Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pokud budeš odstříkávat tak se ti bude mléko tvořit pořád. nemačkej bradavky a počkej. pokud tě prsa nebolí a nemáš teplotu tak to nech.
Ja odstrikavala jednou denne, a bylo pak po mliku…Ja chtel kojit a moc, ale neslo to, mela jsem v mlice vodu a malej to nechtel, a tak jsem se bala aby mi nezatvrdlo mliko proto jsem jednou denne odstrikla a bylo pak po uplne…
Neodstříkávej! Tělo si bude myslet, že furt kojíš. Takhle fungují, bez urážky, krávy. Když je dojíme, jejich tělo si myslí, že tele furt pije.
Babská rada, která funguje: Pij mátový čaj, máta mlíko zastaví.
Ehm, při sexu. Ano, to se stává běžně. Dřív se o tom nemluvilo, ale je to běžné. To je těmi hormony, které se vylučují. Tvůj muž by měl být rád, je to důkaz, že si to užíváš a něco se v tvém těle děje.
Pij tu mátu. A můžeš zkusit těsnější podprsenku.
@Bábrdl píše:
Neodstříkávej! Tělo si bude myslet, že furt kojíš. Takhle fungují, bez urážky, krávy. Když je dojíme, jejich tělo si myslí, že tele furt pije.Babská rada, která funguje: Pij mátový čaj, máta mlíko zastaví.
DÍKY!
Pokud jsi přítomnost jakékoliv sekrece zjistila pouze po zmáčknutí, tak nemačkat, nesahat, prsa jakmile se dali jednou do provozu, tak ty mléčné žlázy mohou něco vyprodukovat i po letech ![]()
Pokud tě prsa bolí či máš zatvrdliny, je potřeba rozmasírovat zatvrdliny, prsa nahřát a pokud jsou prsa nalitá, tak lehounce odstříkat, jen tak, aby se ulevilo od bolesti, rozhodně ne vydojit do měkka - takže do úlevy to bude třeba 20ml, rozhodně ne třeba decku.
Ale obecně bych řekla, nesahat, nemačkat, neprovokovat laktaci, pokud už kojit nechceš
@Anonymní píše:
Nemám teplotu, ani mě prsa nebolí…stalo se to při sexu
To je v pohodě, to se stane klidně i půl roku po ukončení kojení. Nic s tím nedělej, nech to být, tělo si časem poradí samo. ![]()
@Bábrdl píše:
Ehm, při sexu. Ano, to se stává běžně. Dřív se o tom nemluvilo, ale je to běžné. To je těmi hormony, které se vylučují. Tvůj muž by měl být rád, je to důkaz, že si to užíváš a něco se v tvém těle děje.Pij tu mátu. A můžeš zkusit těsnější podprsenku.
Muž rád je, líbí se mu to, jen mně je to nepříjemné…
@Gladys
Hmm, nesahat a nemačkat? Tak to nevím, jak vysvětlím manželovi ![]()
Nekojím už 5,5 měsíce a stejně mám po zmáčknutí také kapky. No, zybtečně nedráždit a čekat
![]()
@Anonymní píše:Hmm, nesahat a nemačkat? Tak to nevím, jak vysvětlím manželovi
Jak radí gladys, zbytečně bradavky nemačkat, ono se to časem ustálí. Já nekojím asi 3 měsíce a tu kapku taky vytlačím…
Ale manžel, když si sáhne nebo tak, tak to nevadí, pokud se tě nepokouší vysloveně „dojit“ ![]()
Mám kamarádku, co má doma už školáka a prý, když zmáčkne, tak jí kapka vyjede ještě teď… ![]()
Zdravím všechny a omlouvám se za anonymitu.
Jsou to tři měsíce, co jsem přestala kojit a včera při zmáčknutí bradavky mi vytekla celkem velká kapka mléka. Jak se mám mléka zbavit? Musím nějak ty zbytky odstříkat? Nezačne se mi tvořit další? Nebo ho mám nechat jen tak. Je mi to nepříjemné.
Děkuji za rady.