Důchod psychicke problémy

Anonymní
3.11.22 16:12

Důchod psychicke problémy

Dobrý den je tu někdo kdo má invalidní důchod na psychicke problémy chodila jsem před 2 lety k psychytrovi a u nich mi zjistili poruchu osobnosti pak jsem tam prestala chodit s důvodu stěhování a chodila jsem do práce teď jsem na nemocenské a doktorka mi ji chce ukončit jenže se na to vůbec necitim skoro co druhy den zvracim ale nemůžu teď sehnat psychiatra jenom všichni mají volno až do únoru ale do té doby nevím co dal kamoska mi poradila ať zažádam o důchod ze mám na něho nárok a vezmu si tam doklady o tom jak mám tu poruchu osobnosti ze do práce chodit nemůžu a podobně co myslíte mám na to nárok nebo je to blbost

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65320
3.11.22 16:13
@Anonymní píše:
Dobrý den je tu někdo kdo má invalidní důchod na psychicke problémy chodila jsem před 2 lety k psychytrovi a u nich mi zjistili poruchu osobnosti pak jsem tam prestala chodit s důvodu stěhování a chodila jsem do práce teď jsem na nemocenské a doktorka mi ji chce ukončit jenže se na to vůbec necitim skoro co druhy den zvracim ale nemůžu teď sehnat psychiatra jenom všichni mají volno až do únoru ale do té doby nevím co dal kamoska mi poradila ať zažádam o důchod ze mám na něho nárok a vezmu si tam doklady o tom jak mám tu poruchu osobnosti ze do práce chodit nemůžu a podobně co myslíte mám na to nárok nebo je to blbost

to je těžko říct. Už jsi tu diskusi zakládala, ne. Ale slovo nárok bych rozhodně nepoužila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.22 16:23

@vokishka no jakoby nevím zda mám šanci Nee nezakládala kouknu ale na jiné diskuze

• Citovat
  • Upravit
65320
3.11.22 16:27
@Anonymní píše:
@vokishka no jakoby nevím zda mám šanci Nee nezakládala kouknu ale na jiné diskuze

ale to ti nikdo neřekne. Záleží na posudkovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
3.11.22 16:32

Porucha osobnosti na důchod nestačí nech si udělat psychologické testy čím víc diagnoz tím větší šance držim palce :kytka: já mám 3 stupen důchodu na depresi, generalizovanou úzkostnou porucu a sociální fobii…můj syn má je AS a důchod stupen dva…hod se na neschopenku a nech se vyšetřit…porucha osobnosti na důchod stačit nebude…

Příspěvek upraven 03.11.22 v 17:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.11.22 16:37

Získání invalidního důchodu na psychický problémy je celkem komplikovaný a bez soustavné léčby na psychiatrii nemáš šanci.

• Citovat
  • Upravit
1794
3.11.22 16:41
@Janli píše:
Získání invalidního důchodu na psychický problémy je celkem komplikovaný a bez soustavné léčby na psychiatrii nemáš šanci.

Pche prý komplikovaný. Víš kolik invalidních důchodců, mladých lidí pod 30 ho má? A ani se soustavně neléčí na psychiatrii. Spousta z nich k němu chodí jenom, když potřebují papíry pro posudkového. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
3.11.22 16:41

@Janli no jak jsem psala víc diagnoz…já mám důchod ale mám víc diagnoz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.22 16:46
@Alexandria Nixia píše:
Pche prý komplikovaný. Víš kolik invalidních důchodců, mladých lidí pod 30 ho má? A ani se soustavně neléčí na psychiatrii. Spousta z nich k němu chodí jenom, když potřebují papíry pro posudkového. :mrgreen:

Ale pendrek, co znam s psycho invalidnim duchodem tak to jsou hlavne schizofrenici a ver ze ty duvod ho mit maji byvaji casto hospitalizovani a psxchiatri je sleduji ptsvidelne. A ano schiza je nemoc mladych takze jsou do 30 let. Takze nemel o necem o cem nemas ani sajnu. Ja mam, jednu mladou schizofrenicku s duchodem plnym mam doma.

• Citovat
  • Upravit
7970
3.11.22 16:52

Dokud nebudeš mít vyšetření psychiatrem, tak nemá smysl žádat o důchod. Je třeba k tomu přiložit nějaké zprávy, že jsi tam sledovaná a léčená. Několik let stará zpráva stačit nebude. Jestli je Tvůj stav takový, že nejsi schopná pracovat, tak zůstat na neschopence a sehnat si psychiatra. Pokud nemůžeš pracovat z důvodu deprese či úzkosti, tak léčbu antidepresivy může zahájit i praktický lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.11.22 16:53
@Alexandria Nixia píše:
Pche prý komplikovaný. Víš kolik invalidních důchodců, mladých lidí pod 30 ho má? A ani se soustavně neléčí na psychiatrii. Spousta z nich k němu chodí jenom, když potřebují papíry pro posudkového. :mrgreen:

Já zrovna s těmahle lidma pracuju, co bylo dřív, to už teď neplatí. To už musí být diagnóza schizofrenie, aby důchod dostali. Zakladatelka, co roky nebyla na psychitrii chce důchod na psychickou nemoc? To je vtipný.

• Citovat
  • Upravit
34473
3.11.22 17:05
@Janli píše:
Já zrovna s těmahle lidma pracuju, co bylo dřív, to už teď neplatí. To už musí být diagnóza schizofrenie, aby důchod dostali. Zakladatelka, co roky nebyla na psychitrii chce důchod na psychickou nemoc? To je vtipný.

A zrovinka když musí jít do práce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
3.11.22 17:23
@Anonymní píše:
Ale pendrek, co znam s psycho invalidnim duchodem tak to jsou hlavne schizofrenici a ver ze ty duvod ho mit maji byvaji casto hospitalizovani a psxchiatri je sleduji ptsvidelne. A ano schiza je nemoc mladych takze jsou do 30 let. Takze nemel o necem o cem nemas ani sajnu. Ja mam, jednu mladou schizofrenicku s duchodem plnym mam doma.

Podívej, to že ty se pohybuješ mezi schizofreniky neznamená, že je to jediná existující skupina.

Na Zpovědnici má NC-NJ invalidní důchod na „depku“.

Pak plno mladých lidí s AS má důchod kvůli nechutenství k práci.

Jeden člověk, se kterým si dlouhodobě píšu má dvojku:

„ta u nás prej nerada přiznává 3. stupeň… však mně taky řekla že mi dá jen druhej, že by byla škoda nevyužít mojí inteligence… ale aby mi řekla jak to ne **“, jako že mám buzerovat = zabíjet druhý jako ona a říkat tomu živit se?!!!"

„fotr mi cpe že mám chodit k psycho**** aby mi nesebrali důchod - to je teda "pomoc“, buzerace a pokus o vraždu, jak jinak, někdo se kur** v práci, ostatní se maj kur** jinak, komunismus všem stejně omg!!!"

„tak si ho zařiď, co ti na to mám říct… mně nabízeli nějaký úlevy už před diagnostikou… (teda před AS), hlavně psychiatrička… a nevim jestli to bylo podmíněný docházením k ní nebo braním léků, kdekdo mě tim strašil (i fotr), ale nevim že by to někdo reálně požadoval (aspoň po dg. AS, a předtim jsem důchod neměl, tak nevim), k psychiatrovi teď nechodim, přišlo mi že o mě nestojí, kor když neberu prášky… a já se tam cpát nebudu, ještě aby se člověk doprošoval, a utrácet za ni kredit se mi taky nechce…“

„přijde mi že chvíli hlásaj že autismus je jiný, že je ok mít důchod, a pak sylva zase že eva je na tom hůř než já a je to nesrovnatelný, tak asi ze sebe málo dělám čur*** a ona se s tim nesere, tak ze sebe taky budu dělat deb***, ať se o mě sylva stará, ne že budu jako funkční když je mi z toho blbě!!!“

Sám mi říkal, že mu ho dali jen, aby je na úřadě neotravoval.

A takhle bych mohla pokračovat dál a dál. Ty znáš jednu skupinu lidí. Já zase druhou. A tu, co znám já ho získala velmi snadno.

Takže mi tu nemel, že ničemu nerozumím. Mohla bych ti o těch lidech napsat slohy. :roll:

:cert: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
3.11.22 17:32
@Janli píše:

Nepřijde mi, že by se to nějak změnilo. Zvláště, pokud to není poslední tak dva roky. Na mentální postižení se důchody prý vydávají dál.

Každopádně, na psychické problémy máš daleko větší šanci ten důchod v našem státě získat než na kterékoliv jiné onemocnění. Obzvláště, pokud si předtím pracovala, tak máš často smůlu. Nedostaneš ani jedničku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3809
3.11.22 21:25
@Janli píše:
@Janli píše:

Moje známá měla a má dost těžkou depresi, léky jí nezabírají, dostávala dokonce i elektrošoky. Ty jí vždy na nějakou dobu pomohly, ale časem se jí to vrátilo. Psychiatr jí ale řekl, že na invalidní důchod to není, že ji nechá na neschopence, ale na invalidní důchod ať zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí