Chce pouze teplé mléko

14832
21.9.12 13:43

chce pouze teplé mlíko

Naše tříměsíční holčička má krom problémů s papanim (odnaucujeme že sondy na lahvicku) ještě to, že mlíko musí mít pořád dosti teplé, takže jakmile vystydne trochu, musíme dohrat a pije trochu dal-do té doby nechce, cucne a vyplivne se vztekem. Jak říkám, teprve se učí pít sama, ale když už něco pije, musí to být opravdu teplé. Dost nepraktické na cesty-jak to udělat, aby i po chvíli pití mléko zůstalo teple-existuji nějaké termoobaly přímo na lahvicku, takže tam zůstává i při pití a tím pádem mléko nechladne tak rychle?
Předem díky za postřehy..
Případně pokud se najde i maminka, která taky sondovala a učila na lahvicku, tak uvítám fígle jak dítě naučit pít plnou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
681
21.9.12 13:45

Na ven vzít termosku s horkou vodou, do petky studenou a míchat podle potřeby. :palec: Termoobaly jsou na nic. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.9.12 13:50

Běžně dostupné termoobaly jsou opravdu naprd. Já bych dala mlíko do nějaké termosky a dolívala jí do láhve postupně, podle toho jak rychle pije, aby zatím ten zbytek nechladnul.
Jinak koukám, že existují přímo kojenecké termolahve, namátkou třeba Farlin, tak hledat asi tímto směrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
21.9.12 13:54

@Gladys Ten máme a je nanic :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
21.9.12 14:01

Aha, tak je fajn vědět, že něco takovýho existuje a zároveň je to k ničemu :( Tak by to asi chtělo 2 termosky? Jednu na horkou a jednu na připravené mlíko? Ono by se prý to uměle nemělo nechávat dlouho připravené, takže při delší cestě by to nebylo asi dobre připravovat dopředu!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
21.9.12 14:03

Já všude sebou tahala termosku s teplou vodou+studenou a míchala na místě, při cestování autem jsem hodně využívala ohřívačku láhvi do auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
21.9.12 14:09
@Katka86 píše:
Já všude sebou tahala termosku s teplou vodou+studenou a míchala na místě, při cestování autem jsem hodně využívala ohřívačku láhvi do auta.

Jo to momentálně taky dělám, jenže to brzy vychladne, jak sama nemá ještě tolik síly.. Jinak my dost jezdíme po doktorech, takže tam bohužel cestovní ohřívač nevyužijeme, ačkoliv ho taky vozime..
Ale moc díky za příspěvek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
21.9.12 14:13
@IvkaV píše:
Jo to momentálně taky dělám, jenže to brzy vychladne, jak sama nemá ještě tolik síly.. Jinak my dost jezdíme po doktorech, takže tam bohužel cestovní ohřívač nevyužijeme, ačkoliv ho taky vozime..
Ale moc díky za příspěvek ;)

já flašku s mlíkem dávala ještě do neoprenového termoobalu, malý si ho v pohodě udržel, protože to neklouzalo a mlíko vydželo teplé do té doby, než ho vypil.Ale u nás se pilo velice rychle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
21.9.12 14:24
@Katka86 píše:
já flašku s mlíkem dávala ještě do neoprenového termoobalu, malý si ho v pohodě udržel, protože to neklouzalo a mlíko vydželo teplé do té doby, než ho vypil.Ale u nás se pilo velice rychle :lol:

A byl to termoobal na konkrétní značku lahvicky, kterou jste používali nebo prostě nějaký? Máš nějaký konkrétní typ? Bych se na to zkusila podívat, ale snad bude fungovat!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
21.9.12 14:28
@IvkaV píše:
Aha, tak je fajn vědět, že něco takovýho existuje a zároveň je to k ničemu :( Tak by to asi chtělo 2 termosky? Jednu na horkou a jednu na připravené mlíko? Ono by se prý to uměle nemělo nechávat dlouho připravené, takže při delší cestě by to nebylo asi dobre připravovat dopředu!?

Ahoj, já to dělala jako většina zde píšících - v termosce horká, převařená voda + v lahvičce studená(doma jsme už měla vyzkoušeno, jakým poměrem míchat obě vody) + ve skleničce nebo plastové krabičce odsypané UM s odměrkou nebo přímo odsypané množství na danou dávku. A tohle vše jsem smíchala až na místě potřeby ;)

Příspěvek upraven 21.09.12 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
21.9.12 14:28
@IvkaV píše:
A byl to termoobal na konkrétní značku lahvicky, kterou jste používali nebo prostě nějaký? Máš nějaký konkrétní typ? Bych se na to zkusila podívat, ale snad bude fungovat!?

zkusím ho někde pohledat :mrgreen: už jsem jho dlouho neviděla, ale jestli najdu, tak ti ho klidně pošlu poštou zadara, my už ji nepotřebujeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
21.9.12 14:35

Ten neopren. obal jsem na používala na láhve nuk a Tommee Tippee, narvala jsem tam i Mam, ale šlo to zle kvuli tomu širšímu dnu, ale nakonec teda vlezla :lol: :lol: ale je spíš na nižší láhve, třeba klasickou skleněnou dvousetpadesátku(nebo kolik to vlastně má :mrgreen: ) jsem do toho nedávala, protože to bylo tak do půlky láhve. No ale zase pochybuji, že někdo tahá skleněnou na ven, že :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
21.9.12 14:37

Prostřední dcera taky dost dlouho trvalo na tom, že jen teplé. Dělala jsem jí malé dávky a dodělávala průběžně. Ale i tak jsme toho spoustu prostě vylili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
21.9.12 14:46

Zkusenost nemam, ale napada me udelat UM vzdy jen ze 30ml vodu + jedna odmerka a az vypije tak dalsich 30ml. Neoprenove obaly na lahve se prodavaji i ve sportovnich obchodech a urcite byl sel presit, aby odpovidal tve lahvicce. Drzim pesticky, at piti brzy zvladnete :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14832
21.9.12 14:53
@kotyk píše:
Prostřední dcera taky dost dlouho trvalo na tom, že jen teplé. Dělala jsem jí malé dávky a dodělávala průběžně. Ale i tak jsme toho spoustu prostě vylili.

Tomu vylevani bych se právě řada vyhnula, přijde mi to škoda.. :( Kdy přestala trvat pouze na tom teplem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová