Viróza kojící matky - co dělat, aby nepřešla na 5měsíční miminko

597
23.9.12 19:21

Viroza kojici matky co dělat aby nepřešla na miminko 5m

Ahoj maminky,

mam nějakou virozu bolest hlavy, ryma, slabost, potim se je mi pak zas zima..ted už mě začina bolet i v krku.. :(( beru už 2 dny oscilococsinum, vitamin C.. ale nějak to nezabira..

Chci se zeptat co dělat abych nenakazila 5měsíční holčičku? aby to nechytla odemně?
Jsou nějake třeba preparaty co ji můžu dat na posileni imunity? Kojim +-co 2h a je skoro cely den semnou :(

Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
23.9.12 19:24

Já jsem měla něco podobného - rýma, kašel, 40 teploty :roll:, když byly dceři 4m. Neřešila jsem to, dál jsem kojila, byla jsem s ní celý den, neměla jsem hlídání. Kupodivu malá to přežila bez úhony - nedostala ani rýmu, nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
23.9.12 19:32

Nejlepsi co muzes udelat je kojit dal :) Tvoje telo se uz s virozou nejak popere a preda protilatky dal. Ja byla behem kojeni nemocna dvakrat… jednou taky nachlazeni a ryma s tuberackym kaslem, podruhe dosti priserna strevni chripka a ani jednou se mnou miminko nijak netrpelo a nenakazilo se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
23.9.12 19:36

Žádné preparáty, kojením předávám protilátky. Vysloveně nelíbat na pusinku, mít čisté ruce a větrat v místnosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
23.9.12 19:53

Momentálně jsem na tom podobně.. ale u nás to vypuklo nastejno, takže mám rýmu já i dcerka (4.5 měsíce). Spoléhám na protilátky v mlíčku, že se aspoň toho rychleji zbaví. K ránu dneska poštěkávala, tak jsem hned zahájila útok proti laryngitidě.. mokré pleny kolem postýlky, otevřela jsem okno.. a dobrý… teď jsem jí tam dala zvlhčovač, který jsme používali u první dcerky, která měla laryngitidu aspoň třikrát do roka..

Tak držím palečky, aby mlíčko zafungovalo. Ničím jiným ji necpi.. sajrajtů do sebe za život ještě stihne nacpat dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
23.9.12 19:54

Ja mela minuly tyden, manzel taky. nedelala jsem nic, mala ma 3 mesice nebo 3 tydny korigovaneho veku (narodila se predcasne) a nic nechytla. rikaji ze v materskem mlece dostane protilatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
23.9.12 20:06

Behem kojeni jsem mela horecky, rymu, chripku nekolikrat a 2× blici strevni chripku a nechytila ode me nic… Anic extra jsem nedelala, jen jsem se snazila ji nelibat a moc se netulit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
23.9.12 20:27

Kojit dal, jak jsi zvykla + pres pusu rousku nebo satek a casto umyvat ruky, popr. to muzes potuplovat nejakou desincekci. Ja ted mela chripku a syn byl cerstve po nemoci, takze oslabeny, moje dr. mi poradila tu rousku a desinfekci a maly to ode me tedy fakt nechytnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3578
23.9.12 20:32

Ahojky.Taky jsem byla nemocná, když měl malý asi necelé 3 měsíce. Nebyl už plně kojený a nic ode mě nedostal. Nosila jsem roušku a snažila se hodně umývat ruce a dezinfikovat. A taky hodně větrat.
Určitě je super, že kojíš. Protilátky proti tvé nemoci by mělo mimčo dostat z tvého mateřského mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
23.9.12 20:36

Ahojky, já byla nemocná, když bylo malému zhruba 6 měsíců, měla jsem i antibiotika, musím říct, že tím, že jsem kojila tak malej nic, spíš to chytl manžel :-D takže doporučuju rozhodně kojit, i mi to potvrdila pediatrička, že obvykle to ty děti nechytí díky kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.9.12 20:41

Mám za sebou dvě angíny, malá nikdy nic nechytla.. Kojila jsem normálně dál, olízla jsem jí i lžičku (omylem :roll: ).. Žádný preparáty nejsou potřeba, pokud kojíš dostává protilátky hned jak ty onemocníš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
23.9.12 20:55

Taky jsem za větrání a hodně časté mytí rukou mýdlem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
23.9.12 22:39

Jsem na tom podobně, akorát malá to má taky :( Žádná opatření nepodnikám, jen jsem vytáhla zvhlčovač. Mě dost škrábe v krku, tak doufám ze ji ne, že má jen rýmu. Ten oscilo je dobrém nápad, hned ho jdu zobnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarinkaropuska
18.7.13 10:12

virozy kojicich matek

Ahojky holky má týden staré miminko manžel má anginu a mě začíná bolet v krku co mám dělat bojim se o miminko že bude nemocny narodil se o měsíc dřive. děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
693
18.7.13 11:00

Ahojky taky jsme to tak měli, když jsme došli z porodnice, malá byla o 3 týdny dříve…Nejdřív jsem chytla chřipku já…hroznou rýmu až museli být ATB…Kojila jsem normálně a malá se stejně nevyvarovala, ale měla jen rýmičku a kašel. Pro miminko strašný, ale měla protilátky z MM. A pak došel i přítel. Odnesli jsme to všichni. Teď jsem byla taky nemocná, ale šlo jen o 1denní chřipku jen teplota a malá druhý den to samý. Jakmile onemocníte Vy malý taky…zkuste ústenku alespoň při kojení a držím pěsti…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová