Sondování miminka, přeučení na normální lahvičku

14832
21.9.12 17:00

sondovani miminka

Mamky, máte nějaká zkušenosti se sondovanim svého miminka a preucenim na normální lahvicku? Jak jste svoje mimi naučili pít samotné v dostatečném množství? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6814
21.9.12 18:32

Ahoj, já mám zkušenost z práce, sondujeme nedonošená mimča, ale domů pouštíme až když pijou sami, vás pustili se sondou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.9.12 19:08

@IvkaV
Ahoj, my jsme doma se sondou, presondovavame po trech dnech. Aby se naucilo bumbat samo, tak zacnete cvicit orofascialni stimulaci. Nauci vas to fyzioterapeutka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
21.9.12 19:10

@IvkaV dcera jakozto nedonosenec byla sondovana od narozeni 7 tydnu. Pak jsem pomalu presly na kojeni, byla pak plne kojena dalsich 6 mesicu.

@dari74 dari, ty delas s nedonosencema? fakt? to jsem vubec netusila :srdce: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
21.9.12 19:20

@Bertolina11 No jo dělám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
21.9.12 19:28

Já měla na sondě všechny děti ale pustili nás až byli bez sondy, u valinky to šlo rychle. Domluvila jsem se že přejdeme na lahev že kojení nemá smysl, první dávku pila hodinu ale hned první den si vypila všechny dávky a 5 den jsme šly domů :palec:, byla o 6 týdnů dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
21.9.12 19:59

Nás pouštěli domů, až když malý byl bez sondy - narodil se ve 34.tt a zvládl to někdy během 4. týdne po narození (tzn. jako 38tt). Vždy v nemocnici při krmení začali lahví (u kojených miminek kojením) a potřebnou dávku, kterou dlouho nevypil celou, dodala sestřička sondou. A dneska už jí lžičkou :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
21.9.12 21:33

Dcera se narodila s rozstepem, takže proto byla sondovana a jelikož se stále nedařilo ji naučit pít samotnou, domluvili jsme se s doktorkou, že se naučím sondovat, abychom tam jenom kvůli tomu nestravily měsíce.. Ale furt se ji moc nedaří. Jako sikulka je, už pije mnohem líp, ale stále ne dostatečně.. Strikackou mi to po nakrmeni nechce, akorát to vyhodí.
Tak má asi stažený žaludek? A proto vypije sama tak malo-treba 60 ml na dávku, spíš míň.. Anebo už prostě zpohodlnela, protože věděla, že to pak vždycky dostane.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
21.9.12 21:37
@Sarik12 píše:
@IvkaV
Ahoj, my jsme doma se sondou, presondovavame po trech dnech. Aby se naucilo bumbat samo, tak zacnete cvicit orofascialni stimulaci. Nauci vas to fyzioterapeutka.

Ahoj! To, že presondovavate po třech dnes myslíš tak, že vždycky jednou za 3 dny opět nasadite sondu a jinak jste bez ní? A kolik ti zbasti denně? Jo ty cviky máme, ale přijde mi, že už spíš zlenivela.. :( Jak dlouho už sondujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
21.9.12 22:46
@IvkaV píše:
Ahoj! To, že presondovavate po třech dnes myslíš tak, že vždycky jednou za 3 dny opět nasadite sondu a jinak jste bez ní? A kolik ti zbasti denně? Jo ty cviky máme, ale přijde mi, že už spíš zlenivela.. :( Jak dlouho už sondujete?

Ne, myslim to tak, ze jednou za tri dny (nebo driv, kdyz si ji vytahne sama), ji vyndame, do dalsiho jidla je bez a pak ji zas zasonduju novou. Jinak sondujeme uz tri mesice. Denne sama vypije max. 50 ml a i to jen diky orofacialce, dnes treba sama vypila 10 ml. Ona nemusi zlenivet, ale sani a polykani je reflex, takze kdyz se nepouziva, tak vymizi, proste to zapomene a musi se to ucit znova.
A kolik vazi? Kolik ti rekly, ze by ted mela vypit na davku? Pokud budes sondovat doma, bylo by super, ze by nektera jidla zvladla sama, aby mela tu sondu treba jen pres noc. Nase ji ma porad a vadi ji.
Jo a jestli pak bides potrebovat sondu domu a v nemocnici jich nedostanes dost, tak se to da zaridit pres revizaka. Bez toho stoji okolo 20 kc kus, s poukazem jeste nevim, budu zjistovat v pondeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová