V jakých intervalech krmíte 4měsíční mimi UM?

439
23.9.12 22:12

v jakých intervalech krmíte 4 měsíční mimi UM?

Maminky, potřebuji poradit. Do teď jsem kojila a částečně přikrmovala svoji dcerku (4,5m) po 3 hodinách (6×-7×denně) celkově cca. 120ml. Tuto dávku mi řekli před 3 týdny, když byla holčička hospitalizovaná v nemocnici a já jsem začala dokrmovat - vážím před a po kojení a poté dokrmím nutrilonem. Myslím si, že už je na čase zvýšit dávku a zřejmě snížit počet krmení. Danielka teď váží 6500g a měří 64cm. Vím, že by měla papat 150ml na kg, což by u nás bylo 975ml a v jejím věku by měla mít asi 5 krmení denně. Jak tyto krmení rozdělit do celého dne? Večer usíná nejpozději v 20:00 a na papání se budí nejdříve 5:00hod, někdy až v 7:00hod. Takže by měla jíst cca. ve 5, 9, 13 - zeleninový příkrm, 17, 20(21) a vždy necelých 200ml? Není to moc velká porce? Co když se vzbudí až v 7 hod ráno? To bude papat jen 4× denně? Jak krmíte vy? Jsem z toho teď nějaká zmatená :-( a asi jsem to i zmateně napsala a za to se předem omlouvám ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
23.9.12 22:17

Pokud uz bude mit prikrmy tak mlecna davka nemusi byt tak vysoka.
Davala bych mleko k snidani, svacine dopoledni, pak prikrm, zase mleko k odpoledni svacine a vecer pred spanim.
Davka mleka pro dite na prikrmech by mela byt okolo pul litru denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
23.9.12 22:19

Ještě bych měla dodat, že krásně prospívá - přibývá i víc než 200g týdně, tak nevím, jestli je dobrý nápad přidávat mlíčko, aby z ní nebyl extra buclík ;-) Danielka neví, kdy přestat s jídlem a kdybych jí dala 300ml mlíčka najednou, tak by to snad snědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
23.9.12 22:20

@Petulinaxx my už asi 2 týdny přikrmujeme - k obídku spapá 80-110g zeleninky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.9.12 22:27

@LucieSy tak jestli takhle hezky uz ji zeleninu, tak bych davkovani mleka podle krabice neresila. Pri prikrmech se postupne mlecne davky nahrazuji,, normalnim,, jidlem.
Jedine pokud by se zacala budit driv, tak bych zvysila vecerni davku mleka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
23.9.12 22:29

Já zatím nepřikrmuju, resp. jsem dnes začala. Kluk má 4m. Jí mi jen 4× denně, ptž v v noci spí a jíst neptá. Na dávku sní (když má dobrý den) 200-230ml. Když má blbej den, jako třeba dneska, tak nesní skoro nic. Ráno 100, pak dlouho nic, ve 13h 100, pak zas nic nechtěl a v 17h snědl 270. Toť pro dnešek vše :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
23.9.12 22:33

@LucieSy mám taky 4 měsíční dítě - krmíme 6× denně, 3× 180ml, 3× 150ml a vypije to v pohodě, týden už zavádím příkrmy, ale moc toho zatím nesní, takže mléka dávám pořád stejně; když jsem mu dávala o něco méně, pořád mi řval; asi bych se taky řídila instinktem, protože podle mě nejde slepě dodržovat instrukce na UM; některá miminka jedí více…

• Citovat
  • Upravit
771
23.9.12 22:36

Holky jako můžete mi prosím vysvětlit co je to UM? je to všude na miminu a ta zkratka mě pěkně štve, páč nevím o co jde… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
23.9.12 22:38

Takže to vidím tak, že dávku zatím zvýším na 150ml a uvidím, jak často si řekne. Případně později ještě přidám, aby měla dobrý pitný režim. Jen doufám, že z ní za měsíc nebude kulička ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
23.9.12 22:38

@Lex83 umělé mlíčko ;-) napři. Nutrilon, Sunar, Beba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
23.9.12 22:46

Ve 4m jsem krmila pres den co 3h posledni mleko vecer pred spanim a pak az rano (spal celou noc, vyjimecne se vzbudil v noci) takze to bylo krmeni 5× denne, rano, dopoledne, pak prikrm, odpoledne a na noc. Muzes taky treba dopoledni mleko vymenit za kasi od uk. 4m, tim nic nezkazis.. nedoporucuji ji davat na noc, nam zpusobvala koliky a ziznivost…ditko by melo vypit 1/6 sve vahy.. takze kdyz ma 6500g - kdyz budes krmit 6× davka je 180ml kdyz budes krmit 7 davka je 150, kdyby jsi krmila jen 5× davka bude 210… ale samo zalezi na mimcu jak bude chtit pit.. pomalu bych nahradila obed zeleninkou… ale vzhledem k tomu, ze jeste stale kojis neni kam spechat.. dokud je jen na dokrmech a ne plne na UM tak by ji to do 6m melo stacit… ale zvys davku a treba nebude krmeni tak caste :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
23.9.12 22:46
@Lex83 píše:
Holky jako můžete mi prosím vysvětlit co je to UM? je to všude na miminu a ta zkratka mě pěkně štve, páč nevím o co jde… :lol:

UM=Uměla strava (Nutilon, Sunar aj.)
MM=Mateřské mléko
Taky mi dalo zabrat, než jsem to pochopila :lol:

• Citovat
  • Upravit
14598
23.9.12 22:48
@Lex83 píše:
Holky jako můžete mi prosím vysvětlit co je to UM? je to všude na miminu a ta zkratka mě pěkně štve, páč nevím o co jde… :lol:

:mrgreen: UMĚLÉ MLÉKO :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
23.9.12 22:54

Holky tak to vám děkuji za vysvětlení… to víte… prvorodička :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
23.9.12 22:57
@Markittka píše: :mrgreen: UMĚLÉ MLÉKO :D
:lol: :lol: Jasně M jako mlíčko - ne strava :zed: To by bylo asi US :oops: :kytka:
Já dávám malému 15týdnů : 180ml - 5× za den a někdy 1× v noci, pokud má hlad.
Zatím jsme bez příkrmů :mavam:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová