Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
uz pujcuji i na druzstevni byt, ale myslim, ze musis mit nejakeho rucitele nebo zastavu.
Ahoj, dnes už pujčují i na družstevní, ale ne každá banka . Zkus se nejdřív informovat v bance, kam chcete jít, jaké mají na toto podmínky - zřejmě budou chtít ručit nějakou nemovitostí v OV(např. dum rodiču atd.)Hodně štěstí.
Taky si myslím, že je potřeba ručit nějakou nemovitostí. My jsme družstevní byt kupovali před třema rokama a použili jsem na to úvěry ze tří stavebních spoření a ještě půjčku od státu na rekonstrukci bytu.
Ahoj, tam mi jsme kupovali DB letos. Museli jsme mít od družstva písemně potvrzené, že nám byt převedou do roka do osobního vlastnictví. Na ten rok máme normálně směnku a po převodu do OS se zřizuje zástavní právo již na ten váš byt. Brali jsme hypotéku u České spořitelny. Snad jsem pomohla! ![]()
Ahoj, buď musíš ručit nemovitostí nebo si vzít tzv. předhypoteční úvěr, ale je tam podmínka převést byt do 1 roku do os. vl. Takže si zjisti, jestli ten dr. byt vůbec převést jde. U nás ve městě už totiž většina družstev převody pozastavila a málokdo o tom ví (lidi informovali tak, že vylepili pidi letáček na nástěnku u schránek, kterou nikdo nečte). Domy se totiž zateplují a rekonstruují, tak nemají zájem, aby byly v os.
ahoj holčiny,
jak je to s půjčkou, nebo hypotékou pokud se jedná o družstevní byt? Půjčí mi na takový byt nějaká banka? Pokud máte někdo informace nebo přímo zkušenost, budu ráda.
díky moc
Nenicka