Ukončení nočního kojení

47759
21.9.12 09:10

Ukončení nočního

Ahoj maminky prosím o radu. Můj roční syn se pořád budí v noci na kojení, většinou 3×-4×. Ze včerejška na dnešek 2×. Před půlnocí, to jsem řekla dost, takhle ne a uhoupala jsem ho na ruce, pak se vzbudil před 4 ráno a jak jsem byla rozespala, tak jsem mu automaticky nabídla prso. Přes den máme s pitím problémy, vypije max 200 ml. čaje. Kdyby se vzbudil v noci jednou, tak budiž, s tím nemám problém, ale 3×-4×, to už nezvladam. I spánek přes den nestojí za nic, buď spí 2× denně dopo 45. min. a odpo 75 min. nebo jen po obědě 75 min. jak kdyby měl v sobě narizeny budík. Jsem pretazena a vycerpana. Chci se zeptat zda nebude dítě zmatené, když jednou prso dostane a jednou ne. Děkuji za pripadne rady a zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6077
21.9.12 09:17

Počkám si s tebou na dalí tipy. U nás pomohlo, když jsem se vystěhovala do obýváku a uspával tatínek. Ted musel tatínek znova do práce a začíná se to vracet do starých kolejí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
21.9.12 09:33

Ahoj, mi se v 1roce malej budil většinou jednou, kolem 3-4h, tak taky prso, a pak v posteli před vstáváním po 6h. Přes den už jsem nekojila, až pak před spaním. Kolem toho 1roku měl pár nocí, kdy spal celou noc, takže jsem to noční kojení zrušila a rovnou i to ranní, právě aby nebyl zmatenej, že ve 4h prso nedostane, ale v 6h jo. Tou dobou začal snídat. Pokud chceš noční kojení utnout, tak mu nesmíš dát v noci vůbec, nastavit pravidlo, že v noci se nejí. Pokud to jde, tak ať vstává tatínek, od něj prso chtít ani nebude.
Já teď taky kojím 4× za noc, je to vyčerpávající, ale můj půlroční otesánek má ještě nárok. Ale až bude normálně večeřet, tak noční kojení budu chtít taky utnout, tak od 10měsíců (pokud se časem sám nepřestane budit). Chodím spát v 22h, vstávám v 6h a mezitím jsem 4-5× vzhůru, takže naprosto chápu.
Kolem 1roku s eu nás spalo podobně, možná ještě méně. V roce a půl jen 40minut 1× za den po obědě. Teď spí tak 2-2,5h. Ale menší zas nespí, někdy jen 2× denně 30minut. Ono se to dost mění. Většinou sotva si člověk na nějaký režim zvykne, tak se to změní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
21.9.12 09:35

Ahoj, utnula jsem vše naráz. Malý už je velký, radím ukončit noční kojení, co nejdřív, pak to bude horší a horší… Přečti si knížku Každé dítě může dobře spát (najdeš na ulozto. cz). Podobných diskusí je tu spousta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
21.9.12 09:42

S tím kojením neporadím, dítko mi spalo non-stop celou noc od šestinedělí (tím tě nechci naštvat :hug: ). Jinak délka toho spaní mí příje docela v pohodě, měli jsme to úplně stejné, dokonce odpo se spalo taky jen 3/4 hodiny, někdy vůbec :roll:. Já jsem kolem roku už chtěla skončit s kojením, takže jsem postupně začala večer dávat láhev, i s ohledem na to, že děcko si ze mně dělalo dudel a už to začalo být dost nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
Švadlenka Madlenka
21.9.12 09:42

S tím kojením neporadím, dítko mi spalo non-stop celou noc od šestinedělí (tím tě nechci naštvat :hug: ). Jinak délka toho spaní mí příje docela v pohodě, měli jsme to úplně stejné, dokonce odpo se spalo taky jen 3/4 hodiny, někdy vůbec :roll:. Já jsem kolem roku už chtěla skončit s kojením, takže jsem postupně začala večer dávat láhev, i s ohledem na to, že děcko si ze mně dělalo dudel a už to začalo být dost nepříjemné.

• Citovat
  • Upravit
47759
21.9.12 09:45
@kokomo píše:
Ahoj, utnula jsem vše naráz. Malý už je velký, radím ukončit noční kojení, co nejdřív, pak to bude horší a horší… Přečti si knížku Každé dítě může dobře spát (najdeš na ulozto. cz). Podobných diskusí je tu spousta…

a ranní kojení mu mám taky ukončit, přeci jen mi ten jeho pitný režim dělá starosti :think: Knihu jsem četla, ale momentálně si z ní kromě tabulky srovnávání režimu nepamatuju vůbec nic :zed: :zed: Aspoň budu mít co číst :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
21.9.12 09:46

Tak tohle noční buzení máme taky. Teda malému je jen 8 měsíců, ale hladem se nebudí. Večer ho i nacpu kaší a za hoďku a půl je vzhůru. Já tomu říkám závislost na prso. A zatím mu je i nabízím kdykoliv se vzbudí, protože mě to je pohodlnější, než houpat. Dám si ho k sobě a usínáme spolu, on u prsa. Starší jsem to měla taky a pomohlo jedině vysadit kojení v roce úplně a od té doby spala celou noc. Takhle ale zatím nepřemýšlím, budu doufat, že se postupně v noci umoudří :roll: V tvém případě, jak píše v příspěvku nade mnou, jedno, nebo druhé. Chce to asi jenom překonat ten začátek a pak to půjde. Přeji prospané noci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
21.9.12 09:48
@chytrá horákyňka píše:

láhev u nás neprojde, většinou do ní jen kouše, museli jsme mu dokonce udělat větší dirku do dudliku a pití mu do pusy stlačením dudliku strikam asi tak ze vzdálenosti 1-2 cm od pusy, bere to jako hru a aniž by si to uvedomil tak pije :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
21.9.12 09:52

@ivana-domca
ranní a jedno denní jsem nechala, ale všechny, které souvisely se spaním jsem zrušila najednou… úplně jsme přestali kojit asi v 15měs (noční jsme skončili asi ve 13měs), kdy ze mě měla malá jen dudel a přešli jsme na sunar (teď ve 20měs jsme konečně už na obyč mléku)
prcek začne víc pít, až se přestane kojit úplně, dokud se kojí, tak nemá takovou potřebu pití a zdá se, že pije málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
21.9.12 09:52
@juchinka píše:
Tak tohle noční buzení máme taky. Teda malému je jen 8 měsíců, ale hladem se nebudí. Večer ho i nacpu kaší a za hoďku a půl je vzhůru. Já tomu říkám závislost na prso. A zatím mu je i nabízím kdykoliv se vzbudí, protože mě to je pohodlnější, než houpat. Dám si ho k sobě a usínáme spolu, on u prsa. Starší jsem to měla taky a pomohlo jedině vysadit kojení v roce úplně a od té doby spala celou noc. Takhle ale zatím nepřemýšlím, budu doufat, že se postupně v noci umoudří :roll: V tvém případě, jak píše v příspěvku nade mnou, jedno, nebo druhé. Chce to asi jenom překonat ten začátek a pak to půjde. Přeji prospané noci :kytka:

I přesto, že v noci pije, tak si myslím, že hlady to nebude, za poslední 2 měsíce přibral kilo :roll: Já vedle něj bohužel neusnu a kojení v leže nám nejde, prsa mám malá a v této poloze aby se nepustil, tak se zakousne. Musím to nějak překonat, vyrvat ho nenechám, na to nemám nervy, tak ho raději uhoupu na ruce, snad si nezvykne pro změnu na to :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
21.9.12 09:54
@ivana-domca píše:
láhev u nás neprojde, většinou do ní jen kouše, museli jsme mu dokonce udělat větší dirku do dudliku a pití mu do pusy stlačením dudliku strikam asi tak ze vzdálenosti 1-2 cm od pusy, bere to jako hru a aniž by si to uvedomil tak pije :lol: :lol:

jediná lahev, která u nás prošla byla tato http://detske-lahve.heureka.cz/…0ml/recenze/ ale taky to chvíli trvalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
21.9.12 09:55

@ivana-domca Neboj, láhev projde. U nás taky prošla. A to do té chvíle vždy letěla obloukem a maximálně byla na hraní. Protě prcek pochopil, že nic jiného nebude, že pití je v lahvi a tu je potřeba vypít. První večer jen kolem 50ml, den nato kolem 100 a pak už to jelo, sama jsem koukala, jak to šlo jednoduše a předtím byl s flaškou vždy boj. S tím se zlepšilo i pité čaje přes den. Na večerní mlíko jsem koupila http://www.nemluvnata.cz/…-340-ml-3-m/ (savičku dle věku).

• Citovat
  • Upravit
47759
21.9.12 09:59
@chytrá horákyňka píše:
@ivana-domca Neboj, láhev projde. U nás taky prošla. A to do té chvíle vždy letěla obloukem a maximálně byla na hraní. Protě prcek pochopil, že nic jiného nebude, že pití je v lahvi a tu je potřeba vypít. První večer jen kolem 50ml, den nato kolem 100 a pak už to jelo, sama jsem koukala, jak to šlo jednoduše a předtím byl s flaškou vždy boj. S tím se zlepšilo i pité čaje přes den. Na večerní mlíko jsem koupila http://www.nemluvnata.cz/…-340-ml-3-m/ (savičku dle věku).

zkusim to, ale moc tomu nevěřím, když v puse cítí jakýkoliv dudlik, či savicku, tak to okamžitě vystrkuje jazykem ven :nevim: Možná, že když nedám prso, tak pochopí, že mu nic jiného nezbývá :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25141
21.9.12 10:08

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/#…
Ahoj, zrovna dneska jsem kvůli tomu obnovovala diskuzi. Taky už mám dost a myslím, že v 11ti měsicích už by mohla spát celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová