10 týdnů - blinkává a zvrací vodu

3208
22.9.12 20:13

10týdnů a blinkává a zvrací vodu

Ahojky, mám 10ti týdenního chlapečka, který je už na UM. Od narození dokrmován obyč Nutrilonem 1, ale hoodně ublinkával a blinkal, tak jsme zkusili koupit do něj Nutriton. Blinkání bylo daleko lepší, ale byl zacpanej až hrůza :roll: :,( Zkusili jsme tedy změnit UM - 14 dní dostával Sunar Nutradefense 1, opět blinkání o něco lepší, ale zácpa :evil: :( Na radu doktorky jsme opět na Nutrilonu, tentokráte Comfort - zácpu už nemá (i když má nechutně zelenou a smradlavou stolici :lol: ), blinká zhruba stejně, ale neblinká mlíko ale vodu!! A kolikrát i 3 hodiny po krmení…Je to normální?? Nikde jsem o tom nečetla…
A ještě dotaz - jestli můžu Nutrilon 1 míchat s tím Comfortem, třebas půl napůl, protože ten Comfort je přece jen strašně drahej, zvrací po něm stejně, a Nutrilonů 1 mám doma zásobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4572
22.9.12 20:17

A co zkusit zahustit nutritonem? bud budete mit reflux nebo by to mohla byt alergie na kravskou bilkovinu, ale to by snad dr poznala uz drive :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
22.9.12 20:19

@Evelline Nutriton pomohl, ale nekakal po něm :,( Ten Comfort je sám o sobě hustej, ucpává mi to savičku…
A pro mě je teda lepší 10× ho převlíknout než vidět, jak pořád tlačí a kroutí se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
22.9.12 20:20

@Evelline Jinak ta alergie to asi nebude, v noci nezvrací skoro vůbec… (postýlku má teda ale vyvýšenou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
22.9.12 20:26

Tak pak ti poradim… pouzivej normal nutros zahustuj tim nutritonem, ale UM delej do odvaru z vlocek.. mimco to neuskodi a je to prefektni vlaknina.. taky jsme meli problemy s kakanim kdyz byl novorozene.. a odvar nam silene pomohl a byl na nem nekolik mesicu nez jsem zacla davat prikrmy.. pak se to spravilo samo :palec:

Odvar z vlocek

do hrnce nalij 0,5l vody a do ni dej tak 5 pol lzic ovesnych vlocek (nejake ceske kvalitni) a nech minimalne 20min. varit… pote preced.. uvidis kdyz to bude az moc huste doredis vodou… a do toho delej davky UM.. proste misto vody pouzij ten odvar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
22.9.12 20:32
@Evelline píše:
Tak pak ti poradim… pouzivej normal nutros zahustuj tim nutritonem, ale UM delej do odvaru z vlocek.. mimco to neuskodi a je to prefektni vlaknina.. taky jsme meli problemy s kakanim kdyz byl novorozene.. a odvar nam silene pomohl a byl na nem nekolik mesicu nez jsem zacla davat prikrmy.. pak se to spravilo samo :palec:

Odvar z vlocek

do hrnce nalij 0,5l vody a do ni dej tak 5 pol lzic ovesnych vlocek (nejake ceske kvalitni) a nech minimalne 20min. varit… pote preced.. uvidis kdyz to bude az moc huste doredis vodou… a do toho delej davky UM.. proste misto vody pouzij ten odvar :palec:

No každopádně to můžu zkusit :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
22.9.12 20:33
@cybermis píše:
No každopádně to můžu zkusit :think: :mavam:

presne tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1094
22.9.12 20:39

Ahoj, měli jsme naprosto stejný problém, po nutrilonu malá blila, po nutritonu zácpa. Přešli jsme na mléko od hippu, zácpa přestala, blití zůstalo, tak jsme se ještě dostali na mléko hipp anti reflux a super :palec: neblije a zácpa jen hodně málokdy. Určitě bych to být tebou zkusila, dost dětí nutrilon špatně snáší… Jo a na zácpu ještě pomáhá heřmánkový čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
22.9.12 20:46

Do normalniho nutrilonu jsem davala 2 odmerky protibliciho nutrilonu a super, nehazel savle a nemel zacpu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
22.9.12 20:47

@anna78 Děkuju, čajík jsem zkoušela - heřmánkovo-fenyklový - vždycky večer mezi krmením dostal třebas 70ml…a efekt teda žádnej, dokonce i prdíky měl pořád :think: O tom hippu jsem slyšela, není snad ani tolik drahý, mám doma zásobu nutrilonů tak až je sdělám, asi bych ho i zkusila (musím chvíli počkat, abych mu to UM neměnila pořád…). JInak moje dr. je strašná zastánkyně nutrilonu, ji normálně podezírám, že je od nich nějak zaplacená :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
22.9.12 20:49

@jizvíková Já právě takhle přidávala ten nutriton - to je skoro to samé, né? Nedávala jsem ho teda tolik, co psali na obalu. Protože čím víc se blížila dávka té doporučené, tím více byl zacpaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
22.9.12 20:49

A co ten Nutrilon Comfort, myslíte, že ho můžu míchat s tím obyč???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.12 21:03

@cybermis
Ahojda..já s malým bojovala celý první rok, máme 14měsíců. Příkrmy už z porodnice a nakonec kolem 4.týdne úplně na UM. Dostával Nutrilon, po něm blinkal mlíko i vodu.Pak jsem zkoušela Nutradefence, pořád stejné. Občas mi blinkal i obloukem-to jen při říhnutí. Převlékala jsem ho xkrát za den. Pořád brečel…nejdřív jsem myslela, že má bolení, takže zkoušela fenykl, sabsimplex, infacol,..pořád nic, brečel pořád. Nakonec jsem si vydupala v 5.týdnech alespoň UZ. Druhý den malého operovali pro pylorostenozu(zužení mezi žaludkem a střevem)Po operaci byl nějakou dobu-asi týden klid a jak se plně zatížil mlékem blinkal znova.po další hospitalizaci nám řekli, že si pylorostenozou vypěstoval reflux. Takže zase koloběh hledání mléka-nutrilon, beba, sunar, hami-miliony rozdělaných krabic na vyhožení a blinkal pořád. Pak jsem narazila na Nutrilon AR-výborně zahustil, občas ublinknul, ale nedalo se to srovnat s předchozím průběhem, ale nekakal. Nejdřív jsem na babičkovskou radu dávala"na špičku nože" do mléka máslo. Ale bylo to jak na houpačce-jednou kakal přes rektální rourku, podruhé průjem až za ušima. Nakonec jsem míchala např.3odměrky Nutrilonu AR a 2 odměrky Nutrilon 1 na 150ml vody a dávala probiotika-apo baby probio. Takto nm to vyhovovalo do 6.měsíců. Po nutrilonu 2 měl průjem, přešla jsem na Bebu AR a míchala to s Bebou 2…v deseti měsících jsme přešli na Bebu 3 a blinkání pomalu ustávalo. Dnes ublinkne, ale třeba jen když mu něco nesedne, přejí se nebo když je nemocný. Asi jsem neporadila, ale…nejsi v tom sama..j už z těch UM někdy šílela!

• Citovat
  • Upravit
18259
22.9.12 21:09

My pili na ublinkavani Bebu AR /ted uz pije pul roku normalni bebu)a i hovinka po ni mel pekny, nekdy clovek musi vyzkouset treba vic mlik nez najde pro sve mimi to prave a hlavne kazde mimi je jine, muze ti tu 20 maminek napsat jake doma pouzivaj mliko a ze je super, druha 20citka maminek zase muze napsat, ze to mliko absolutne nevyhovovalo.

Jinak co vim, tak vlocky jsou na prujem ne na zacpu, na zacpu se dela odvar ze svestek, staci uvarit 4 susene svetky a ten odvar treba 20ml nalit do hotoveho mleka nebo i hermankovy caj pomaha na zacpu.

Jo a ta beba Ar je taky husci takze jsem pouzivala savicku s vetsi dirkou a kdyz jsem to mleko delala, tak jsem to pak prelejvala do lahve pres sitko, abych tam zachytila cucky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.9.12 21:11
@cybermis píše:
A co ten Nutrilon Comfort, myslíte, že ho můžu míchat s tím obyč???

Ja osobne bych dve mlika dohromady nemichala, ikdyz je to stejna znacka :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová