Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj asi se jedná o reflux…co tak slyším hodně dětí tím trpí, ale je fakt že malý mi po Nutrilonu šavlil taky, pak jsme přešli na jiné UM a od té doby je klid…
Ahoj, malá to mívala uplně stejně, nakonec jsme museli kupovat Nutrilon AR - je hustší. V půl roce se malé trávení upravilo a pak mohla mít i normální UM.
Zkus změnit mlíko, hodně dětem nutrilon nesedí. Jestli ti neblinká tvoje odstříkané, určitě to nebude reflux. A nebo se přecpává
Ahoj, já dávám malé Nutrilon Comfort a ze začátku mi taky ublinkávala. Pediatr mi nakonec poradil, abych ho začala míchat s Nutrilonem AR. Takže dávám jednu odměrku Nutrilonu AR a tři odměrky Nutrilonu Comfort a naprostá spokojenost.
Naše malá taky hodně zvracela. Doktorka zjistila, že se přejídá tak dáváme menší dávku a míň prášku. Třeba místo 5 dávám 4 a půl a už je to vše v pohodě. Trvalo nám 14 dní než si zvykla…
Měli jsme úplně stejný problém. Mám málo svého mléka, tak jsme částečně na Nutrilonu. Také blinkala. Lítalo to z ní obloukem, tak jsem zmenšila porci a dávám raději častěji.
Zkus dát do Nutrilonu při ípravek který mléko zahustí a pak to děti nezvracejí. Ale má to háče kmusíš si koupit kapičky proti prdíkům protože když se mléko zahustí zahustí se i stolice a miminka poté bolí bříška.
My jsme taky dávali Nutrilon a taky po něm blinkala, sice ne po každém krmení ale když už tak to stálo za to. Jakmile jsme vyměnili mlíčko, je všecko v pohodě ![]()
Ahoj,
mam obdobny problem a potrebovala bych od Vas poradit..
Malemu jsou 2tydny, vcera v noci jsem jednu davku krmeni nahradila nutrilonem misto kojeni. Malej byl spokojenej, vsechno v pohode. Pak jsem behem noci jeste 2× kojila a vse ok. Od rana ale mame problem - po kazdym kojeni zvraci. Nevim, jestli se prejida (ale jindy jsme s blinkanim problem nemeli) nebo jestli je to jeste reakce na ten nocni nutrilon?
Nemohla byste mi prosim nektera poradit?
@Marlynka píše:
Ahoj,
mam obdobny problem a potrebovala bych od Vas poradit..
Malemu jsou 2tydny, vcera v noci jsem jednu davku krmeni nahradila nutrilonem misto kojeni. Malej byl spokojenej, vsechno v pohode. Pak jsem behem noci jeste 2× kojila a vse ok. Od rana ale mame problem - po kazdym kojeni zvraci. Nevim, jestli se prejida (ale jindy jsme s blinkanim problem nemeli) nebo jestli je to jeste reakce na ten nocni nutrilon?
Nemohla byste mi prosim nektera poradit?
Ahoj, a zvrací, jako, že hodí obloukem šavli nebo si jen tak ublinkne, jakoby mu to vyteče s pusinky?
Můžu se zeptat na důvod podání Nutrilonu?
Kdyby mu vadil Nutrilon, poblinkal by se hned…a jak blinká? hodně? protože může být přepitý, spousta dětí taky nechce MM když dostane UM, ale to si myslím, že je u tebe hloupost, ptž malej měl jen jednou Nutrilon…muj prckej blinkal UM od dvou týdnů a měl reflux, který mizí až ted…je mu skoro 8 měsíců a občas ublinkne…
@hanula23 hazi savli
UM jsem dala, protoze na nocni kojeni uz nemam tak nality prsa, malej se budi co 2hodinky a tak jsem si i tou jednou davkou chtela ulehcit a trochu se vyspat (je fakt, ze malej spal skoro 4hodky) ale uz to asi zkouset nebudu ![]()
@nunik to nebude tim, ze by nechtel moje mliko, saje jak blazen, spis mi prijde, ze se prepiji.. ale nejak nechapu proc tak nahle.. jestli ja delam neco spatne ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti. Malinká má 10 dní a protože jsem přišla o většinu svého mléka, tak jí odstříkávám ten zbytek co mi ještě zbyl, ale dokrmujeme UM Nutrilonem 1. Malinká nám po něm blinká, není to jenom ublinknutí, ale vyjede toho z ní docela dost. Máme změnit UM nebo se to jakoby srovná až si na něj malinká zvykne? Ještě dodám, že malou dokrmujeme 4 dny.