Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, stěhovali jsme se v dubnu a už nikdy více (maximálně s igelitkou do domova důchodců
.Balit jsme začali asi týden před dnem D. Začali jsme knihami, zimní oblečení, povlečení-zajistili jsme si dostatek banánových krabic, igelit. pytlů (těmi jsme krabice vystlali). Měli jsme možnost postupně krabice odvážet, balili jsme věci, bez kterých se momentálně obejdeme a poslední dny kuchyň, pračka, myčka, lednička, šly z domu naposled. Všechny krabice si popiš (kuchyň-hrnky, jméno- svetry). Zasmáli jsme se s kamarádkou, my jsme dostali krabice od sousedů co se stěhovali, měli je popsané, my na ně napsali něco jiného a dali jsme je kamarádce co se stěhovala později a na krabici tři nápisy
. A zase jsem začala nejdříve vybalovat kuchyň, pračka-myčka byly zapojeny ihned. Pak se budovalo spaní a pokojík od malé. Byla jsem zoufalá a vždy když jsem něco hledala našla jsem 100% něco jiného. Krabice se přenášely nesčetně krát, ale asi po 14 dnech bylo vše celkem na místě, ale ještě dnes jsou doma třeba dodělat nějaké maličkosti. Tak ti přeji zdar a sílu, ať vše v pohoě a bez stresů zvládneš:-). Anulka
Začni tím, že vyhodíš všechno, co nepotřebuješ. Oblečení, které jsi víc jak rok nenosila, hoď do armády spásy nebo do kontejneru, přečtené knížky a časopisy do sběru, zbav se všeho, z čeho jenom utíráš prach a k ničemu to není. Pak se zeptej v obchodě na krabice od banánů, čím víc jich bude, tím lépe. A jako první sbal věci, které nepoužíváš každý den, např. sportovní potřeby nebo zimní oblečení. Jakmile naplníš krabici, napiš na ni heslovitě, co je vevnitř. Na obalení monitoru a TV je dobrá bublinková folie a taky budeš potřebovat lepící pásku. To ostatní už půjde samo, uvidíš, že to zvládneš. ![]()
Souhlasim, ze idealni na baleni jsou bananove krabice. Jinak ja take sobe, manzelovi a i dceri probrala pekne veci, takze narvana skrin z puvodniho bytu je ted poloprazdna. Dceri jsme pokojik zarizovali uplne novy. Jinak my se stehovali postupne - vsechno odvazeli v bananovkach v kufru Octavie.
Finalni stehovani zaridila stehovacka firma, ktera brala velke kusy nabytku a spotrebice do kuchyne a nejake ty bananove krabice…Jedine + krom noveho bydleni na stehovani je, ze clovek vyhodi spousta veci, ktere by jinak zbytecne syslil.. ![]()
Holky zlatá slova o přebraných skříních, přesně tak od nás brala teta kvanta věcí asi 5 mega pytlů do charity (pěkně s poklonou řekli „pán bůh zaplať“), ale alespoň to bezďáci nerozházeli kolem kontejnerů. Pak jsem se opatrně taťky zeptala, jestli neměl někde po kapsách nějaké peníze
. Těch věcí z linky, ze skříní co se vyhodilo, ze sklepa a komory-nevídané. Teď jsme procházeli jednou vetešárnou a usmála jsem se, co jsme za blbiny vyhodili, tak tam prodávali, podobné skvosty. Hračky jsme nanosili do školky, co jsme nepotřebovali a také různé plastové kýblíky, krabičky. Časopisy jsem zanesla do čekárny k lékařům, když jsem šla kolem. Sběr taky do školky. Ale takové stěhování je opravdu super na udělání čistky v celém bytě. Nic jsem nepřebírala, jen jsem vyhazovala už pak v afektu, možná toho časem budu litovat a něco hledat, ale v ten moment, prostě se člověk zbaví věcí, ještě že u toho nebyla moje teta, ta je na to šílená, každou věc otočí a popřemýšlí , nač by se ještě hodila. Moje heslo „když se nehodí, tak se vyhodí“. Sousedka vyfásla na zahradu tak asi 100 igelitek.
Banánovky super, ale ne na knihy - jsou potom hodně těžké. Knihy bych dávala do menších krabic. Na oblečení jsme měli igelitové pytle.
Super trik:
Roh každé krabice jsme oblepili barevnou izolepou (šikmo přes roh, na každé straně). Vždy 1 místnost = 1 barva. Při stěhování jsme na dveře místností dali ceduli s příslušnou barvou, takže stěhováci rovnou rozdělovali krabice do místností. Krabice tudíž byly na více hromadách, které se jakžtakž daly rozebrat (a přečíst popisy), a hlavně všechny věci byly ve své místnosti.
Největší minus našeho stěhování: nábytek na připevnění na zeď. Nejlepší je zajistit, aby ho někdo přišrouboval hned v den stěhování. My měli domluvenou jen instalaci linky, stěnu v obýváku dělal manžel. Výsledek: spousta dní bez přidělaného nábytku (manžel pracoval) = spousta dní bez vybalených krabic. Synovi bylo tehdy 8 měsíců a ten krabicovo-nábytkový chaos ho strašně bavil. Takže jsem celé dny jen stála u něho a hlídala, aby se nezranil, vybalování a úklid se nekonaly.
Přeju rychlé vybalování!
Mel
Jé, já taky shltnu každou radu, my se stěhujeme v říjnu.
