Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na kolegyně kašli a opravdu nechoď nemocná do práce.
Rozhodně volej své lékařce a nejspíš budeš potřebovat nějaké to vyšetření, jeslti ti nato nenasedla nějaká bakterální infekce a není čas na antibiotika.
Pro ukončení izolace by člověk měl být aspoň dva dny bez jakýchkoli příznaků onemocnění. Jinak by ji lékař ukončit neměl. Zdraví máte jen jedno.
Já mám covid už podruhé a to jsem očkovaná.. poprvé jsem byla na neschopence skoro měsíc, teď uvidíme jsem teprve v začátku, ale je mi dost špatně. Syn 5 let má příznaky už týden a vůbec neustupuji, fakrt strašně kašle, smrká..aspoň že ty horečky u něho už polevily, měl přes 39. A to se říká, že mají děti prý mírný průběh…
Takže my budem doma asi taky hodně dlouho bohužel… ![]()
@cecetka píše:
Presne tak.
Jenze v TV rikali, ze omikron je pohoda (ne, opravdu neni), a tak maji lidi vycitky svedomi, ze nejsou po 5 dnech fit
Máte naprostou pravdu. Z úterý na středu, už jsem v noci věděla, že je zle. Horečka, zimnice, bolest končetin. Byla jsem ráda, že jsem si dolezla pro prášek. Ve středu jsme šli na test, ve čtvrtek výsledek pozitivní. První covid měla dcera v lednu. Po 14 dnech druhá a za dva dny my dva. Je sobota-teploty už nemám, ale je mi jinak hůř. Příšerný kašel, ucpané dutiny. Cpu do sebe Stoptusin, sirup z cibule, čaje na dýchací cesty, plíce a průdušky, cucám Müllerovy pastilky s islandským lišejníkem. Už nevím co do sebe narvat. V pondělí by mi měli ukončit izolaci a v úterý jít do práce. Ani náhodou.
@monika166 Napodobne. Nemocna jsem uz 7.den a mimo to, ze uz nemam horecku, mi lepe neni ![]()
My byli vyrizeny 14 dni. Pak uz jsme tedy sli do prace. Nyni je to pres 3 tydny, porad unava hrozna, obcas bolesti hlavy, ale dobrý. Dutiny jsem pri covidu vcetne kasle mela take, nakonec jsem musela brat atb a erdomed, po kterych se mi pak ulevilo.
Ahoj holky, tak jsem před chvilkou volala lékaři. Prý když mám ještě ucpaný nos a kašel ( ač ne už tolik ) tak izolace pokračuje. Do středy a nebo pak v pátek… Alespoň.
Ve čtvrtek neordinuje
Jako docela už mě to
Partner jde konečně od 27.1 zítra do práce a já furt budu zavřená.
Divnější je, že spíš kašlu vevnitř, venku to tolik není. Ucpaný nos pořád
a nic nejde. Bolesti hlavy vzadu jsou, ale už ne tolik, pro kašlání. Naštěstí otoky prstů ustoupily už na všech a úplně
![]()
Myslíte, že je vhodné, když třeba v pátek už budu ty dva dny bez příznaků ( pochybuju, že do středy to stihnu ), tak rovnou za lékařem zajet skrz neschopenku??? Mám ji na papíře a potřebují ji dopotvrdit. Popravdě už sněm rozhodnutá pokud se mi zdraví nezhorší tam v pátek jet tak či tak… Protože ten kašel už není takový a ucpaný nos dám snad taky už dokupy.
Byly horší dny, kdy se mu úplně obracel žaludek z kašlání, prospala jsem dny, měla lehce teploty, nos jak v ledárně a bolesti hlavy jak ve sveraku. Pocitově se cítím lépe
Aby ti v pátek ukončil neschopenku, máš být 2 dny bez příznaků, to znamená od středy.
A jak máš neschopenku na papíře? Nemáš eNeschopenku?
@milami Ne, nemám. Musim tam osobně. @cecetka Cítím se lépe, než mi bylo
Ale doktor si stojí za tím, že pokud nebudu alespoň dva dny bez kašle a ucpaného nosu, tak izolace trvá.
Přitom jsem si v neděli dělala PCR v jednom centru a vyšel negativně. Je fakt, že tam jsou zvěsti, že vyjdou negativně často. Partner tam byl, měl příznaky a byl +. Já byla na testování v nemocnici a byla jsem +, ale to mi bylo podstatně hůř.
Dobře bych si to rozmyslela. Já jsem teda doma teprve od středy 9.2-teploty první dvě noci vysoké, přes den zvýšené, ale postupně mi bylo hůře a hůře. Teď mám stále zvýšenou, večer 37,7 a tak příšerně ucpané dutiny. Nikdy jsem nic takového nezažila. Kašel dneska začal ustupovat. Trochu jsem se snažila poklidit a udělat něco k jídlu a upřímně řečeno mě to pěkně odrovnalo. Odpoledne jsem odpadla jako mimino. Vůbec si nedovedu představit jít na 8h. do práce a plnit plán. Doktorce mám volat ve čtvrtek, tak uvidím, jestli se do té doby zmátořím.
@Anonymní píše:
Vis, to tvoje ‚jsem rozhodnuta‘ je sice hezky, ale me to prijde tak hnusny a sobecky kvuli ostatnim. Misto aby jsi zustala o dva dny doma dele, tak se mermomoci nacpes do prace, bude ti tam blbe a jeste to rozneses zas dal. ![]()
@hospodki píše:
Vis, to tvoje ‚jsem rozhodnuta‘ je sice hezky, ale me to prijde tak hnusny a sobecky kvuli ostatnim. Misto aby jsi zustala o dva dny doma dele, tak se mermomoci nacpes do prace, bude ti tam blbe a jeste to rozneses zas dal.
Presne ![]()
@Janča6 píše:
Presne
Ja proste nevim cim lidi mysli. Ona ani ta inflace neni proto, ze malo sviti slunicko, ale velky vliv ma prave pandemie a nemocnost, zavirani firem, nefungujici dodavky atp. Nerikam zustavat doma mesic kdyz mi nic neni, ale proste to vylezet. Ja to nesnasela i driv, kdy u ans lidi co mohli byt na HO lezli na firmu a pres ventilaci to mel do tydne skoor kazdy
@hospodki píše:
Ja proste nevim cim lidi mysli. Ona ani ta inflace neni proto, ze malo sviti slunicko, ale velky vliv ma prave pandemie a nemocnost, zavirani firem, nefungujici dodavky atp. Nerikam zustavat doma mesic kdyz mi nic neni, ale proste to vylezet. Ja to nesnasela i driv, kdy u ans lidi co mohli byt na HO lezli na firmu a pres ventilaci to mel do tydne skoor kazdy
Ze jo. Ja to taky nesnasela davno pred covidem. Treba moje mama se mi kolikrat chlubila, ze ma chripku, horecku 39,5, bolesti vseho mozneho, ale jede do prace, protoze je nepostradatelna. A ocekavala poplacani po ramenou, jaky je borec, ze to zvlada. Tak jsem ji na rovinu rekla, ze je pekne sobecka, kdyz to roznasi mezi kolegy. Navic do prace jezdila autem a ridila s vysokou horeckou. Ona mi na to rekla, ze to stejne chytila v praci, tak si to tam muze roznaset taky ![]()