Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A nejsou v té vodě kousky sraženého mlíka? V žaludku se totiž mlíko trávením „srazí“. Zřejmě bude mít reflux, nezbyde ti nic jiného, než to vydržet.
Malá taky blila, kojila jsem a nijak to neřešila, i když mi to kolikrát pěkně lezlo krkem.
Jestli je po nutritonu zacpanej, tak mu ho nedávej. Můžeš vyzkoušet dát menší dávky mlíka častěji. Obyč a comfort bych klidně mixla, on v tom až tak zásadní rozdíl nebude, spíš jen nějakej marketingovej tahák. Hodně maminek taky míchá obyč mlíko a AR
@petrul No dřív blinkal sražený mlíko, od tý doby, co dávám jen ten Comfort, tak blinká skoro čistou vodu… (dneska ráno byla teda nažloutlá a smrděla, jak kdybych zvracela já…)
@cybermis píše:
@petrul No dřív blinkal sražený mlíko, od tý doby, co dávám jen ten Comfort, tak blinká skoro čistou vodu… (dneska ráno byla teda nažloutlá a smrděla, jak kdybych zvracela já…)
tak je ten comfort asi líp stravitelnej. A to jinak nezvrací? Myslim normálně během dne?
Jedině kdy snad nezvrací je v noci…to maximálně mu pak kousek vyteče koutkem úst. Ale přes den si to vynahrazuje
Třebas dneska - nakrmila jsem ho v 5:00 a normálně spinkal dál. Vzbudila jsem ho v 8:30 a v 9:00 blinkal tak, že se dusil (to se stalo teda poprvé)
Nebo dnes odpoledne - ve 14:30 se napapal, v 15:30 jsme šli ven a než jsme vyrazili, 4×!!! jsem ho převlíkla - jako naschvál vždycky když dopnu poslední knoflíček a než nasadim bryndák, poblinká se
Ale jak jsem psala, je pro mě menší zlo ho několikrát převlíkat, než ho vidět trpět zácpou…
Samozřejmě během dne blinká průběžně
Víc do půl hodinky po jídle (i když ho dám do lehátka, aby měl hlavu výš), ale i třebas 4 hodiny po…
Nutrilony mezi sebou můžeš klidně míchat, my míchali nutrilon s nutrilon AR, tak pak to zkus, malej taky strašně blil a po nutritonu a sunaru zácpa jak blázen ![]()
Jinak 100krát lepší míchat nezi sebou nutrilony než dávat ten odvar z vloček
Já bych dítěti jako máš tím zbytečně nezatěžovala trávení. Tím se nechci nikoho dotknout, ono když zavoláš na nutrilon linku jestli můžeš míchat a že nutriton nesedí, taky ti poradí odvar z rýže
![]()
Tak odvar z rýže, pokud trpí na zácpu, nedávej. Holt budeš muset vydržet
Já to znám, za den mi malá poblila i 5 látkovek, prala jsem skoro denně. Ale ještě to šlo. Horší bylo, když jsme najeli na přkrmy a blila barevně, všude zapraný fleky od mrkve
Většinou se to se zavedením příkrmů zlepší, u nás to skončilo poměrně nedávno, je jí 10 měsíců. A i teď občas hodí šavli, nejlíp na návštěvě na koberec ![]()
@X-333 píše:
@Hanka79 -já to taky míchala, doporučli mi to i v nemocnici
No tak kdyz se to muze michat tak jo ![]()
Kazdopadne bych nedavala na zacpu vlocky, ryzi apod. to je proti prujmu, ze to vytvori na strevech povlak a uklidni je to.
Pokud neblinka obloukem bude se to muset vydzet, ono to pak prejde, u nas to taky preslo ani nevim jak. Ja taky jeste zkousela i sunar, ale po nem kdyz si ublinknul tak to sprdelo, ze jsem malem hodila savli taky, po Bebe AR ne.
Zkus ten odvar z tech svestek, neublizi mu to neboj, a vykaka se ![]()
Odvar z ovesnych vlocek jsem na zacpu davala taky a pomahal mi