Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych obnovit diskuzi, takovým blbým dotazem, ne úplně přímo k tématu, protože malá už nemocná je, ale spíš se zeptat, jestli jste se někdy setkali s tím, že když je kojící matka nemocná, tak ty bacily se dostanou i do mléka? Mě to vyvedlo z míry, myslela jsem, že v mléku se tvoří jen protilátky, ale teď mi to bylo řečeno, když jsem potřebovala odstříkat, ať ho vyleji, že bude bacilatý. Jde o to, že by mě to nějak vůbec nenapadlo, podle mě je to blbost, ale chtěla jsem ho dát zamrazit a teď nevím, jestli ho radši nevylejt… Celá rodina máme totiž hemofila, pravděpodobně i teď malá, mezi svátky fakt „úžasná“ věc
a na netu jsem zatím k tomuhle tématu nic nenašla. Přijde mi ale škoda ho vylévat, protože normálně skoro nic neodstříkám (cca 10-20ml) a teď protože malá skoro celou noc prospala jsem ráno dala 130ml
.
Pro Ivass: Vzhledem k tomu, že ted bojuji taky s nějakou virozou, tak jsem zjištovala jak je to s tím předáním bacilů na mimčo. V drtivé většině radí kojit, protože v mateřském mléce jsou protilátky a i když třeba nezabráníš tomu, že to mimčo chytne, tak minimálně to bude mít lehčí průběh. A jestli ti to řekla vyloženě doktorka, o tom bacilatým mlíku, tak to musí být nějaká ze staré školy, protože dřív právě tento názor převládal. Ale to je ještě z dob, kdy i zdravá matka kojila přes roušku…
mrkni třeba na tento odkaz: http://www.rodina.cz/LLL/nemoc.html
je toho na netu dost…
@tessy píše:
Taky jsem za větrání a hodně časté mytí rukou mýdlem
Ahojky snad všechno bude v pořádku, manžel má anginu takže se od něj držíme daleko mě trošku bolí v krku volala jsem dětské doktorce tak mi řekla hodně pit, tak to snad zvladnem. jinak ti děkujem