak u druhého těhotenství trpím nadměrným zvracením, tak jsem si poležela měsíc v nemocnici na kapačkách a dostala se na 49 kg, teď mám 60 kg. Naštěstí zvracení, už je jen jednou za čas, ale vystřídaly ho stavy na omdlení. Co budu povídat, těším se, až to budu mít za sebou.
Pro mimčo připravuji, ale hodně věcí mám ještě po malém, tak jsem spíš teď ve fázi praní a žehlení ![]()
Oluška, Martínek a bříško
Ahoj Olusko,
takze to mate, jako prekvapeni? Ja jsem chtela holcicku, ale uz jsem se prenastavila na to, ze cekame druhyho chlapecka, jen doufam, ze to nebude takovej ulicnik ![]()
Jinak, kdybych mela srovnat prvni a druhe tehu, tak kdyby mi u prvniho nevyrostlo brisko, tak ani nevim, ze jsem tehotna, bylo mi skvele, naprosto ukazkove a bezproblemove tehu, pupik mi nejvic vylezl az na konci, takze jsem byla zcela mobilni a 4km prochazky jsem praktikovala jeste 5dni pred porodem, bylo mi fajn ![]()
Za to ted to je mazec od zacatku, jeste nez jsem zjistila, ze jsem tehotna, tak jsem prodala behem dvou mesicu tri anginy zakonceny strevni chripkou a to prosim anginy pres leto
Proste sila
Pak chvilku klid a kolem 20tt mi zaclo hodne tvrdnout bricho, takze magnezko 2×denne mno, ted uz mam stavy, kdy se mi dela na omdleni, mam nizkej tlak, takze na prd
Tohle mimco mi dava hodne zabrat uz od zacatku, tak snad bude vse v poradku a uz nas nic neceka…
Marťásku tak já druhé těhu taky mám horší než první. U prvního teda od poloviny jsem byla na nemocensky a lezela kvuli predcasnymu porodu, ale nic hroznyho a ted u druhyho, zatacek prolezeny dva mesice doma, krvaceni, do toho hematom, ten mi prasknul, kdyz to bylo dobry, ze uz se necham uschopnit, tak mi vysly spatne tripl testy a musela jsem na odber plodovky a zase mesic doma a tyden jen lezet, coz s druhym prckem bylo narocne, nastesti si manzel vzal na ty prvni dny volno, aby se o nas mohl postarat. Ted jsem zase v praci a taky mi zacalo trvdnout bricho. Magnesko mi dr nechala preventivne uz kdyz jsem byla na ty nemocensky, tak ho ted beru porad. Celou dobu jsem si myslela, ze se malej toci a pak jsem se docetla, ze je to tvrdnuti bricha. Snad malej v brisku vydrzi co nejdele.
S tema nemocema je to ted na prd, v tomhle tehu mi prijde, ze od malyho taky chytim kde co, naposled jsem mela ten zanet dutin a atb a ted po mesici mam zase rymu jako tram a nic mi nepomaha
.
Jinak ostatním maminkám tady přeju, ať je vše v pořádku
![]()
Pucinko, tak to budes mit porod za odmenu, co? Ja se na jednu stranu taky tesim az bude malej venku, pac se nebudu muset omezovat a davat stale pozor, aby se nekde nebouchla do briska, nebo syn, aby me omylem nebouchnul, jak jsem psala, je to strasnej mazel, takze je furt na me nalepenej
Rymou uz jsem si prosla taky, je to peknej hnus, ja si dost pomohla sprejem quixx, je to na rymu pro mrnata a i pro tehotny, takze to jediny jsem pouzivala a dobry ![]()
Na jednu stranu jsem hrozně ráda těhotná
, už jenom kvůli konečně nabraným kilům a hlavně nejrkásnější pocity, když cítím malýho, jak tam sebou vrtí a kope, je to něco tak krásnýho a na druhou stranu se taky těšim, až člověk bude moct normálně fungovat a nebát se, jestli se něco nestane, aby mimi bylov pořádku a tak.
No Qucixx tu mam pred sebou i s tou aloe vera, ale moc nepomaha, vzycky jen na chvilku. nejvic pomuze kdy z jsem venku, to se mi nos krasne uvolni. Snad se mi to nerozjede zase do toho zanetu, cetla jsem, ze tehotny na to hodne trpi
, tak uvidime.
Mno, me pomohl taky jen na chvilku, ale zase lepsi nez nic
To je mi jasny, ze az porodim, tak mi bude pupik chybet, mela jsem to i pri prvnim, pupik mi chybel.Ale ted, jak je uz velkej, tak si pripadam, jak velryba, pouhy otoceni v posteli z boku na bok je nadlidsky vykon, natoz pak v noci vstavat na wc
Prijde mi, ze druhy mimco kope nejak vic, prvni sice kopal hodne ale druhy kope vic a obcas to dost boli, jsem zvedava v haky poloze tam je, pac mi prijde, ze se tam 3× za den uplne otoci, jak se mi natahuje brisko do vsech stran ![]()