U kojení se vzteká, nebolí ho v krku?

2435
21.9.12 23:44

Kojení - prosím o radu

Hezký večer,
moc diskuze nezakládám, ale fakt nevím, co dělat.
Mám 2 měsíční miminko, které až do teď už od narození úplně krásně sálo, přibíral, vše bez problémů.
V posledních dnech ale začal hrozně špatně sát. Už jsem zoufalá a mám o něj strach. Asi to napíšu trošku detailněji. Asi před měsíce jsme začli bojovat s moučnivkou v pusince, později se mi dostala i na bradavky. Genciála nezabrala vůbec, zabral nám Borax, myslím, že je to ok, ale prsa mě ještě občas bolí. V posledních dnech se mi zdá, že malý má jiný hlas nebo jak to napsat. Prostě jak kdyby ho měl vyřvaný nebo jak to napsat. Ale přitom pláče hrozně málo. Kaká jednou za týden a ty dva dny před kakáním je celkem peklo, naposledy nepomohla ani rourka. Kakal konečně po 8mi dnech dneska ráno. Problém je ale v tom, že se přisaje, pak se pustí a otevře pusinku a dává hlavu blíž a dál, prostě jako kdyby ten prs olizoval, ale nepřisaje se. Mlátí mě ručičkama, prohýbá se, vzteká se. Po chvíli začne plakat. Ted na posledním kojení se nepřisál téměř vůbec. Mám o něj strach. Přemýšlela jsem, jestli ho třeba nebolí v krku nebo já fakt nevím. Ještě mám ten problém, že po kojení a když spí, tak jakoby chrápe, ale přes nos, jakoby měl plný nos, ale rýma mu neteče. Já fakt nevím.
Doktorka má dovolenou a stejně bych za ní asi nešla, čekáme do tří měsíců než ji budeme moci změnit. ale když bude potřeba, tak skočím k ní nebo na pohotovost. máte nějakou radu? mléka mám dost, prsa pořád nalité, teče mi i samo. Nemáte někdo radu? děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31292
21.9.12 23:53

První co mě napadlo, jeslti malej nemá spurt, objevuje se okolo 6ti týdnů a pak tří měsíců…ale není to úplně přesně na dny.
Malej se taky takhle pouštel, dělal psí kusy u prsa a za pár dní byl zase klid.

chrápání je taky celkem normální, jak ještě nedokonale polyká, tak se mu tam dostane troška mlíčka, jak poroste, tak se to urovná.

joa ještě s nalitejma prsama, některý mimča se právě nemůžou pořádně přisát, když je prso moc nalitý, pak se doporučuje trochu odstříkat a nabídnout prso ještě jednou.
tak snad sem aspoň trochu poradila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
21.9.12 23:56

Jednu dobu mi to taky sny dělal. měnila jsem značku prsních vložek tak jsem si myslela, že mu ty nové třeba „smrdí“
musela jsem ho úplně násilím držet u prsa a stříknout mu mléko do pusy. pak se někdy přisál, někdy jsem to musela opakovat třeba 5× než pochopil co se po něm chce… po pár dnech ho to přešlo, ale vůbec si nedokážu představit proč to dělal.

jak dlouho vydrží přisátý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
21.9.12 23:58

@Mar__tanka1983
jo to je fakt spurt by to mohl být to mě netrklo, ale to se mi syn nevztekal, ale chtěl být pořád u prsa. kojila jsem téměř každou hodinu ve dne v noci… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.9.12 00:05

@Mar__tanka1983 děkuji, spurt mě nenapadl. vůbec nechápu, proč to dělá, protože jinak je to hrozný otesánek a neví, kdy má dost. u prsa musí být až dokud si neublinkne, pak je teprve spokojený. ted, vydrží být přisátý tak minutu, možná ani to ne a pak se pouští a zase chytá, nepřisaje se. jen bere prso do pusy a pouští. myslíte, že se to spraví a bude to ok? mám teda kojit častěji? zatím to nechávám na něm, když si řekne. je jinak hrozně hodný, většinou spí nebo se chce chovat.

@paola white přisátý vydrží tak minutu, ale je to různý, někdy se chytí a vydrží i deset minut. ale on vždycky pil hrozně rychle a naše kojení trvá tak 6-7minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.9.12 00:09

@Granda
počkala bych přes víkend. pokud nemá teploty nebo jiné obtíže. pokud máš možnost převážit tak by to bylo ideální. jak říkám náš prcek to taky nějakou dobu dělal (tak 4 dny) a pak jako když utne a zase jedl normálně. na důvod jsme nepřišli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.9.12 00:20

Můžeš prso nabízet častěji, to určitě neuškodí, hlavně hned nehroť UM ;) mohlo by jít opravdu o spurt, a zbytečně by sis zadělala na problém s mlíkem.
Taky bych koukla na teplotu a zkus prozkoumat pusinu, jeslti se zase nevrací ta moučnivka, ale já hlasuju za spurtík :palec:

mě malej při spurtu jako cucnul, pustil, cucnul pustil, mrdlal si pusinku o bradavku, a pak řval jak turek od okurek, nejlíp pil v noci v polospánku, a za pár dní byl pokoj.
Neboj, za chvíli bude zase klid :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.9.12 00:26

@Mar__tanka1983 tak moc děkuji za uklidnění, je pravda, že včera v noci papal krásně. tak uvidím, až se vzbudí v noci, že by to mohlo být lepší. váhu tu mám kojeneckou, tak ho zkusím ted vážit, jak na tom je. obtíže nemá snad žádné, ale já vidím bubáka snad ve všem, mám o něj hrozný strach, mám jen jeho.. UM jsem dala jednou, když hlídala ségra a já se mohla vyspat, jinak je mi líto dávat UM, když mám tolik svého, které je určitě daleko lepší. Nejhorší hlavně je, že když jsem dala UM, tak jsem pak měla šíleně nalitá prsa a mlíko úplně všude. děsný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.9.12 00:32

Souhlasím s @Mar__tanka1983, to samé jsem chtěla napsat, vypadá to na spurt, děti mi předváděly úplně to samé, chvílema jsem už byla zoufalá, ale nepolevila jsem, kojila jsem a kojila, ikdyž se u toho vztekaly a předváděly psí kusy, ikdyby chtělo mimi pít co půl hodiny, nabízej mu prso, hlavně žádný UM. Vydrž, přejde to a zase bude pohoda, hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.9.12 00:35
@Granda píše:
@Mar__tanka1983 tak moc děkuji za uklidnění, je pravda, že včera v noci papal krásně. tak uvidím, až se vzbudí v noci, že by to mohlo být lepší. váhu tu mám kojeneckou, tak ho zkusím ted vážit, jak na tom je. obtíže nemá snad žádné, ale já vidím bubáka snad ve všem, mám o něj hrozný strach, mám jen jeho.. UM jsem dala jednou, když hlídala ségra a já se mohla vyspat, jinak je mi líto dávat UM, když mám tolik svého, které je určitě daleko lepší. Nejhorší hlavně je, že když jsem dala UM, tak jsem pak měla šíleně nalitá prsa a mlíko úplně všude. děsný

tak proč neodstříkáš? já to taky tak dělala, když jsem toho měla moc, navíc jsem to pak použila, když jsem potřebovala někam odjet, babi hlídala, a mimi odstříkaným mlíčkem nakrmila, je to lepší než dávat UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.9.12 00:37
@Erikam píše:
tak proč neodstříkáš? já to taky tak dělala, když jsem toho měla moc, navíc jsem to pak použila, když jsem potřebovala někam odjet, babi hlídala, a mimi odstříkaným mlíčkem nakrmila, je to lepší než dávat UM

protože tu mám dvě odsávačky a ani jednou mi to nejde, takže musím ručně a na to jsem nějak líná. a taky jsem slyšela, že když budu odstříkávat, tak se mi neupraví množství toho mléka a bude ho přebytek pořád. nebo to tak není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.9.12 00:48
@Granda píše:
protože tu mám dvě odsávačky a ani jednou mi to nejde, takže musím ručně a na to jsem nějak líná. a taky jsem slyšela, že když budu odstříkávat, tak se mi neupraví množství toho mléka a bude ho přebytek pořád. nebo to tak není?

hmm, tak to nevím, o tom jsem neslyšela, každopádně, odstříkávat nemusíš pořád, jen to přebytečný mlíčko, co malej nevybumbá, anebo když víš, že ho budeš potřebovat, protože někam musíš jet a někdo jiný ho bude krmit. mně to takhle stačilo a nikdy s tím problémy nebyly. používala jsem od medely tu manuální nebo jak se to jmenuje, ne tu elektrickou a stačilo to, na těch pár odsátí. navíc mimča hlady neumřou, pokud je teda nenecháš 3 dny o hladu, takže pokud, se párkrát nenapije, tak to nevadí, ale pak to chce odsát, protože to se pak prsa nalijí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.9.12 00:56

@Erikam takže mu to pak mám dávat lahvičkou? nebo jen nechat zamrazit pro případ nouze? zkusím to ručně, jinak to nejde, mám jen dvě ruční. nejlépe to šlo normálně rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.9.12 01:03
@Granda píše:
@Erikam takže mu to pak mám dávat lahvičkou? nebo jen nechat zamrazit pro případ nouze? zkusím to ručně, jinak to nejde, mám jen dvě ruční. nejlépe to šlo normálně rukou.

můžeš i ručně, když ti to jde :pankac:,mně to tak nešlo, na to jsem teda byla střevo. můžeš zamrazit nebo dát do ledničky, podle toho kdy budeš chtít mlíčko použít, v lednici myslím max 3 dny, v mrazáku půl roku, ale to si nejsem ůplně jistá, radši si to ověř jinde. já podávala nejdřív na lžižce, takovou tou speciální pro kojence, aby si nezvykalo na savičku a neodmítalo pak bradavku a později jsem dala láhev a dobrý, děti pořád kojím, podotýkám, že nejstarší je 3,5 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.9.12 01:21

@Erikam tak to jsi dobrá, kojit do 3,5 roku. jako klobouk dolů :-) jdu zkusit odsávat, tak snad to půjde. kouknu jak dlouho to můžu skladovat.

snad máte s tím spurtem pravdu. jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová