Duchařím nebo blázním?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ducharim alebo blaznim?
Musim povedat ze v nasej rodine sa na duchov veri. Moja mama dokonca tvrdi, ze ju chodila po pohrebe strasit babicka, co jej za ziva ublizila, a mama ju raz videla nie len v sne, ale aj „nazivo“, ked sla v noci potme povonku.
Ja som niecoho podobneho bola usetrena celych 34 rokov co tu strasim.
No a za posledny mesiac som mala 4 divne sny.
V prvom za mnou prisiel moj mrtvy otec, snivalo sa mi s nim prvykrat za 28 rokov co je v zemi. Siel sa pozriet na malicku, ja som sa strasne bala nech ju nezobudi, na co zacala mala v reale plakat a zobudila ma.
Dalsie dva sny boli tento tyzden, „vseobecne“, jeden ladeny skoro ako fantasy, druhy hororovy.
No a dnes v noci k nam prisla moja babicka. V tom sne som bola naozaj stastna, ze je u nas, ukazovala som jej byt, a ked som jej chcela ukazat malicku, tak mimino v reale zase zakricalo a zobudilo ma.
Zo vsetkych snov som sa budila na chrbte, vystreta, cela strpnuta, postupnym mravencenim sa do mna vracal cit a mala som sucho v ustach.
A tak ma to od rana mata .. ma to nieco znamenat? Alebo iba vela pijem? (mala som pred spanim zo sest sliviek nalozenych v rume) alebo naopak pijem malo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja na to verim…Mohla bych vykladat, jak se s nami chodil rozloucit manzeluv otec(deti dedecek). Rikam chodil, protoze 3× po sobe se stalo, ze nam na okne(bydlim v Brne) sedela hrdlicka- absolutne krotka, s detma jsme se na ni divali. Nas deda umel privabit hrdlicky(ja je nevidela x let), ale oni bydleli na vesnici, v Brne jsem hrdlicku nevidela snad od mala, bydlime normalne v cinzaku v prizemi a NIKDY nam na parapet nesedl ani kos, natoz temer normalne nevidici hrdlicka. Moje mama mi, kdyz se to stalo podruhe, rikala, ze jestli se to stane jeste jednou a pak uz nikdy, ze to byl opravdu deda. No a stalo se.
Mmch, on se rozloucil se vsema, se vsema trosku jinak,ale dosel za vetsinou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky na to věřím, a tak si nemyslím, že bys byla blázen!
Moje kamarádka teď zažívá něco podobného, v létě jí zemřel manžel, a podobným způsobem jí „navštěvuje“ pravidelně.
Ona se s ním dokonce i radí, když potřebuje radu v nějakém rozhodování, tak poprosí o znamení a dostane ho!
Její dceru před měsícem také navštívil ve snu, varoval jí před známostí, kterou nově má, že má i jinou ženu kromě ní! A minulý týden mu na to přišla.
Jsou holt věci mezi nebem a zemí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bola by som rada keby sa tu objavil niekto kto tomu rozumie
Na veci medzi nebom a zemou verim, akurat netusim co to ma znamenat, preco prave teraz, preco tak naraz a vytrvale, slecna ma rok a stvrt, otec je mrtvy 27 rokov, babicka 10, oba hroby som nechala 500 km daleko …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě věřím. Už se mi stalo pár věcí, takže nemám důvod tomu nevěřit. Sen jsem měla také ale o prababičce, byla u mě, hladila mě po ruce. Bylo to neskutečně skutečný, takové sny jsem měla asi jen 2×
A to je jen minimum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neresis ted neco, co by souviselo s otcem a babickou?
me takhle chodil „strasit“ chlap, ktery bydlel v byte pred nami (byl z muzovy rodiny, za zivota pry strasne protivny, ja nevim, neznala jsem ho…)- delal to do doby, nez jsme se s muzem vzali (on sam- ten prastryc ci co to byl) byl nemanzelske dite a strasne tezce to nesl a byl zasadne proti „ziti na hromadce“…po svatbe to prestalo…
pak si chodil „popovidat“ s mladsim synem- a to syn od nej vedel veci, o kterych ja jsem nemela tuseni a muzova babi jen zirala, odkud to vim…
muj milovany dedecek, ktery umrel na podzim 2010, za mnou obcas takhle chodi…ale nejhorsi sen, ktery jsem s nim mela-kratce po pohrbu (sel pak na spaleni) ho babicka ulozila do rodinneho hrobu…on tam nechtel, nechtel byt se svou tchyni…no, a ja mela silene sny- rozbity hrbitov, odhrnuty ten sutr na hrobe, vyndana urna, vysypana…proste mi daval najevo, ze tam byt nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se rozepíšu ![]()
Bydleli jsme v domě, který rodiče zrekonstruovali. Byli jsme druzí majitelé domu. V letech 1834 v domě vypukl požár a na půdě uhořeli dvě děti - holčička a kluk. Byla jsem menší, nerada jsem tam v domě zůstávala sama. Část domu byla přizpůsobena k vyžití a část byla zachována. Jednoho dne se mi objevila zvláštní mince na stole, kde jsem psala úkoly. Vzala jsem jí do ruky, ale běhal mi při tom mráz po zádech, tak jsem se jí velmi ráda zbavila.
Po x letech mi moje matka sdělila, že jeden z důvodů proč jsme se odtamtud odstěhovali byl, že viděla u stropu na chodbě (chodba byla pod půdou, kde údajně děti uhořeli) 2 malé děti. Pes štěkal, byl prý jak pominutý. Nerada se o tom baví. Já jsem si vzpoměnla na tu minci a dávala jsem si to do souvislostí. O týden později mě přítel požádal o drobné, tak jsm vysypala peněženku a ta mince se mi dostala zpět do peněženky.
Nechápala jsem to, začala jsem mít strach, tak jsem mu řekla ať jí někam zahodí, že jí u sebe nechci. On to udělal a do roka jsem jí měla zase zpátky, tentokrát v šuplíku. Nechápala jsem to, dodnes tomu moc nerozumím. Máma byla i u kartářek, ty jí sdělili jen to, že děti byli zřejmě neoficiálně pohřbené, takže jediné východisko je aby se udělal ofic. pohřeb. Samozřejmě se do toho nikdo nehnal. K té minci mi známá řekla, (věnuje se tomu) že se nemám bát, že se mi to může stávat běžně,že to nevěstí nic špatného.
Takže asi takhle. Mojí mámě věřím, sama na tajemno nikdy nebyla a jen tak by nikoho nekrmila. Prostě to existuje a nic s tím nenaděláme. ![]()
Určitě to nemusí být příjemné, ale dle mého názoru se bát určitě nemusíš… Někomu se to asi stává běžně a nekomu se to nestane nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja prave teraz nic s mojimi mrtvymi neriesim. Depresie mavam vzdy pravidelne na vsechsvatych, ze nechodim na hroby.
Oni tie sny vobec neboli neprijemne, az na ten hororovy, neprijemne byva prebudenie. Ale proste na nieco take nie som zvyknuta a stalo sa mi to styrikrat za sebou.
A tak ma vlastne zacina matat aj to, ze byvam v novostavbe, ktora je postavena na bohvieakej pode, a nemam byt vysvateny .. popravde, netrapi ma to tak nejak vseobecne, skor len v suvislosti s tou mojou terajsou „ducharinou“ a tym ze mi mimino v spalni vzdy krici zo sna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já pořád ještě mívám sny o babičce (zemřela na jaře) a nikdy by mě nenapadlo dávat to nějak do souvislosti s tím, že za mnou chodí (jsem realista a na podobné věci jsem nikdy nevěřila), avšak sny jsou velmi živé. Vídám v nich babičku živou, ale zároveň vím, že je mrtvá (uvědomuji si to v tom snu), ve snu ji vidím napuchlou a téměř se mi hnusí se jí dotknout, mám ji však velmi ráda, takže silou vůle to překonám, dávám jí pusu a ona mi pomáhá s tím si představit, že je jako dřív, cítím její tvář na své, najednou je hladká a hebká jako dřív, mluvíme spolu, ale ona mluví tak nějak jinak, jako by nemohla mluvit a být taková jako dřív, jako by to byl jen její odraz udělaný jen pro mě, abych mohla mít pocit, že je taková jako byla dřív. Je to příjemné a nepříjemné (děsivé) zároveň. Ty sny mívají i nějaký děj, který mě k ní dovede, ale jakmile k ní dojdu, tak děj ustane a jde už jen o ten kontakt s ní. Tyto sny jsem měla celkově zatím asi čtyři a přesto, že na podobné věci nevěřím, tak jsou pro mě natolik silným zážitkem, že si je v paměti úplně hýčkám. Přesto si myslím, že to vytváří pouze můj mozek a má fantazie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto mi kdysi poradila paní, která se zabývá minulými životy, karmou apod.
