Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
My taky dáváme dudlík a v pohodě. Jen zezačátku, jak dudlal dudlík, tak se občas „zapomněl“ vzbudit na kojení… Ale časem si zvykl a je to v pohodě, hlásí se pěkně…
Mates měl dudlík už od porodnice…a kojila jsem půl roku plně a celkem 11 měsíců…
@zrzana2 naše malá dostala dudlík hned v porodnici
Ptala jsem se tam sestřičky, jestli jí ho můžu dát, když poplakávala a nebylo to hlady. Ona mi zkontrolovala techniku kojení, řekla, že saje hezky, tak že klidně můžu!
Tak nevím. V mém okolí jsou všechny mimča kojený a všechny dudlíkový a bez problémů ![]()
Jo a kojím doteď ![]()
Muj malej má taky dudlíka a kojím..jestli přibývá a hezky saje, nebránila bych mu dudat ![]()
Malá dudá cca od čtyř týdnů věku.. Dřív dudala přes den, teď už ho dávám jenom na usínání.. V kočárku ho nepustí a spí s ním, v noci ho má jen na první usnutí, pak si ho nevezme vůbec.. Kojím už jedenáctý měsíc ![]()
Záleží jak které dítě
Někdo ti napíše, že neměl problém, my třeba jo. Malá se špatně přisávala, mlaskala a srkala. Zřejmě od dudlíku, do té doby problém nebyl. Jestli máte dobrou techniku, tak jí ho dej, lepší mít klid, než nervy v kýblu ![]()
Miminum davali dudlik v porodnici dokonce samy
mala byla zuzivej savec dudliku…nikdy s kojenim problem nebyl.
Oba moji kluci měli dudlík už od porodnice a na kojení to vliv nemělo
. Staršího jsem kojila do 8,5m, než se sám odstavil, dudlík měl do roku a půl. Mladšímu je přes 5m, plně kojím a dudlík má…
Moje malá taky měla dudlík od porodnice a s technikou kojení problém nebyl. To já přišla o mlíko…ale dokud bylo, tak malá tahala jako divá…naopak bez dudlíku bych se nevyspala ani já, ani ona.
Ahoj, jakmile jsme přišli domů z porodnice, tak jsem okamžitě hledala dudlík
Buď bez obav…
Nám teda dudlík dělal problémy, ale protože malej neuměl pořádně sát. Když s tím není problém, tak ho klidně dávej.
Ahoj,
můj malý má 3 týdny a nejraději by byl permanentně napojený na prso… V chytrýh knihách píší, že se kojené děti nepřejídají, ale to není náš případ
Takže mu někdy šoupnu dudlíka, on cucá a líp se mu pak usíná… Navíc ho většinou během spaní vyplivne.
Jediné v čem u nás byl s dudlíkem problém, bylo to, že když mu ho vyndám a chci ho nakrmit, tak strašně málo otevírá pusinku… Prostě se chová, jako by i prso bylo dudlík a tudíž ho dobře nechytne
Takže dudlíka dávám opravdu jen na usínání a když se vzbudí, tak už si na žádného dudlíka ani nevzpomene a krásně otvírá papulku na prso ![]()
Tak moji dva kluci dudlik nechteli, starsiho jsem kojila do 10ti mesicu a pak nechtel, no a mladsiho jen 3mesice nebot doslo mama mleko… takze nazor jestli dudlik ano nebo ne, rekla bych, ze na kojeni to vliv nema…
Dudlík jsem dala hned první noc v porodnici. Malého jsem kojila a kolébala a zase kojila a kolébal až do půlnoci a on nechtěl spát. Dala jsem mu dudlík a najednou byl klid. Nedávno jsme se ho zbavili i na spaní. Je mu 21m, kojila jsem do 20m. Potkalo nás ze začátku pár krizovek, ale s dudlíkem neměli nic společného. Kupodivu mu ani nevadilo střídání flašky s vodou a kojení.
Ahoj holky,
mam16ti denni slecnu a dnes jsem nevydrzela a dala ji dudlik. A je klid. V porodnici nam ale rikali, ze to neni dobry pro kojeni. Mala je zrava, sala by furt, za tyden ma ctvrt kila nahore. Jsem strasne rada, ze kojim a chci kojit dal. Opravdu ma dudlik nejaky vliv na kojeni?