Ovlivňuje dokrm z lahve i kojení přes klobouček?

6
21.9.12 14:15

Ovlivňuje dokrm z lahve i kojení přes klobouček?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zkušenějších, jestli při kojení přes klobouček dochází k zmatení dítěte kojeneckou lahví podobně jako u běžného kojení. Mám ploché bradavky a dcerka měla novorozeneckou žloutenku, kdo zažil, určitě ví, jaké boje obnáší kojení. Aby toho nebylo málo, po návratu z porodnice najednou prsa splaskla a mléko téměř zmizelo. Usilovně se snažím opět rozkojit s odsávačkou a co si malá nevezme odemě, to dokrmuji. A tak mi vyvstává zmiňovaná otázka. Je technika sání přes klobouček stejná jako z láhve, nebo je to taktéž neslučitelné, jako láhev a bradavka??Máte někdo s podobnou situací zkušenosti? Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Švadlenka Madlenka
21.9.12 14:39

Nejsem si úplně jistá, zda rozumím otázce. Kojila jsem přes kloboučky několik měsíců, dítko bylo malé, taky se silnou žloutenkou, časem jsem kloboučky odložila a kojilo se bez nich. Co se týče odsávání a dokrmů, určitě bych nedokrmovala lahví, ale přes prst stříkačkou, kojení a lahev jsou jiné techniky, naproti tomu kloboučky jsou sice ze stejného materiálu jako savička lahve, ale tahá se z nich jinak. Doufám, že je to srozumitelně napsáno. Možná bych se snažila co nejčastěji přikládat a jen kojit, aby ses zas rozkojila, odsávačka je sice fajn, ale kojení je kojení. Nebo podle čeho dokrmuješ? Pocitově, že pila krátce?

• Citovat
  • Upravit
3115
21.9.12 14:42

No máme po novorozenecké žloutence, ano kojení byl boj, ale zvládli jsme to bez dokrmu. Na jedno prso jsem používala klobouček. Teď už pije bez nej.
Jak víš že pije málo? Brečí?
Prsa mi taky splaskla, ale mlíka je tam dost, čím víc budeš kojit, tím víc bude mléka, já bych se snažila ten dokrm úplně vynechat.
Já jsem si půjčila váhu a vážila, nakonec malý přibral skvěle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
21.9.12 16:07

Záleží, jak je velké, já sem dokrmovala z láhve bez problémů, ale až v 6ti týdnech, malej nevěděl, jak z láhve pít…ted zvládá oboje, láhev i pro bez potíží…děti často odmítají prso bez kloboučku, když si na něj zvyknou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.9.12 16:22

@Neonka28 jsem taky majitelkou plochých bradavek, mám dítě nedonošené a taky po těžké a dlouhé žloutence, trvající přes 2 měsíce. Lahev na kojení vliv má a zásadní, s lahví a dokrmy se nerozkojíš. Chce to prcka častěji kojit, co nejdéle, pomaličku už odstraňovat kloboučky, aby došlo k silnější stimulaci prsu. Jestli už zvládáš úchop při kojení, klidně u kojení z prsu odsávej druhý prs, pomůžeš v toku mléka na kojeném prsu a vezme si více, navíc získáš více MM na dokrm, můžeš i přehazovat prsa, jinak se tvorba nezvýší. Samo od sebe se mléko neztratí, to že prsa „splaskla“ je důkaz toho, že došlo ke srovnání potřeby a nabídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová