Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podle popisu těžko říct. Najdi si na netu jak správně mamipulovat s miminkem, existují i videa. S prebalovanim nic neudelas, pockej az se ti začne přetáčet a zdrhat, to je teprve něco.
Těžko říct, takhle. Dcera se nám nejlíp nosí buď v klubicku (zády opřená o můj hrudník, držím ji pod kolenama, takže je podsazená a netlačí ji hlava celou vahou na pater) nebo když byla menší (7 kilo nemá ale ani teď skoro v půl roce
, tak nevím, jak by se vám to dělalo) na tygrika.
Pokud by Vam to pomohlo, poradte se s lekarkou nebo fyzioterapeutem, me naucila az fyzio spravnou manipulaci, maleho je taky kus
a musela jsem se to naucit, klubicko a tygrik to jistily, ted mu bude 9 mesicu a od prebalovani zdrha a to je teprv jiny level
ale chapu te, manipulace je nekdy narocna, zvlast, kdyz se vzpouzi. Zkus pohledat knizku Nezna naruc rodicu, je to sice nafocene asi v roce 1985, ale to je fuk, platne to je porad a fotonavody jsou super tam, hnedka to vidis a umis ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte některá zkušenosti s tím, že by se vám špatně chytalo miminko. Mám 2 měsíčního chlapečka, který váží 7 kilo. A pokaždé, když ho zvedám a chci si ho přitulit k tělu, tak napne proti mému břichu nohy (takže ho tak divně nesu). Prostě se mi s ním špatně manipuluje. I přebalování je náročné, malý pořád kope nohama, takže to trvá. Měla jste to některá také tak? Děkuji