Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nikdo tě nemůže tlačit do přirozeného když máš za sebou sc. Samozřejmě můžou doporučovat ale jak moc doporučovali jsou konkrétně v budejkach nevím. Já rodila v písku a tam řekli máte právo říct že chcete sc když už jeden za sebou máte…u mě teda pro to hrálo více faktorů. (Porod po 16m, bolesti podbřišku a oblasti jizvy od cca 20tt, GDM na inzulinu,– silne doporučeno porodit do terminu) Nakonec jsme byli domluvení že když se to do naplánovaného termínu rozjede samo tak to zkusím spodem ale nikdo mě do toho nenutil… Kdyby náhodou tak řekni že tě bolí v jizvě…jakmile bolí jizva tak žádný doktor nepůjde do rizika že to praskne ![]()
@Vladusxx dekuji. Ja jsem si to taky myslela, ze jednou CS, vzdy CS, pokud matka nechce sama zkouset vaginalni. Ale cetla jsem ruzne diskuze i nazory, ze jde o rozhodnuti dane nemocnice.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj, rada bych se zeptala na zkusenosti s porodnici Ceske Budejovice.
Je zde moznost si zazadat o druhy CS (kdyz prvni dite bylo akutni sekci, ale je to uz 4 roky)? Nebo trvaji na prirozenem porodu, bez ohledu na predchozi.
Cetla jsem, ze v nekterych nemocnicich davaji vybrat a jeden CS uz je moznou indikaci pro dalsi.
Dekuji