Zbytečnosti jsme vyhodili, nebo jsem je dala sestře, která se zabydluje. Sezónní věci, kniha atd. už jsou dávno přestěhované (měníme si byt s rodiči, takže to máme lehčí, že už tam můžeme postupně něco vozit a že velký nábytek jim tu necháme).
A i když mám pocit, že jsme odtud odvezli tunu krámů, furt to tu vypadá 100% zabydlené. Jsem zvědavá, jak budu balit ve finále.
Už taky shromažďujeme banánovky a máme i umělohmotné přepravky, které nám nechávají od zeleniny z restaurace. Sice nejsou uzavíratelné, ale v pohodě poberou těžké věci a je do nich vidět ![]()
Na oblečení jsem hodně využila a popsala ty velké tašky, co mají Vietnamci. Fakt se do nich hodně vejde a pokud někde budou ležet dýl, nepráší do nich. A jsou levné.
Netušíte, jak bezpečně převážet kytky???? Máme některé vysoké a tudíž dost křehké
Napadá mě jen držet jí mezi nohama, ale to bychom jeli dvacetkrát.
Díky M. a hodně zdaru a ať už je to za námi!!!
![]()
stěhování mám čerstvě za sebou. Na oblečení jedině ty velké pytle na odpadky, na 100 a více litrů, koupíš v každé drogerii, snad. Jsou průhledné, tak vidiš co kde je, sice se oblečení malinko pomačká, ale opravdu minimálně, když se s pytlem zachází slušně:) Je to v nich hodně pohodlné a ani to není těžké, můžeš je klidně vláčet na sebou po zemi a pohoda, rozhodně lepší než krabice, podle mně. Na knížky, CD, kuchyň a ostatní věci jedině ty banánovky nebo plastové přepravky, tam nehrozí protrhnutí, ale banánovky seženeš mnohem snáz. O vyhazování zbytečností, už se toho napsalo spousty. I když doufám, že stěhovat se už nebudu, tak za ty poloprázdné skříně jsem svému stěhování vděčná
Tak Ti přeji, ať to v poho zvládneš. A.
kytky jsme stěhovali v otevřené banánovce (dvojité - dno vloženo do víka), uprostřed 1-2 velké, kolem nich menší, květináče fixované složenými novinami, košaté lehce omotané potravinářskou folií + co čouhalo z krabice omotané 1× folií jako celek - jen lehce, pro zpevnění, aby nic netrčelo a neulomilo se.
Největší psina byla 3 m vysoká palma.
![]()
Mohu ze své vlastní zkušenosti doporučit, banánové krabice jsou opravdu nejlepší. Veškeré krabice popsat , co do nich ukládáte. ![]()
Důležité je mít dobrou stěhovací firmu. My jsme se stěhovali s https://stehovanikoruna.cz/, které můžu jen doporučit. Domluva s nimi byla bez problému, na místo přijeli v čas a svojí práci odvedli skvěle a rychle.
My se stěhovali před dvěma týdny a bylo to mé první stěhování, sháněli jsme informace na co se připravit, přečetli jsme mnoho recenzí o stěhovacích firmách a z toho to vypadá, že je jich jen pár dobrých. Nakonec jsem úplnou náhodou narazila na stránky, kde bylo hezky tématicky napsáno, na co dát pozor, co si ohlídat. No nakonec jsem s manželem rozhodovali mezi Tavočerem a Stěhování Žezlo a vyhrál to p. Žezlo, který byl o dost levnější, řádově o tisíce. Teď jsme přestěhovaní a mám jen chválu pro Stěhování-Žezlo.
![]()
edit adminem - umazána reklama
V první řadě je důležité sehnat krabice. My jsme si je zapůjčili od stěhovací firmy, byl to tuším stěhování Rotter
Dostali jsme krabice a výplně na nádobí. Poté jsme se pustili do balení. Pračku nám odpojila a zapojila firma. Koberce nám taky srolovala firma. V podstatě jsme akorát zabalili věci do krabic a popsali je. O všechno se postarala firma.
Ahoj, za dva týdny nás čeká stěhování po Praze a moc bych ocenila Vaše zkušenosti. Stěhujeme toho celkem hodně (4× velká skříň, 10× komoda, velká komoda, malá skříň, 2×postel, stůl, psací stůl, rohová lavice, 5 židlí, gauč, 3× regál a krabic bude také spousta myslím si, že tak 70 plus nějaké pytle s oblečením) a ocenili bychom rady, jak vybrat stěhovací firmu. Úplně skvělé by byly konkrétní tipy (klidně s přibližnou cenou, je těžké udělat si představu - klidně do soukromé zprávy).
Také budou fajn rady, na co si dát pozor. Já jsem navíc v 6. měsíci, takže třeba i k tomu. ![]()
Navíc budeme mít v novém bytě úplně nové podlahy, tak jak zabránit tomu, aby nám je poškrábali.
Předem děkuju. ![]()
Ahoj,
za pár dní nás čeká stěhování. Nějak mi to nedochází, ale až dojde, tak bych nerada panikařila. Máte někdo zkušenost, jak sbalit věci, aby v tom nebyl chaos? Asi to nebude na 1×. Bude to v rozmezí 14 ti dnů se vším všudy. A pračku potřebuji neustále.
Takže jak do toho? Poradte od koberců, nábytku, oblečení, hraček, hygieny a pračky. V jakém pořadí je to nejdůležitější? Nějak si to neumím představit. Pište pište. Díky