7 měsíců a moc nepije

Anonymní
25.9.12 09:52

7 měsíců a moc nepije

Ahoj, mám syna je mu šest a půl měsíce a potřebuju nutně poradit. Kojím jen večer před spaním pak v noci jak si řekne a ráno. Ráno kojím kolem 5 a pak ještě kolem 8.Moc toho nevypije ale dá si.pak má oběd zeleninu toho sní hodně tak kolem 11 hodiny pak ovoce kolem druhé, jogurt kolem páté a kaši v osm. Kojím v devět až v deset jak kdy ale opět toho moc nevypije. Dávam čajík toho vypije denně kolem 200ml jak kdy. Jinak si přes den prso neveme. Otázka zní, může mu to stačit to kojení nebo mu mám dát už sušené mléko??V noci jen pláče, den co den se vzbouzí pláčem, ve dne toho taky moc nenaspí a já už jsem vyčerpaná. Už to trvá strašně dlouho, bojím se že má hlad nebo já už prostě nevím. Má 1 zoubek druhý se klube.Snad jsem napsala vše, prosím poraďte mi, děkuji. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
25.9.12 10:16

Už sušené mléko? Nějak nechápu proč.. Normální jídlo jí, pije čaj a mléčného tam má dost.. Akorát nechápu, kdy a jak jste začali s příkrmy, je mu 7 měsíců a už má nahrazeno tolik jídel???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Navstevnice
25.9.12 10:17

Ahoj,

pokud dobře prospívá (roste, přibývá na váze), což jste teď asi zjistili na 6m prohlídce, tak bych se nestresovala. Pokud kojíš, jak píšeš, UM bych nedávala, nevidím v něm žádnou přidanou hodnotu.

Ad množství tekutin - mimča mají mít příjem tekutin cca 1 l na 10 kg váhy, což není jenom pití, ale všechny tekutiny (i obsažené v jídle). Ono i taková masozelenina je z 50% voda. Když se kouknu na váš jídelníček, tak bych strach z nepití neměla. Moje děti nepily víc. Čůrá dost (5 - 6 plenek denně)?

Ad možný hlad: přijde mi hodně „hladová“ první půlka dne, kdy je malý jenom na MM - co v těch 8 přidat něco hutnějšího, třeba tu kaši s ovocem atd., časem to nahradit pečivem (až ho zavedete a malý bude umět žužlat).

Ad vstávání a noci s pláčem - buď ho fakt bolí ty zoubky (zkusilas třeba Nurofen večer, jestli by to nebylo lepší) anebo je „nedopečený“. Moje děti bylo po probuzení nutné nechat ještě chvilku v postýlce. Anebo už začíná první ze zkoušek mantinelů, tj. čeká, co to s vámi udělá. A to by bylo na celý výchovný článek :).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.12 10:19

Začli jsme od ukončeného 4 měsíce na doporučení doktorky, byl hodně hladový a vážil 8 kg.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
25.9.12 10:24

Hlad asi nemá, podle mě jí ukázkově, tak nejí ani moje jedenáctiměsíční :mrgreen: Zkus přidat rohlík, křupky nebo chleba - kůrka je fajn i na prořezávání zoubků ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
25.9.12 10:35

Ahoj, moje malá 9M si po jídle jednou, maximálně dvakrát lokne z kelímku vody a pak už to strká pryč… Pokud má počurané plenky, neřešila bych to. Kdybych se já dostala na 200ml čaje, vyvěsím vlajku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
25.9.12 10:50

Ahoj, malé bude za týden rok a vůbec nepije, vůbec nic. V noci jí kojím i po 2 hod, přes den má už normální jídlo + odpoledne kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
25.9.12 22:13

No na 7 měsíců jí krásně teda. Mě malý jí podobně v 9 měsíci. :lol: Jinak pokud kojíš, tak umělé mléko k čemu :think:…určitě ji jídlo stačí. Neboj. A pití taky 200 ml je super. ;) Někde jsem četla, že pokud je dítě stále kojeno je v tomto období 200-300 ml dostačující plně. Já bych byla šťastná jako blecha kdyby mi malý vypil těch 200 ml. Já mám malého prsomilka :mrgreen: :zed:, mě vypije tak max. 60 ml a to mu musím nabízet celý den..a víc nevypije ani náhodou :? a má 9 měsíců…takže v 7 měs. 200 ml bych brala jako oobrovský úspěch :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová