Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, prosím o radu. Mám sedmitýdenní dcerku, od narození je na UM, v poslední době mi začala dělat to, že při krmení vypije, tak devadesátku a při poslední dvacítce začne brečet a vztekat se. Tak jí chvilku nechám se vyřádit a pak skoro vždycky dorazí celou dávku. Nevíte někdo čím to je?
Ahoj, mě to malej dělá taky, když ho bolí bříško…pak buď něco vytlačí nebo to přestane, začalo to u nás přibližně v této době
Ještě to může být třeba zacpaná dírka v savičce, nám se to stávalo u nutrilonu.
Hm s tou savičkou je to taky mazec, dávala jsem nutrilon a byla ucpaná permanentně, musela jsem koupit dudlík s větší dírkou, pak to bylo OK. A jestli bolí bříško, to bych snad taky ani neřekla, protože když se pak nabaští, tak usne a spí jako andílek. Tak snad to přejde.
Nám to taky dělala, když jí to málo teklo, ale dělala to od začátku krmení. Dávali jsme taky Nutrilon, vždycky se kroutila, bolelo jí bříško, jenže my jsme si mysleli, že to jsou prdíky
teď jsme přešli na HiPP a vypije to všechno, bez kroucení a prdíky už nás vůbec netrápí
Nebo by to možná mohl být růstový spurt.? Naše malá ho měla nějak v těch šesti týdnech, ale vztekala se furt a ají měla furt hlad ![]()
Ahoj holky. mám trochu podobný problém. Malé je 6 týdnů a je od 2 týdnů na UM, lahvičky máme avent s dudlíkem 1 a pořád má problém, že ji to vytíká z pusy.-( už nevím co s tím…pijeme sunar a asi 2× za den z 10 se ji to povede a neteče jí to. nevíte čím to je? jestli prostě jen musím být trpělivá až se to časem naučí? nebo raději změnit lahvičky? měla jsem i od Medely speciální, ale ta byla spíš pro kojené (imitovala bradavku) a z té už ted neumí pít vůbec..
budu ráda za každou radu
děkuji
Petra
Nic menšího než 1 dudlík není, budete muset vydržet ona se to naučí. Náš malej byl nedonošenej, takže mikromimčo a teklo mu to taky a teď jak baští ![]()
@petia35
mozna vazne pomuze zkusit jinou savicku. mas pocit, ze ji to tece az moc a nestiha pit nebo spis, ze si to neumi chytit?
Naše malá má taky lahvičky od aventu a taky jí to teklo koutkem ven. V podstatě i jak jsme přecházeli postupně na větší dudlíky, tak to bylo pořád stejné. V 7M se odstavila od lahve uplně, nechce jí a pije z učících hrníčků nebo lžičkou.
Mia je taky předčasně narozená ve 38tt a je to prcek
takže vydržet prďka jo? ![]()
@Ali-Ali píše:
@petia35
mozna vazne pomuze zkusit jinou savicku. mas pocit, ze ji to tece az moc a nestiha pit nebo spis, ze si to neumi chytit?
no spíš, že si to neumí pořádně chytít..
@Madel píše:
Naše malá má taky lahvičky od aventu a taky jí to teklo koutkem ven. V podstatě i jak jsme přecházeli postupně na větší dudlíky, tak to bylo pořád stejné. V 7M se odstavila od lahve uplně, nechce jí a pije z učících hrníčků nebo lžičkou.
no, už se taky těším až nebude muset pít z lahve, jsou to fakt nervy..:-(
@MíšaČK píše:
Nic menšího než 1 dudlík není, budete muset vydržet ona se to naučí. Náš malej byl nedonošenej, takže mikromimčo a teklo mu to taky a teď jak baští
a kdy se to asi naučil?
@petia35
ja jsem maleho nechala az do 3 mesicu na te lahvicce od Medely, prave proto, ze mu to neteklo a musel tahat, takze u toho byl „prilepeny“. Pak jsme presli na Tommee Tippee. Jestli ji to tece, tak bych fakt zkusila jinou. Ony ty jednicky nebudou vsechny stejne. Treba ji neco padne do pusy lip. Nema cenu se nekolik mesicu nervovat kvuli lahvicce ![]()
@Ali-Ali píše:
@petia35
ja jsem maleho nechala az do 3 mesicu na te lahvicce od Medely, prave proto, ze mu to neteklo a musel tahat, takze u toho byl „prilepeny“. Pak jsme presli na Tommee Tippee. Jestli ji to tece, tak bych fakt zkusila jinou. Ony ty jednicky nebudou vsechny stejne. Treba ji neco padne do pusy lip. Nema cenu se nekolik mesicu nervovat kvuli lahvicce
asi teda zkusím…z té medely se jí nechtělo tahat
rychle jí to uspávalo..možná jsem měla vydržet..