Druhý císař u Apolináře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
13.9.23 07:41

Druhý císař u Apolináře

Dobrý den,

holky, které máte zkušenosti s několika porody u Apolináře, jak se na vás dívali po prvním císaři? Přikláněli se spíš k přirozenému porodu nebo druhému císaři?
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1770
13.9.23 08:30

@terez541 známá v květnu rodila druhé dítě přirozeně, první byl císař. Dali jí na výběr a ona si vybrala přirozený porod. Rodila na tom novém porodním sále (PS1) a byla moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
13.9.23 08:33

Nechali to zcela na mně. Nakonec jsme se domluvili, že tomu necháme volný průběh, a pokud se porod nerozběhne do 41+0 sám (po císaři se nesmí vyvolávat), tak jsme na tento den naplánovali CS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.9.23 08:53

@jonečka je vidíte, to jsem netušila s tím vyvoláváním. moc děkuju za info. jak vám to nakonec dopadlo?
já poprvé rodila CS kvůli poloze KP, je to tři roky, termín mám v únoru. ale loni jsem byla na vyndání krčních mandlí a neustále mi praskaly cévky, byla jsem třikrát na sále a poslali mě potom na hematologii, kde mi teda nic nezjistili, srážlivost v pořádku, ale stejně z toho mám trochu obavy, ve vojenské nemocnici na mě na ORL koukali jak na zjevení, že nikoho s takovými problémy po mandlích tam leta neměli… tak aby mě při přirozeném porodu něco nedohnalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 09:40

Priklaneli se k prirozenemu porodu a snazili se me premluvit.

• Citovat
  • Upravit
7
13.9.23 10:13
@Anonymní píše:
Priklaneli se k prirozenemu porodu a snazili se me premluvit.

takže jste si trvala na druhé sekci? jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
13.9.23 10:43

Ja uz jsem teda rodila pred 9 lety…ale k memu prekvapeni dr sama rekla, ze v mem veku asi druhy cisar, ze… tak jsem neprotestovala… ale misto spinalni anestezie me premluvili na epidural a ten anesteziolozka spatne pichla, takze nakonec jsem byla uspana celkove a bylo to co do bolesti o dost horsi nez prvni, ale 5 dni po porodu uz jsme sama mela na starost cele dny 2 deti… bez jakekoli pomoci nekoho z rodiny, takze asi pohoda. Prvbi cisar byl uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.9.23 11:11

@Aglája75 jeee to me mrzi :( vypada to, ze asi zalezi, na koho clovek padne v poradne. o te celkove me varovali u prvniho, taky jim to neslo napichnout, zkouseli to trikrat a nakonec se povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
13.9.23 11:19

@terez541 chtěla jsem rodit normálně, protože jsem první porod rodila klasicky a druhý byl císař a ve srovnání byla rekonvalescence po normálním porodu o 1000% lepší :) nicméně jsem skončila na druhém císaři, protože se mi porod sám nerozjel a déle čekat nechtěli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.9.23 11:21

@jonečka jasne, rozumim. no jsem zvedava na sebe, jak to dopadne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
13.9.23 11:27

@terez541 tak držím palce, ať je to dle Vašich představ :) ale opravdu se nemusíte bát, kdybych sama nechtěla, tak mě rozhodně k normálnímu porodu nikdo nepřemlouval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.9.23 11:29

@jonečka moc dekuju! ono je to pro ne dneska asi i jednodussi uz. oboje ma sva pro a proti, tak tomu necham asi volny prubeh a nejak to dopadne 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.24 15:23

@terez541 dobrý den, můžu se zeptat, jak jste dopadla? Jak k tomu lékaři přistupují?

Budu rodit podruhé u Apolináře. První porod byl císařem kvůli komplikacím při vyvolávaném porodu.

Teď bych ráda rodila znovu císařem, v úterý jdu na první poradnu a ultrazvuk do porodnice, tak už se možná něco dozvím tam. Termín mám ze tři týdny.

Díky za odpověď. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
28.1.24 15:29
@Anonymní píše:
@terez541 dobrý den, můžu se zeptat, jak jste dopadla? Jak k tomu lékaři přistupují?

Budu rodit podruhé u Apolináře. První porod byl císařem kvůli komplikacím při vyvolávaném porodu.

Teď bych ráda rodila znovu císařem, v úterý jdu na první poradnu a ultrazvuk do porodnice, tak už se možná něco dozvím tam. Termín mám ze tři týdny.

Díky za odpověď. :mavam:

Rodila jsem císařem dvakrat U Apolináře, prvni plánovaný a indikovaný pro kefalopelvický nepoměr) a u druheho se mě porodnik pri převzetí do pece hned na prvnim vysetreni rovnou zeptal jak chci rodit, ze to na 80% dopadne jako u prvniho.

Ale porodník je nas rodinný známý, nevim, jestli by se tak ptal i ostatních pacientek… ;)

• Citovat
  • Upravit
10921
28.1.24 16:53
@Hanka1 píše:
Rodila jsem císařem dvakrat U Apolináře, prvni plánovaný a indikovaný pro kefalopelvický nepoměr) a u druheho se mě porodnik pri převzetí do pece hned na prvnim vysetreni rovnou zeptal jak chci rodit, ze to na 80% dopadne jako u prvniho.Ale porodník je nas rodinný známý, nevim, jestli by se tak ptal i ostatních pacientek… ;)

Ptal, je to tam bezna praxe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková