Držení lahvičky u 15 měsíčního dítěte

Anonymní
3.7.24 15:19

Držení lahvičky u 15 měsíčního dítěte

Chtěla bych se zeptat, zda je normální, že 15 měsíční dítě si neumí/nechce držet klasickou láhev na mlíčko…syn jinak umí vše, co umět má, na pití má pití s brčkem, kde si jí drží klasicky za „držátka“, umí sám jíst rukama, ale mlíčko si prostě nedrží, nevím jestli z lenosti, nebo že prostě neví…i když mu třeba dám napít z klasického dětského pití, kdy si ho musí nahnout a cucat, tak sice držet ho umí, ale neví, že si to má nahnout..a když zkusím dát pití do panákovky, tak mu to nahnu, vytáhne jazyk a místo aby zkusil polykat, tak se chovat jak pejsek (samozřejmě někdy polkne, ale spíš líže).
On jakoby nemá problém držet pití, dětský hrníček bez držátek (až na pití mlíčka, to prostě nechce držet), ale spíš je problém v tom, že neví/neumí si to nahnout.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16405
3.7.24 15:22
@Anonymní píše: Více

Tak dej mlíčko taky do hrnku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
3.7.24 15:26

Mám dva kluky a už si to dost dobře nepamatuju, ale myslím, že do takových 20 měsíců jsem tu flašku držela oběma. Pití z hrnku se naučili až ve školce. Já jsem to doma nikdy nepodporovala, aby mi nezničili nebo neznečistili domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16405
3.7.24 15:40
@Dollorres píše: Více

Syn má 21 měsíců a pije normálně i z kelímku, kde má vždy trochu pití, ať to nemá těžký. Ale pije z kelímku, i z hrnku klasického :nevim: Když náhodou něco vylije, tak si to po sobě utře. Vše se musí naučit a čím dříve to jde, tím lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18693
3.7.24 15:52
@Anonymní píše: Více

Normální. Já třeba u druhého z lenosti podcenila pití ze skleničky a hrnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.7.24 18:56

Moc jsem se s dětmi necrcala. Od 13 měsíců se krmily samy lžičkou, pily z netekoucich hrnečku nebo pod dozorem z malého hrnku, na výletě zvládaliy petku se sportovním pírkem, bidon a v nejhorším i obyčejne pití z pet lahve. :nevim:

Odkud by si dítě nechtělo držet láhev, tak by asi žádné mlíko nedostalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.7.24 18:57

Promiň, tohle je naprosto strašný přístup a už se ani moc nedivím, proč to mají tvé děti tak složité. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
3.7.24 20:28

Jako fakt? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16405
3.7.24 20:30
@citlivaduse píše: Více

Se divím, že takoví lidi mají vůbec děti, vždyť to je obecně binec doma :mrgreen: Ať jsou to hračky, nebo něco vysypané / vylité. To asi dítě i samo jedlo až ve školce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
3.7.24 20:41

@Dahlia0409 Tak nějak to k batoleti patří, řekla bych :mrgreen: Jako neříkám, mám ráda čisto a uklizeno a občas je jídlo velká zkouška trpělivosti, protože zkoumání konzistence, chce jist sám, je zabava pozorovat, jak jídlo putuje jinam než do pusy (nejlepe na zem), ale kvůli čistý podlaze toto? Však se to uklidí, dítě převleče. Roční si třeba ještě sám nenapichne na vidličku, ale miluje se krmit sám. Takže pomůžu napíchnout a nechavam v jeho režii, se lžičkou podobně. Někdy jí rukama. Trvá to dlouho, je z toho bordel, ale aspoň něco sní. Dost bojkotuje krmení mnou. Zajímá ho piti z kelímku, tak do něj dostane trochu vody, poleje se, ale zkusil to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16405
3.7.24 20:43
@citlivaduse píše: Více

Asi tak, jasně, taky nepotřebuju mít pocele kuchyni jídlo a pití, ale jednou mám dítě, tak prostě holt bude uklízení více. Rozhodně nebudu dítě krmit kdo ví jak dlouho, jen aby nebylo jídlo jo de, než v talíři a puse :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.24 21:57

@Dollorres 9mesicni pije sama z hrnku, starší dcera to před rokem také uměla sama…kvůli řeči se žádné netekouci hrnky nedoporučují a jako kojeným ani flašky s dudákem…

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
5.7.24 14:38

Můj syn 14 M normálně pije že všeho a drží si to, mliko mu dávám večer do kojenecké láhve a tu si teda držet nechce. Držím ho v náručí a držím mu lahev:-). Nijak to neřeším, když vím, že z ostatních nádob se napije. Dovednost držet láhev s mlikem stejně do budoucna nevyuzije :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML