Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych si ještě prodloužila nemocenskou, raději pořádně odpočívej, každej den bude lip, ale nemá cenu to uspěchat…vidím to na dceři, má deset let, ale mává to s ní solidně…
@Anonymní píše:
1.2 mi vyšel pozitivní PCR. Už dva nebo tři dny předtím jsem měla příznaky - škrábání v krku, kašel. Díky partnerovi, který to přitáhl z práce a PCR měl 27.1 pozicitni.V úterý jde konečně do práce, v pondělí na volat doktorce, ale prakticky kromě únavy mu nic není.
Ale já mám furt kašel, ucpané dutiny a když se snažím smrkat bolí mě mandle, žlutý povlak na jazyku.
v noci prý kašlu, ač ne už jako tuberak.
Otok prstů jsou naštěstí už pryčRoky jsem nebyla nemocná. V pondělí mám volat lékaři jak mi je a případně ukončit nebo prodloužit neschopenku. Ale připadám si jak… Kolegyně mi volají, kdy přijdu, že mají práci až až. Kdy se konečně vylezim.
Nevím, zda doktorovi říct, že jsem už ok, a nebo pravdu jak mi je - viz výše. Třeba je to jen ten poskocidovy syndrom??? Protože je mi divný, že jsem doma už druhý týden a nejsem zcela fit, ale je to prostě lepší, než bylo…
Prosím anonym
Nemáš nakonec anginu?
Říci pravdu. Neschopenku bych ještě prodloužila. Každý má jiný průběh a jestli si chceš léčení ještě protáhnout, tak jen jdu do práce ![]()
Já jsem šla do práce po těch povinných 6 dnech a bylo to moc brzy.. ještě teď po 10 dnech mám kašel a šílenou rýmu. Takže já už příště bych opravdu do práce šla, až nebudu mít 2 dny žádné příznaky, i kdyby to mělo trvat měsíc. Je to tvoje zdraví, v práci to ve finále nikdo neocení. Domluvila bych se s Dr. aspoň na krátké vycházce, ať se můžeš postupně vracet do běžného života.
@Russet
Nevím. Nikam se nedostanu, když mám zákaz skrz pozitivní PCR. Navíc, na anginy netrpim.
Rozhodně říct pravdu a zůstat ještě doma.
Návratem do práce jako nevyléčená uškodíš především sobě, ale i okolí.
U každého je ten průběh covidu prostě jiný, někdo je zcela bez příznaků a odbyde si doma těch povinných pár dnů, u jiného to může trvat týdny. Kolega přišel do práce teď po měsíci a vážně si nemyslím, že simuloval.
Já bych se vyležela. Pokud z toho budeš mít zdravotní komplikace a trvalejší následky, tak tě v práci ani nepolitují. Mysli primárně na svoje zdraví. Pokud to vaše práce umožňuje, můžeš, hlavně teda nadřízenému, nabídnout bezplatnou pomoc z domova, ale jen v rámci svého zdravotního stavu. Teda a kolegyně, které mi vyvolávají, kdy přijdu do práce, by mě moc nebavily. Přetížení mají řešit opět s nadřízeným a ne tě uhánět, kdy už přijdeš…
@Russet píše:
Nemáš nakonec anginu?
Bolest v krku, kašel apod. patří mezi příznaky covidu. Po potvrzeném pozitivním PCR testu bych to na anginu neviděla.
@Anonymní píše:
@RussetNevím. Nikam se nedostanu, když mám zákaz skrz pozitivní PCR. Navíc, na anginy netrpim.
Jinak bych se u nedoleceni bála, ze se mi to vrátí v plne palbě is nějakým zápalem plic
@milami píše:
Bolest v krku, kašel apod. patří mezi příznaky covidu. Po potvrzeném pozitivním PCR testu bych to na anginu neviděla.
No, viry se popraly s bakteriemi a angina z toho být může. Ale nejsem doktor. Od testu je dost dlouho.
Mně covid trvající druhý týden nepřijde jako něco extra divného.
Urcite prodlouzit neschopenku. Ja mam covid od 21. 1. a jeste nejsem zcela fit. Uz teda chodim ven, ale jsem na RD, takze fakt jen vezmu kocar a jdu na chvilku ven. Ten cerstvy vzduch mi pomaha. Uz nekaslu, nesmrkam, takze nikoho nenakazim. Jen proste jeste nejsem ve sve kuzi, mam tlak v hlave apod.
Ty mozna jeste jsi nakazliva, kdyz mas rymu. Byt tebou, do prace bych nesla kvuli sobe (prechozena/nedolecena nemoc se ti muze pekelne vymstit) i kvuli kolegum. Tak se jich zeptej, kdyz te tam tak strasne potrebuji, jestli maji zajem o covid.
@milami píše:
Mně covid trvající druhý týden nepřijde jako něco extra divného.
Presne tak.
Jenze v TV rikali, ze omikron je pohoda (ne, opravdu neni), a tak maji lidi vycitky svedomi, ze nejsou po 5 dnech fit ![]()
Ahoj, pokud se necitis tak do prace urcite nechod. Ja mela potvrzeny pozitivni test 6.2., izolace mi skoncila vcera. Od uterka jsem se citila ok, ryma sla krasne vysmrkat, kasel temer zadny, bolest v krku taky pryc atd. No a ve ctvrtek vecer jsem se nejak necitila, ale nic hrozneho. V patek jsem ukoncila neschopenku ale cely den mi bylo chvili dobre, chvili jsem mela ucpany nos (pritom tri dny jsem byla uplne ok, citila jsem se zdrava), trosku bolest v krku. No antigen uz mam negativni, dnes se pujdu projit ven a na nakup. Pracuji z domu, takze uvidim jak mi bude pres vikend, ale je mi divne ze se ty priznaky vratily ac jsem se citila fakt uplne zdrava cele tri dny! ![]()
Takze byt tebou urcite pockam az budes ok a bez priznaku (kasel pry muze pretrvavat dele, kdyz nekasles porad) a pak az ukoncit, kor jesrli nemuzes na HO. Ja nebyt na HO, tak do prace mozna jeste nejdu.
1.2 mi vyšel pozitivní PCR. Už dva nebo tři dny předtím jsem měla příznaky - škrábání v krku, kašel. Díky partnerovi, který to přitáhl z práce a PCR měl 27.1 pozicitni.
V úterý jde konečně do práce, v pondělí na volat doktorce, ale prakticky kromě únavy mu nic není.
Ale já mám furt kašel, ucpané dutiny a když se snažím smrkat bolí mě mandle, žlutý povlak na jazyku.
v noci prý kašlu, ač ne už jako tuberak.
Otok prstů jsou naštěstí už pryč
Roky jsem nebyla nemocná. V pondělí mám volat lékaři jak mi je a případně ukončit nebo prodloužit neschopenku. Ale připadám si jak… Kolegyně mi volají, kdy přijdu, že mají práci až až. Kdy se konečně vylezim.
Nevím, zda doktorovi říct, že jsem už ok, a nebo pravdu jak mi je - viz výše. Třeba je to jen ten poskocidovy syndrom??? Protože je mi divný, že jsem doma už druhý týden a nejsem zcela fit, ale je to prostě lepší, než bylo…
Prosím anonym