Očista prostoru od staré, negativní, či cizí energie: Po úklidu vezměte čistou hadru, namočte jí a důkladně umyjte rámy oken a dveří. Do vody můžete dát několik kapek vonného oleje. Skrz okna a dveře proudí energie a je důležité, aby čisté rámy nepropouštěli negativní energii. Při této činnosti myslete na to, jak se zbavujete nánosu staré – negativní energie.
Nejlepším energetickým čističem je sůl. Vtahuje do sebe negativní energii, čímž čistí prostor. Nepoužívejte kuchyňské nádobí, ze kterých budete jíst nebo v nich připravovat jídlo, nejlepší je sypat sůl do krabic nebo koupit jednorázové papírové misky. Do každého pokoje dejte 1 misku do každého rohu a do každé misky nasypte 1 kg soli. Sůl funguje jako houba. To znamená, že když je plná, tak pouští vše zpět do prostoru. Základní pravidlo pro dobu použití je 1 kg soli = 1 týden, tzn. Dáte do pokoje do každého rohu misku s kilem soli, za 4 týdny vyhodíte. Skutečně vyhodit! Nepoužívat na vaření, posypání chodníků apod. Sůl je plná všeho, čeho se chceme zbavit, tak si to nesypte před dům
Stejným způsobem je dobré očistit i postel. V každé matraci je množství různých emoci a zážitků, kterých se zbavujeme ve spánku. Pod postel pro dospělé dáváme tak cca 10-50 kg soli a vyměníme: 1 kg = 1 týden. Může se stát, že v prvních dnech čištění se začnete s matrací čistit i Vy, mohou se objevit těžší sny.
Jak často toto provádět? Jak uznáte za vhodné….Kvalitní mořská sůl výborně pomůže odstranit negativní energii z prostoru. Můžete např. i večer posypat koberec v místnosti solí a nechat přes noc působit. Ráno sůl vysajte a vyneste mimo dům. Nenechávat ve vysavači!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem realista, materialista, „vědec“, takže duchařina by pro mě byla poslední možnost.
Hledala bych jinou příčinu, třeba zdravotní (u tebe). Spánková apnoe? Slabá epilepsie? Jiný zdravotní problém, o kterém ani nevíš? A tím pitím to může být taky - jak alkoholem (mně teď stačí strašně malinko, jak si organismus odvykl za to období těhotná-kojení-těhotná-kojení, tak nic nevydržím, motá se mi palice i po 2dcl vína), tak špatným pitným režimem, kdy piješ málo vody…
Podle mě tady platí: když nebudeš chtít, aby se ti to dělo, tak se ti to dít nebude (tím myslím ty duchy, že je prostě do svého života nepustíš).
No pátrej, jsem zvědavá, co vymyslíš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katrinko, dakujem, urcite vyskusam. Chlapa mam poverciveho, nebojim sa ze mi to neprejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wiola, to som zvedava tiez
Minuly mesiac som trpela dusnostou, ale dvaja doktori mi povedali ze mam prist znova, az sa to zhorsi. Mne vlastne doktori nepovedali ze mam prist az sa to zhorsi jedine na tehotenstvo
Takze som naznala ze som puhy hypochonder
Alebo ma moja mama pravdu a „doktori hovno znaju“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to taky. Nějakou dobu jsem taky řešila, jestli mi hráblo nebo co to je. Pak jsem se s tím smířila, že je to fakt děda, který skrze sny ke mně promlouvá. Jednou mi dokonce přivedl anděla strážného mých dětí. Upozorňuje mně, že určité sny jsou vize a učí mně je rozkódovat, protože sám mi rpostě nemůže říct - dej si pozor na to a na to …
Já se cítila blbě, když jsem byla poprvé na hřbitově a nic to se mnou nědělalo. Prootže já prostě věděla, že tam děda není. že je - jinde. Kde, to nedokážu ukotvit.
Tenhle poznatek mi přivedl novou zkušenost a novou víru. Vždycky jsem byla ateista. Z této „víry“ už jsem polevila. Nevěřím přímo v boha či bohy, ale v „něco tam nahoře“ . Věřím v „boží mlýny“, v zázrak, „boží zásah“ nebo jak to nazvat, prootže tyhle termíny to úplně přesně nevystihují. Je to prostě něco „mezi“, „nad“. Tak proč by to sem nemohlo vstupovat k těm citlivějším skrze sny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit